ابراهیمی: ۳۱ هزار چاه کشاورزی در کشور به پنل‌های خورشیدی مجهز خواهند شد


به گزارش مجاهدت از خبرنگار دفاع‌پرس از اراک، دکتر نادرقلی ابراهیمی، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طی این مدتی که ما در مجلس شورای اسلامی در خدمت مردم در کشور، استان و شهرستان‌های اراک، خنداب و کمیجان هستیم، یکسری کارهای اساسی را شروع کردیم و با توجه به اینکه ما با موضوع ناترازی انرژی و برق مواجه شدیم به صورت جدی به این حوزه، ورود پیدا کردیم.

وی اضافه کرد: یکی از اقداماتی که در این راستا انجام دادیم، استفاده از فرصت پنل‌های خورشیدی برای تامین برق مورد نیاز چاه‌های کشاورزی بود. طی صحبت‌هایی که با بانک کشاورزی داشتیم، یک مبلغ خوبی به عنوان تسهیلات برای این مهم، در نظر گرفته شد و منجر به انعقاد قرارداد و تفاهم‌نامه بین شرکت توزیع برق استان، بانک کشاورزی و جهاد کشاورزی استان جهت معرفی بهره برداران چاه‌های مشاع در بخش کشاورزی شد. تاکنون تا حدود ۱۰۰ کیلووات تعیین تکلیف شده که ۷۰ درصد منابع مورد نیاز از طریق تسهیلات و ۳۰ درصد مابقی از آورده خود متقاضیان تامین شده هست. تعدادی از چاه‌های کشاورزی خورشیدی تا به امروز به بهره‌برداری رسیده و تعدادی نیز در دست اقدام هست.

ابراهیمی تصریح کرد: همچنین به جهت اینکه بنده عضو کمیسیون تلفیق مجلس هستم، پیشنهاد خوبی را در این خصوص در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مطرح کردم. این پیشنهاد در صحن مجلس، بالغ بر ۲۰۰ رای آورد و یکی از بندهای خیلی خوب مصوبات لایحه ۱۴۰۴ در بحث تامین انرژی مورد نیاز از طریق انرژی‌های تجدید پذیر با اولویت پنل‌های خورشیدی شد. این طرح نیز در راستای توسعه انرژی خورشیدی در بخش کشاورزی بود و منابعی از محل درآمد حاصل از استفاده مازاد الگوی مصرف در بخش‌های مختلف برای این منظور در نظر گرفته شد که برآورد ما حدوداً ۲۰ هزار میلیارد تومان برای کل کشور هست. طبق برنامه ریزی که انجام دادیم، از طریق این منابع اعتباری، حدوداً ۳۱ هزار چاه کشاورزی در کشور که با انرژی برق کار می‌کنند به پنل‌های خورشیدی مجهز خواهند شد.

وی عنوان کرد: ما با شرکت مانا انرژی و بعضی از شرکت‌ها در این راستا صحبت کردیم تا امکان تامین و کمک در اجرای این پروژه‌ها فراهم شود. شرکت مانا انرژی سالیانه ۲۷۰۰ مگاوات توان تولید پنل‌های خورشیدی را دارد که فرصت استثنایی برای ماست. 

ابراهیمی افزود: از طرفی بنده به جهت اینکه عضو و سخنگوی فراکسیون آب و برق مجلس نیز هستم، یکسری اقدامات نظارتی با وزارت نیرو، سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و سازمان انرژی‌های حرارتی شروع کرده و روز گذشته چهارمین جلسه فراکسیون آب و برق مجلس را با حضور مسئولین ارشد وزارت نیرو و توانیر تشکیل جلسه دادیم و با توجه به فرصت‌هایی که در سطح کشور در حوزه رفع موانع تولید و توسعه و بازسازی و بهره‌ورکردن نیروگاه‌های موجود وجود دارد، مباحثی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. 

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی تصریح کرد: در این جلسه، نحوه ورود به بندهای قانونی که بتوان تامین انرژی و افزایش بهره‌وری نیروگاه‌های موجود حرارتی به ویژه نیروگاه شازند را به نتیجه رساند، مطرح شد و امیدواریم که در ادامه با تعریف درستی از سبد انرژی‌های تجدید پذیر، حرکت و جریان جدیدی را در مجلس شکل دهیم و بتوانیم به نتایج خوبی در جهت تامین انرژی و رفع ناترازی‌هایی که وجود دارد برسیم.

وی ادامه داد: با توجه به در پیش بودن فصل تابستان و نیاز به انرژی که ما برای بخش‌های مختلف داریم، منابع مالی نیاز هست که بتوانیم پروژه‌هایی را شروع کنیم. ۱۴ مگاپروژه برای عبور از دوره اوج بار مصرف برق سال ۱۴۰۴ توسط وزارت نیرو تعریف شده هست که نیازمند منابع اعتباری هست. روش‌های تامین مالی این پروژه‌ها به خصوص روش عمومی خصوصی و استفاده از مواد قانون بودجه در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نقطه نظراتی ارائه شد.

ابراهیمی تصریح کرد: سبد انرژی‌های تجدید پذیر کشور باید بر اساس پهنه‌بندی جغرافیایی و اطلس تامین برق در سطح کشور تعریف شود. بر اساس وضعیت موجود، ما نیاز به افزایش ۵۵ درصدی راندمان نیروگاه‌های کشور داریم و بایستی توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، بیوگاز، بادی، موج و انرژی موجود در کانال‌های آبرسانی و انرژی‌های حرارتی را داشته باشیم.

وی عنوان کرد: یکی دیگر از اقدامات نظارتی خیلی خوبی که صورت گرفته و به دنبال آن هستیم تا استمرار پیدا کند، بحث مربوط به بهره برداری و مدیریت تولید و مصرف انرژی هست. حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار مگاوات مصرف انرژی مربوط به کولرهای گازی هست و باید در این خصوص مدیریت مصرف را به صورت جدی داشته باشیم. 

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی تاکید کرد: بر اساس قانون، شرکت‌ها و صنایعی که بالای ۵ مگاوات مصرف انرژی داشته باشند موظف هستند برق مورد نیاز خود را از طریق انرژی‌های تجدید پذیر تامین کنند، در همین راستا فرصت‌های قانونی را فراهم کردیم تا این صنایع، انرژی خودشان را تامین کنند.

وی افزود: کار بزرگ دیگری که در حال انجام هست، انعقاد قرارداد شرکت‌های دانش بنیان با نیروگاه حرارتی شازند در جهت تغییر مشعل‌ها، بویلرها و اگزست‌های خروجی نیروگاه هست. با این کار، افزایش بهره‌وری، کاهش مصرف انرژی و کاهش آلایندگی نیروگاه شازند را به زودی شاهد خواهیم بود. بالغ بر ۵ شرکت دانش‌بنیان، کنسرسیومی برای این منظور، تشکیل دادند و طبق قراردادی که با معاونت علمی ریاست جمهوری بسته شده، منابع مالی این اورهال از محل اعتبار مالیاتی تامین خواهد شد. 

ابراهیمی خاطرنشان کرد: کار دیگری که در جهت کاهش آلودگی هوا و افزایش تولید اکسیژن و جذب گازهای گلخانه‌ای به خصوص مونوکسید کربن در اراک پیگیری کردیم، ایجاد دالان سبز ۱۰ هزار هکتاری از منطقه چپقلی به سمت باغات سنتی سده و از آنجا به سمت کنار گذر شمالی اراک و تالاب میقان هست که این موضوع نیز مصوب شده و اقدامات اجرایی آن در دست اقدام هست.

انتهای پیام/

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده هست

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید