معاون دادستان کل کشور از اجرای حکم «امین موقت» برای نخستین بار در تهران خبر داد.
به گزارش مجاهدت از مشرق، با اعلام دادستانی کل کشور، غلامعباس ترکی در بازدید از شیرخوارگاه حضرت رقیه (س) اظهارداشت: یک زوج جوان فرزندخواندگی یک کودک را برعهده گرفتند و صاحب فرزند خردسال شدند.
وی توضیح داد: حد فاصل صدور احکام تعیین امین موقت و سرپرستی و فرزندخواندگی دست کم چند ماه است و دادستانها میتوانند با استفاده از ضوابط پیشبینی شده در قانون حمایت اطفال و نوجوانان با صدور موقت، اجازه وارد شدن کودک به صورت موقت تا صدور حکم لازم از سوی دادگاه را به خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی که شرایط و صلاحیتهای قانونی آنها پیشتر در کمیته فرزندخواندگی بهزیستی با حضور کارشناسان متعدد تأیید شده است بدهند. اگر این اتفاق بیفتد کودک به صورت آزمایشی در اختیار خانواده قرار میگیرد و از رسوب و ماندگاری غیرموجه کودک در این مراکز جلوگیری میشود.
ترکی تصریح کرد: نهاد دادستانی در قوانین موضوعه تکالیف و مسئولیتهای مهم و متنوعی دارد که یکی از این وظایف، سرپرستی امور محجوران، به ویژه کودکان و افراد مجنون است. در همین راستا و به منظور اعمال نظارتهای قانونی امروز بازدیدی از این شیرخوارگاه داشتیم تا خدمات و زحمات کارکنان خدوم سازمان بهزیستی را ارج نهاده و در جریان برنامهها و فعالیتهای این مجموعه نیز قرار گیریم.
معاون دادستان کل کشور افزود: یکی از مسائل حقوقی و قضائی، ارزیابی و تحلیل فرایند بازپیوند کودکان به خانواده یا تمهید پذیرش آنها از سوی خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی و چالشها درباره تعیین امین موقت بود.
ترکی یادآور شد: در ماههای اخیر و در جریان بازدیدهای مشابه گذشته از همکاران واحدهای قضائی درخواست کرده بودیم که در مورد صدور احکام قضائی لازم همکاری کرده و روند جاری امور مربوطه را تسهیل کنند زیرا اولویت در رشد و تربیت کودکان در بستر خانواده است و نگهداری بچهها به صورت طولانی مدت در مراکز خاص بهزیستی هرچند از شرایط مطلوب اقامتی نیز برخوردار باشند به صلاح کودک نبوده و مورد توصیه کارشناسان هم نیست.
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور اضافه کرد: از همکاران قضائی درخواست میکنیم که این فرایند با اعتماد بیشتری به نظریات کارشناسی و گزارشهای مددکاری بهزیستی تسهیل و تسریع شود.
ترکی درباره روند پیگیری تصمیمات این نشست گفت: موضوع در حوزه مأموریتهای اداره کل پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی دادستانی کل است و کارگروهی خاص در این مورد تشکیل شده که موضوعات مرتبط با آسیبهای اجتماعی را با درک اهمیت و حساسیت آنها با جدیت دنبال میکنند.
این مقام قضائی ادامه داد: همچنین از نظر اصلاح رویهها نیز پس از بررسیهای لازم در صورت ضرورت، بخشنامهای برای هماهنگی بیشتر به دادسراهای کل کشور ابلاغ خواهد شد.
وی با تبیین ارزش معنوی فرزندپذیری، اقدام خانوادهها در قبول کودکان نیازمند درمان را ایثار ماندگار و ستودنی دانست.
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور گفت: این اقدام از این منظر مهم است که میتوان با ایجاد هماهنگی بیشتر در صدور احکام این چنینی همکاری کرد و با تسریع این روند و حذف تشریفات غیرضرور، کودکان مدت کمتری را در مرکز توقف کرده و تعداد بیشتری وارد خانوادههای متقاضی شوند.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است