بخش قابل توجهی از جریان اصلاح طلب می گوید مشکل از ماست که کم امتیاز دادیم و باید خیلی بیشتر این ها به آمریکا امتیاز بدهیم تا بلکه تغییری ایجاد شود.
سرویس سیاست مشرق – روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه “ویژههای مشرق” نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** آخوندی: در ایران با بحران «زوالِ اخلاق» مواجهیم
روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «دولت ملی و پرسش از ایران» نوشت: «عباس آخوندی در دومین همایش بینالمللی مطالعات ایران معاصر گفت: امروزه در ایران با بحرانهای زیادی مواجهیم…در حوزه اجتماعی؛ زوالِ اخلاق، فروکاستن سرمایه اجتماعی، قطبیشدن شدید جامعه و بیاعتمادی عمومی در تمامی سطوح اجتماعی و سیاسی و در حوزه اقتصادی؛ تورم مزمن؛ بیثباتی بازار، بیکاری بالا و مزمن…فقیرشدن مستمر مناطق دور از مرکز و در زمینه تحولات سکونتگاهها، شهرنشینی سریع و بیسامان، چالش کاهش قابلیت زندگی و مانعهای حرکت و جابهجایی در بین سکونتگاهها و درون آنها…و مسائلی از این دست».
این روزنامه اصلاح طلب علاوه بر بازنشر اظهارات وزیر مستعفی راه و شهرسازی دولت روحانی در همین شماره در مطلبی با عنوان «چالش های طرح جهش ساخت مسکن» نوشت: «گاهی گفته میشود این طرح درنهایت به نفع سرمایهداران و دلالان مسکن است و اساسا این طرحی است در راستای انباشت ثروت گروهها و شرکتهای خاص».
روزنامه شرق در ادامه نوشت: «سیاست کلانی مانند ساخت چهار میلیون مسکن دو بعد دارد: نخست، بعد اجتماعی و دموکراسی که همان جامعه مدنی است. دوم، بعد فنی و کارشناسی که به ملاحظات علمی مربوط است. تنها راهحل پیشرو، تلفیق دموکراسی اجتماعی با دانش فنی و کارشناسی است».
زوالِ اخلاق وقتی رخ می دهد که یکروز با تکبر و پرخاشگری میکروفون خانم خبرنگار را پرت کنیم، روز دیگر در توصیف محل سکونت حدود 10 میلیون ایرانی از واژه تحقیرآمیز و البته توهین آمیز «مزخرف» استفاده کنیم و دیگر روز با تکبر بگوییم که افتخار میکنم که در دوره مسئولیت خود در وزارت راه و شهرسازی که بیش از 5 سال به طول انجامید، حتی یک واحد مسکن برای مردم نساخته ام.
و زوالِ اخلاق وقتی رخ می دهد که وقتی تعدادی از هموطنانمان در حادثه قطار کشته شده اند و خانواده های آنان داغدار و عزادار هستند، وزیر راه و شهرسازی جلوی دوربین حاضر شود و با خونسردی و بدون پذیرش مسئولیت وزارت خانه متبوع خود در قبال این حادثه بگوید «همه کشته شده ها بیمه هستند و نگرانی از این بابت نیست»!
زوالِ اخلاق وقتی رخ می دهد که در دولتِ اصلاح طلبان، قیمت مسکن در تهران از متری 3 میلیون به متری 30 میلیون افزایش یابد و رسانه های مدافع این دولت اکنون با هجمه به طرح جهش تولید مسکن، آن را مورد تخریب و تخطئه قرار می دهند.
لازم به ذکر است که سوم آذر ماه سال 98 بود که رسانهها از بازداشت «محمدمهدی آخوندی» فرزند عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی خبر دادند؛ خبری که غلامحسین اسماعیلی سخنگوی وقت قوه قضائیه آن را تأیید کرد و علت این بازداشت را مسائل و موضوعات مالی اعلام کرد.
اتهام محمدمهدی آخوندی مشارکت در ارتشاء و تحصیل مال نامشروع عنوان شده است. همچنین عباس آخوندی به پذیرش نفوذ پسرش و یکی دیگر از متهمان پرونده متهم شده است.
** موسویان: «برجام موشکی» پیش نیاز عادی سازی روابط اقتصادی با جهان است
«حسین موسویان» عضو تیم مذاکره کننده هسته ای در توافق سعدآباد- در دولت اصلاحات- که در آمریکا ساکن است، در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت «تا زمانی که تحریمهای اولیه و تحریم های آمریکا مرتبط به سایر موضوعات مثل تروریسم و حقوق بشر و موشک و منطقه ادامه داشته باشد، عادی سازی روابط اقتصادی ایران با جهان با مانع موجه خواهد بود چون شرکتها و بانکهای بین المللی بزرگ نگران تحریمهای چند لایه و پیچیده و مجازاتهای آمریکا خواهند بود. ایران نخواهد توانست از منافع اقتصادی برجام بهطور کامل و صددرصدی بهره مند شود».
موسویان در ادامه گفت: «لغو همه تحریمهای هستهای و فراهستهای به مذاکرات هستهای و فراهستهای نیاز دارد درحالی که مذاکره کنندگان هستهای ما، صرفا مجاز به مذاکره درمورد موضوع هستهای هستند…همچنین ایران از آمریکا تضمین میخواهد که به برجام پای بند خواهد ماند. مذاکره کنندگان آمریکایی اختیار تصمیم گیری درمورد اختیارات رئیس جمهور بعدی را ندارند».
همچنین «عباس عبدی» فعال اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: «اگر ترامپ هم رییسجمهور نمیشد، به احتمال فراوان دموکراتها نیز با ایران در موضوع برجام به بنبست میرسیدند و شاید از طریق سازوکار ماشه برای خلاص شدن از برجام گام برمیداشتند. این وضعیت محصول نادیده گرفتن روح برجام و نکات نانوشته آن است که به احتمال زیاد شفاهی یا بهطور ضمنی اظهار شده است. در واقع برجام یک گام مهم و اولیه از مجموعه اقدامات و توافقات منطقهای بوده است و اگر قرار بود که موضوع هستهای حل شود و سایر مسائل باقی بمانند و حتی تشدید شوند، طبعا طرف مقابل به این وضع تن نمیداد که نداد».
جریان اصلاح طلب هیچگاه آمریکا را به دلیل اعمال تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران محکوم نکرده و مورد مواخذه قرار نمی دهد. این طیف می گوید مشکل از ماست که کم امتیاز دادیم و باید خیلی بیشتر این ها به آمریکا امتیاز بدهیم تا بلکه تغییری ایجاد شود.
فعالین اصلاح طلب هیچگاه به این سوال پاسخ نمی دهند که چرا علیرغم تعطیلی بخش عمده صنعت هسته ای، تحریم ها در پسابرجام دو برابر شد!؟ چرا علیرغم امضای برجام، دلار حدود 10 برابر گران شد و به همین میزان ارزش پول ملی کاهش یافت!؟
جریان اصلاح طلب راه حل گشایش اقتصادی را در امتیازدهی یکطرفه به آمریکا خلاصه شده است. نکته قابل تأمل اینجاست که علیرغم تجربه برجام در سالیان اخیر، ین طیف اصرار دارد که همین الگو در دیگر حوزه ها و از جمله حوزه موشکی و منطقه ای نیز تکرار شود.
یک سوال؛ چه تضمینی وجود دارد که به فرض محال به واسطه بتن ریزی در صنعت موشکی، تحریم ها لغو شود!؟
بخش قابل توجهی از جریان اصلاح طلب در قالب «کاسبان تحریم» ضمن ارسال پالس به طرف غربی جهت زیاده خواهی و گستاخی، ایران را به عقب نشینی و امتیازدهی یکطرفه تشویق می کند.
منبع