به گزارش مجاهدت از مشرق، کانال تلگرامی اندیشکده راهبردی تبیین در مطلبی پیرامون وضعیت گرجستان نوشت:
در روزهای اخیر صدها هزار گرجستانی در اعتراض به پیشنویس قانون بحثبرانگیز در پارلمان گرجستان به خیابانهای تفلیس آمدند. لایحهای جنجالی که دولت به رهبری حزب «رویای گرجستان» آن را لایحه «شفافیت نفوذ خارجی» مینامد و معترضان معتقدند این لایحه از قوانین روسیه الهام گرفته شده و نگرانیها نسبت به محدود شدن آزادی رسانهها در این کشور را افزایش داده است. در همین زمینه اندیشکده هادسون طی گزارشی به بررسی این لایحه و ارتباط آن با روسیه پرداخته است.
طبق این گزارش، انتظار میرود که سومین وآخرین قرائت این لایحه در 17 ماه مه برگزار شود (یک نقطه پرتنش دیگر در خیابانهای تفلیس). پس از تصویب احتمالی، این لایحه به «سالومه زورابیشویلی»، رئیسجمهور گرجستان که قول وتو کردن این لایحه را داده است، ارسال خواهد شد. سپس حزب «رویای گرجستان» میتواند از اکثریت خود در پارلمان استفاده کند تا حق وتو را نادیده گرفته و این لایحه را به قانون تبدیل کند.
سال گذشته، دولت گرجستان مصوبه مشابهی را معرفی کرد، اما پس از چند روز از اعتراضات اساسی، مجبور به برداشتن مصوبه از پارلمان شد. مصوبه جدید اساساً مشابه قانون سال گذشته است. اما تفاوت اینبار این است که اعتراضات (که توسط سیاستمداران مخالف و گروههای جامعه مدنی حمایت میشوند) بزرگتر و بیشتر از قبل است.
مقامات اتحادیه اروپا و ایالات متحده با ابراز ناامیدی و نگرانی این لایحه را محکوم کردهاند. در همین حال، مسکو حمایت خود را از دولت گرجستان اعلام کرده و غرب را به تحریک احساسات ضد روسی متهم میکند. نویسنده این گزارش در ادامه با نام بردن از دخالتهای روسیه طی سالهای اخیر در بلاروس، قزاقستان، اوکراین و.. چنین استدلال میکند که گرجستان نیز از این امر مستثنی نیست و روسیه برای اینکه این کشور به سمت غرب تمایل پیدا نکند سناریوهای مختلفی را برای مداخله میتواند در پیش بگیرد.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است