اخیرا در خبرها آمد که کتابی از خاطرات دوران ریاستجمهوری روحانی و دولتمردان او بهچاپ رسیده و البته برخی از نکات آن نیز رسانهای شد. در متن منتشر شده، عبارتی از روحانی ذکر شده است که کاش گفته نمیشد.
به گزارش مجاهدت از مشرق، عبدالله گنجی طی یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت:
اخیرا در خبرها آمد که کتابی از خاطرات دوران ریاستجمهوری روحانی و دولتمردان او بهچاپ رسیده و البته برخی از نکات آن نیز رسانهای شد. اینکه از نظر زمانی این اطلاعرسانی معنادار است یا خیر، جای تأمل است که مورد توجه این یادداشت نیست اما در متن منتشر شده، عبارتی از روحانی ذکر شده است که کاش گفته نمیشد. این عبارت اگر نقطه ننگ دولت در تاریخ ثبت نشود، حتما از اقتدار و افتخارات احتمالی دولت روحانی خواهد کاست.
روحانی در اینباره میگوید: «وقتی ترامپ جنگ اقتصادی را شروع کرد، اختلافنظر اساسی در دولت وجود داشت که آیا با این وضعیت میتوان کشور را اداره کرد یا نه؟ حتی عدهای از وزرا پیشنهاد کردند که استعفای دستهجمعی بدهیم. میگفتند در این وضعیت باید کسانی با تمام اختیارات بیایند و دولت را بگیرند وگرنه شرایط برای اداره کشور مساعد نیست. به من گفتند برو با رهبری صحبت کن. گفتم این راهکار عملی نیست، گفتم این رفتار را نامردی میدانم. وقتی ما برویم، رهبری تنها میشود.» یک وقت بنبست داخلی بین قوا ایجاد شده و کار کشور و ملت قفل شده است در این صورت عدهای برای بنبستشکنی ایثارگرانه یا لجبازانه خود را کنار میکشند که بنبست را بشکنند.
اختلافات داخلی ممکن است عدهای را به چنین سمتی ببرد. اما در سیره امام مورد اینگونه هم قابلقبول نیست و تشر امام به میرحسین موسوی در ۱۴شهریور۱۳۶۷ که «اکنون که ملت ما فرزندان خود را به قربانگاه میفرستد چهوقت استعفا است؟» نشان میدهد در مسیر انقلاب اسلامی اختلافات هم نباید باعث خالیکردن شانه شود. اما موردی که روحانی اشاره میکند بسیار غمبار و دردناک است. دولتمردان ایران اسلامی با عربده و تحریم ترامپ – یعنی دشمن خارجی- بهدنبال فرار از خدمت هستند؟ یعنی چه؟ اگر گروه دیگر میآمد با معجزه مشکلات ایجاد شده توسط ترامپ را حل میکردند که شما دنبال رهایی بودید؟ این نشان میدهد کلیت کابینه مذکور یک کابینه بوروکرات و نازکنارنجی بوده است که از قضا جناب جهانگیری نیز روزی اشاره کردند که «باید با مشکلات موجود، کشور را اداره کنید وگرنه با پول فراوان که ننهجون من هم میتواند کار کند.» (مضمون) بنابراین چطور میتوان باور کرد که آدم انقلابی و متعلق به نظام که باید هستی خود را در طبق اخلاص گذاشته و در سنگر مقابل دشمنان بیرحم بایستد، بهدنبال رهایی خود باشد؟ بدتر از اصل موضوع اینکه روحانی میگوید: «گفتم رهبری تنها میشود» این لطف خدا بود که استعفا عملی نشد. فرض کنید استعفای جمعی انجام میشد و رهبری هم مخالفتی نمیکردند آنگاه فاجعه حیثیتی برای دولت چندبرابر میشد. دولتی که وسط معرکه جنگ و بمباران شدید دشمن بهدنبال تحویل یا رهایی سنگر است، حتما انقلابی نیست و برای شرایط سخت آفریده نشده است.
شاید همان حرف امام باشد که فرمود: «رفاه و مبارزه با هم جمع نمیشوند و کسانی که بر این باورند که رفاه و مبارزه با هم جمع میشوند، آب در هاون میکوبند.» کتاب را نخواندهام اما در همان روزها بود که رهبری در یک روز بیمناسبت کابینه را فراخواندند و روحیه و راهکار دادند و آنان را به صبر و ایستادگی دعوت کردند. همین کار را امام با فرماندهان جنگ بعد از عملیات طریقالقدس انجام داد. البته آن موقع فرماندهان نمیگفتند نمیجنگیم اما آمار شهدای اولین عملیات نسبتا بزرگ را که دیده بودند، نگران پاسخگوی اخروی شده بودند که امام آنان را فراخواندند و تا ۷سال بعد از آن بیوقفه جنگیدند. ما در زمان خروج ترامپ «دولت جنگی» نیاز داشتیم و این عمل از نازپروردگان برنمیآمد. اما به هر حال زحمات وزیران دولت روحانی به هر نحو تا پایان ادامه یافت اما روحانی با این اظهارنظر کابینه را تخفیف و تحقیر کرد و علت ماندن را هم تنهایی رهبری دانستند که هرگز چنین نیست. با جابهجایی بیست مدیر هرگز رهبری تنها نمیماند آنهم رهبری که کولهباری از تجربه و بحراندیدگی است.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است