به گزارش مجاهدت از گروه بینالملل دفاعپرس به نقل از العربیه، فرماندهی مرکزی ارتش تروریستی ایالات متحده در منطقه غرب آسیا موسوم به سنتکام اعلام کرد که ارتش آمریکا در حال مطالعه برنامههایی برای توسعه یک مرکز آزمایش نظامی در عربستان سعودی است.
سرهنگ دیو ایستبرن، سخنگوی سنتکام در بیانیهای آورد: ایده «مرکز آزمایش شنهای قرمز» رویکردی نوآورانه برای آموزش و آمادگی بین شرکای خاورمیانهای ما و ایالات متحده است. در حالی که این طرحها هنوز در فاز مفهومی خود هستند، اما در صورت اجرایی شدن به نیروهای آمریکایی و ائتلاف اجازه میدهد تا قابلیت همکاری خود را افزایش دهند و به مقابله با طیف گستردهای از سیستمهای هوایی بدون سرنشین مبادرت ورزند.
یک مقام دفاعی آمریکا نیز به ان بی سی نیوز گفت: همکاری با عربستان سعودی به عنوان مرکز ثقل بسیاری از تلاشهای امنیتی منطقهای آینده، یک فرصت ارزشمند رأی واشنگتن است.
به گفته منابع آگاه، تأسیس این مرکز آزمایشی در جریان سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به عربستان سعودی در تابستان مورد بحث قرار گرفته بود.
روابط واشنگتن و ریاض از زمان انتخاب بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا و اتخاذ تصمیمات سیاست خارجی کاخ سفید تیره شده است.
با این حال در اوج سردی روابط دو کشور، ماه گذشته، دولت بایدن فروش ۳۰۰ موشک پاتریوت به عربستان سعودی را در قراردادی به ارزش ۳.۰۵ میلیارد دلار و فروش موشکهای ارتفاع بلند تاد به امارات در قرارداد دیگری به ارزش ۲.۲۵ میلیارد دلار تأیید کرد.
سال گذشته، فرمانده وقت سنتکام ادعا کرده بود که عربستان خواهان تداوم حضور نظامی آمریکا در منطقه در راستای رفع نگرانیهایش از جانب ایران است و واشنگتن هم به دغدغههای ریاض اهمیت میدهد. «کنث مککنزی» فرمانده وقت سنتکام در این ارتباط گفت که بازنگری در وظایف ارتش آمریکا به نفع حضور در مناطق دیگر، نگرانیهایی را در عربستان سعودی ایجاد کرده است. وی در ادامه ادعاهای ایران هراسانه خود افزود: فکر میکنم آنها میخواهند اطمینان حاصل کنند که در صورت حمله ایران، به آنها کمک خواهد شد.
مک کنزی همچنین مدعی شد که به اعتقاد وی، آنچه بسیار مهمتر است نوعی از طیف گسترده توانایی است که آمریکا به عربستان داده است که از آن جمله میتوان به ارتباط سامانههای ضدموشک پاتریوت عربستان سعودی و آمریکا اشاره کرد که توانایی ریاض در رهگیری موشکهای شلیک شده از سوی یمن را افزایش داده است.
انتهای پیام/ ۱۳۴
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است