آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در تماس تلفنی با نخست وزیر عراق، اعلام کرد که واشنگتن خواهان همکاری با دولت جدید بغداد است.
به گزارش مجاهدت از مشرق، وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد، آنتونی بلینکن در تماس با محمد شیاع السودانی نخست وزیر جدید عراق، با اشاره به تعهد آمریکا نسبت به حمایت از عراق در شکست داعش، از ابتکار السودانی برای اجرای اصلاحات و مبارزه با فساد داخلی استقبال کرد.
بلینکن با استقبال از تشکیل حکومت جدید در عراق، ادعا کرد: آمریکا خواهان گسترش همکاری با دولت و مردم عراق با هدف بهبود وضعیت حقوق بشر، افزایش فرصت های اقتصادی، توسعه خودکفایی عراق در تولید انرژی و مبارزه با تغییرات آب و هوایی است.
بر اساس بیانیه وزارت خارجه آمریکا، دو طرف همچنین درباره تعهد متقابل بغداد و واشنگتن به توافقنامه چارچوب استراتژیک میان دو کشور و منافع مشترک در حفظ امنیت، ثبات و حاکمیت عراق گفتگو کردند.
محمد شیاع السودانی که به همراه اعضای کابینهاش رای اعتماد نمایندگان پارلمان عراق به دست آورد، ششم آبان ماه با حضور در کاخ نخستوزیری در بغداد به صورت رسمی این سمت را از مصطفی الکاظمی نخستوزیر سابق تحویل گرفت.
السودانی پس از برگزاری مراسم ویژه وارد کاخ نخستوزیری شد و بدین ترتیب محمد شیاع السودانی کارش را به عنوان نخستوزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق آغاز کرد.
محمد شیاع السودانی سوم مهرماه اولویتهای دولت خود را اعلام کرد. به نوشته سایت المعلومه عراق، السودانی سوم مهرماه در حاشیه دیدار با تعدادی از کارشناسان، نویسندگان و روزنامه نگاران گفت: برنامه دولت آینده شامل ۲۳ محور است ولی محورهای مربوط به برق، بهداشت و درمان، خدمات شهری و مسیرها و مبارزه با فساد در اولویت قرار خواهد داشت.
وی همچنین افزود که دولتش برای تأمین خدمات، بهبود وضعیت معیشت و ایجاد فرصت شغلی تلاش خواهد کرد و تأکید کرد که باید بخشهای اقتصادی مانند صنعت، کشاورزی و گردشگری فعال شود.
السودانی همچنین با بیان اینکه برنامههای وی شامل طرحهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت خواهد بود، گفت که مسیر دولت را تصحیح و در صورت فساد وزرا آنان را مجازات خواهد کرد.
محمد شیاع السودانی چند روز قبل از آن نیز در سالن پارلمان عراق با جمعی از نمایندگان دیدار کرده و در این جلسه غیررسمی برنامه دولت خود را برای نمایندگان حاضر تشریح کرده بود. انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شد، اما گروهها و احزاب سیاسی و فراکسیونهای حاضر در پارلمان با وجود گذشت ۱۲ ماه از برگزاری این رویداد، به دلیل اختلافهای سیاسی نتوانسته بودند دولت جدید را تشکیل دهند.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است