اربعین شهادت مصطفی خمینی شتاب دهنده انقلاب اسلامی

اربعین شهادت مصطفی خمینی شتاب دهنده انقلاب اسلامی

به گزارش مجاهدت از گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام والمسلمین «حسن صفرزاده تهرانی» از مبارزان انقلاب اسلامی و رزمندگان عرصه دفاع مقدس هست که در طول سال‌ها فعالیت خدماتی به نظام اسلام انجام داده هست. تهیه، تکثیر و پخش اعلامیه، نوار و رساله حضرت امام خمینی (ره)، راه‌اندازی گروه مبارزاتی علیه رژیم پهلوی و فرار مستشاران آمریکایی از اصفهان نقش به سزایی داشته هست. همچنین برگزاری مراسم سومین روز شهادت مصطفی خمینی در مدرسه صدر بازار اصفهان، مراسم چهلم شهدای ۱۹ دی قم، سخنرانی در راهپیمایی‌های مبارزاتی دانش آموزی و دانشجویی در دوران انقلاب از جمله فعالیت‎های وی هست.

اربعین شهادت مصطفی خمینی شتاب دهنده انقلاب اسلامی

صفرزاده به دنبال فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل بسیج، با همکاری حجج اسلام سید علی‌اکبر ایوبی و علی ضامن عطایی، تمام توان خود را برای تشکیل بسیج و آموزش بسیجیان در منطقه خورسکان اصفهان به کار گرفت.

حضور رزمی تبلیغی در جبهه، راه‌اندازی دفتر تبلیغات اسلامی در ستاد عملیات جنوب، تشکیل ستاد هماهنگی تبلیغات بین کلیه ارگان‌های مستقر در خرمشهر و آبادان، راه‌اندازی شعبه عقیدتی سیاسی هنگ آبادان؛ راه‌اندازی شعبه عقیدتی سیاسی هنگ سوسنگرد؛ راه‌اندازی دایره عقیدتی سیاسی ناحیه خوزستان؛ شرکت در عملیات‌های فرماندهی کل قوا، شکستن حصر آبادان، رمضان، فتح المبین، بیت‌المقدس، کربلای ۴ والفجر ۸. از جمله فعالیت‌های وی در دوران دفاع مقدس هست.

متنی که قسمت سوم آن را در ادامه می‌خوانید مروری هست بر تاریخ شفاهی حجت‌الاسلام والمسلمین حسن صفرزاده تهرانی از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس.

قیام ۱۹ دی ماه ۱۳۵۶ حوزه علمیه قم 

برپایی مجالس یادبود شهادت آیت‌الله سید مصطفی خمینی؛ محبوبیت و مقبولیت امام را به دنبال داشت و به نوعی مبارزه گسترده علیه رژیم منحوس پهلوی به حساب می‌آمد، از این رو رژیم، برای اینکه به خیال خود از محبوبیت و مقبولیت امام بکاهد و از تکرار چنین برنامه‌هایی جلوگیری کرده باشد و پایه‌های نظام شاهنشاهی خود را محکم کند؛ اقدام به انتشار مقاله‌ای موهون بنام «ایران و استعمار سرخ و سیاه» کرد. 

مقاله با هدف مخدوش کردن چهره رهبری نهضت؛ ابتدا به ساحت مرجع عالی قدر جهان تشیع، توهین کرده و برخی از ارزش‌های دینی را کهنه‌پرستی و ارتجاع خوانده و قیام مردم متدین ایران اسلامی را در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، توطئه استعمار سرخ و سیاه به حساب آورده بود. با انتشار مقاله اهانت‌آمیز، اولین واکنش‌ها توسط روحانیون، علما و مردم شریف شهر قم، نشان داده شد. مدرسین حوزه علمیه قم، دروس حوزه را تعطیل کرده، طلاب و روحانیون در منازل مراجع اجتماع کردند و تعدادی از علما و مراجع قم؛ ضمن حمایت از امام جهت محکومیت اهانت به سخنرانی پرداختند. 

بازاریان و کسبه قم با مشاهده حرکت حوزه علمیه در ۱۹ دی ۱۳۵۶، مغازه‌های خود را تعطیل کرده و همراه اقشار مختلف مردم و روحانیون، در حمایت از مرجع عالی قدر تشیع برای اعتراض از رژیم، در یک راهپیمایی عظیم شرکت کردند. اعتراض مردم لحظه به لحظه شدیدتر می‌شد، گویی همه قم به خروش آمده بود و هیچ کس سر از پا نمی‌شناخت. اما نیرو‌های رژیم که از تهران به کمک نیرو‌های قم آمده بودند برای حمله به مردم مصمم و آماده بودند تا از طرف دربار پهلوی، دستور شلیک رسید و تیراندازی شروع شد و این گونه رژیم شاه با کشتاری بی‌رحمانه تعداد زیادی از مردم و طلاب قم را مجروح یا شهید کرد. 

چهلم شهدای ۱۹ دی قم ۱۳۵۶ 

در بعضی از شهر‌ها از جمله تبریز مراسم چهلم شهدای ۱۹ دی قم در تاریخ ۲۹ بهمن برگزار شد و تظاهرات مردم را به دنبال داشت و این جریانات با دخالت پلیس ضد شورش به درگیری کشیده شد و تعدادی شهید و مجروح شدند. اما در اصفهان اقدام خاصی صورت نگرفت. مردم اصفهان معمولا نوعی زیرکی و چابکی دارند، که البته این چابکی شهربانی و ساواک اصفهان را نیز شامل می‌شد. به همین خاطر، طی این جریانات برخورد‌های ویژه و پیش‌بینی نشده‌ای از آنان سر زد که مانع اطلاع‌رسانی دقیق عموم و اجرای مراسم چهلم شهدای ۱۹ دی قم در اصفهان شد.

با این وجود همراه دوستان تصمیم گرفتیم کلاس‌های درس را تعطیل کنیم. با کمک حاج آقا کمال حدود ۳۰ تا ۴۰ مقوای بزرگ و ماژیک تهیه کردیم و آقای میررمضانی که روبه‌روی مسجد امام علی (ع) نزدیک سبزه میدان مغازه نخ قالی داشت ما را همراهی کرد و در دوپوش مغازه‌اش با خط خوبی که داشت روی مقواها، ضمن عرض تسلیت و تبریک به مناسبت شهدای ۱۹ دی قم، تعطیلی مدارس را در روز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۵۶، اعلام کرد و ما مقوا‌ها را روی درب تمامی دبیرستان‌های شهر نصب کردیم و درنهایت بخشی از مدارس به این صورت تعطیل شد. 

اربعین شهادت مصطفی خمینی شتاب دهنده انقلاب اسلامی

چهلم شهدای تبریز

اولین مراسم رسمی مردم اصفهان در مبارزه با رژیم منحوس پهلوی در شروع انقلاب، مراسم چهلم شهدای تبریز و چهلم دوم شهدای قم مصادف با پنج شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۵۷ بود که در مسجد حکیم اصفهان برگزار شد. اطلاعیه مراسم توسط آقای محسن موحد ابطحی فرزند آیت الله موحد ابطحی که طلبه مدرسه ذوالفقار بود با مشقت بسیار تهیه و تکثیر شد. ایشان اطلاعیه مراسم را با ظرافت تمام از مغازه‌های متعدد کپی می‌گرفت و برای توزیع به دست ما می‌رساند. توزیع اطلاعیه مراسم به عهده آقای عطایی و علی‌اصغر افشاری و بنده گذاشته شد که در محدوده خیابان عبدالرزّاق، خیابان مسجد سید، سبزه میدان، مسجد جامع و بازار، با سختی و دردسر بسیار این کار را به انجام رساندیم. 

مردم از ترس ساواک و مأموران رژیم جرأت نمی‌کردند برای مراسم در شبستان مسجد حکیم وارد شوند، بنابراین آقای عطایی، پنجره‌های شبستان را باز کرد و به همان شیوه قبلی در چهلم سید مصطفی خمینی، اقدام کردیم و آقای بزاز لب یکی از سکو‌های پنجره شبستان نشست و با صوت، شروع به تلاوت قرآن کرد و ما در پایان هر آیه، بلند صلوات می‌فرستادیم و مردم حاضر در صحن مسجد، آرام آرام وارد شبستان شدند و به این شکل مراسم تشکیل شد. 

سخنران مراسم، آیت الله سید محمد احمدی خمینی‌شهری با لحنی حماسی به افشاگری پرداخت و با شجاعت از جنایات رژیم منحوس پهلوی پرده برداشت. به همین سبب شوری در مردم ایجاد شد که بعد از مراسم اولین تظاهرات باشکوه مردم اصفهان شکل گرفت و این حرکت از مسجد به سمت خیابان عبدالرزاق ادامه پیدا کرد و با دخالت و درگیری پلیس و گاز اشک‌آور، تظاهرات به پایان رسید. 

منبع: جامانده (تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به روایت حسن صفرزاده تهرانی) 

انتهای پیام/ 161

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده هست

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید