تعمیر کابل فیبر نوری دریایی از جمله فناوری پیشرفته محسوب میشود که جمهوری اسلامی ایران پنجمین کشور در جهان است که توانسته است با تعمیر کابلهای فیبر نوری در اعماق دریا، به خودکفایی برسد.
به گزارش مجاهدت از مشرق، مسعود اکبری طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: این روزها اخبار و رویدادهای مرتبط با جام جهانی فوتبال در قطر، افکار عمومی را به شدت به خود مشغول کرده است.
اما همزمان با این رویداد ورزشی، اتفاقات مهمی در کشورمان و همچنین سایر کشورهای جهان و به خصوص در اروپا و آمریکا رخ داده و در جریان است که به دلیل سیطره اخبار رقابتهای جام جهانی، در حاشیه قرار گرفته است.
۱- در ماههای اخیر تعداد فوتیهای کرونا در ایران بارها صفر شد و اخیرا نیز ۶ روز متوالی بدون فوتی کرونا در تقویم کشورمان ثبت شد. این رکورد، افتخارآمیز و قابل تقدیر است.
این در حالی است که در روزهای گذشته برخی کشورها از جمله آمریکا با ۱۶۷ کشته در روز، آلمان با ۱۳۴ فوتی در روز و فرانسه با ۸۸ فوتی در روز، همچنان با تبعات همه گیری کرونا دست و پنجه نرم کرده و نتوانستهاند بر این ویروس منحوس غلبه کنند.
نکته قابل تأمل اینکه دولتهای آمریکا، فرانسه و آلمان در ابتدای همهگیری ویروس کووید ۱۹، در اقدامی غیرانسانی و ناقض حقوق بشر، از ارسال دارو واکسن به ایران جلوگیری کردند.
اما جوانان نخبه و غیور کشورمان با همت بلند و تلاش خستگیناپذیر و شبانهروزی، با بومیسازی دانش مقابله با ویروس کووید ۱۹، موفق شدند که نام جمهوری اسلامی ایران را در میان برترین کشورهای جهان در تولید واکسن مقابله با کرونا ثبت کنند.
۲- در روزهای گذشته «دیلی میل» در گزارشی نوشت:«خانوادههای انگلیسی در بحران افزایش هزینههای زندگی به خوردن غذای حیوانات از جمله غذای سگ و گربه روی آورده و غذای خود را روی رادیاتور و شمع گرم میکنند.»
رسانههای فرانسوی نیز در گزارشهای مختلف تاکید کردهاند که اکثر خانوادههای فرانسوی برای کاهش ارقام نجومی فاکتورهای برق و گاز، در حد امکان به بخاریهای سنتی و شوفاژهایی با سوخت چوب و هیزم روی آوردهاند تا بتوانند زمستان را سپری کنند.
اداره آمار آلمان نیز در هفتههای گذشته در بیانیهای اعلام کرد:«افزایش قیمت هیزم و گلولههای چوب ناشی از افزایش تقاضا است، زیرا بسیاری از آلمانیها به این کالاها به عنوان راههای جایگزین برای گرم کردن خانههایشان در بحبوحه افزایش قیمتهای گاز، نفت و برق روی آوردهاند.»
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است:«قیمت هیزم و چوب در آلمان به دلیل ادامه بحران انرژی حدود ۸۶ درصد افزایش یافته است.» همزمان با دست و پا زدن کشورهای اروپایی در حوزه انرژی، ایران چندین ماه است که پروژهای بسیار مهم و کلیدی را تحت عنوان «پالایشگاه فراسرزمینی» در بیش از ۶ کشور جهان دنبال کرده است.
نخستین پالایشگاه فراسرزمینی به نام الپالیتو در ونزوئلا است که پالایش روزانه بخشی از نفت خام میدانهای کشور در این پالایشگاه صورت میگیرد. دشمنی که در سالهای گذشته مدعی بود فروش نفت ایران را به صفر میرساند، در حال حاضر شاهد راهاندازی پالایشگاههای فراسرزمینی ایران در فرسنگها دورتر از مرزهای کشورمان است.
۳- در روزهای گذشته نیویورک تایمز در گزارشی از کمبود شدید داروهای آنفلوانزای کودکان و آنتی بیوتیک در آمریکا خبر داد.
به گزارش مجاهدت از این رسانه آمریکایی، مردم در این کشور از این داروخانه به آن داروخانه به دنبال دارو هستند. همزمان در کشور عزیزمان ایران، «ژندرمانی» به عنوان جدیدترین روش برای درمان سرطان در جهان، با تلاش یک شرکت دانشبنیان ایرانی به مرحله نهایی رسید.
این دستاورد نزدیک به ۷ سال زمان برد و بعد از گذراندن مطالعات سلولی و مطالعات پیشبالینی بر روی حیوان و کسب مجوز و کد اخلاق از دانشگاه علوم پزشکی تهران برای نخستین بار در کشور برای یک بیمار استفاده شد.
این فناوری پیشرفته پیش از این تنها در انحصار آمریکا و چین بود و حالا ایران سومین کشور صاحب این فناوری بسیار ارزشمند است. بیماری که با استفاده از این فناوری درمان شده است، اکنون بیش از ۳ ماه است که در سلامت کامل به سر میبرد و قرار است که این روش برای درمان سایر مبتلایان به سرطان خون در کشورمان نیز به کار گرفته شود.
۴- در هفتههای گذشته «سئونگیک چوی» استاد دانشکده الکترونیک دانشگاه شیامن چین گفته بود:«پیش از حضور در نمایشگاه بینالمللی صنعت برق در ایران، پیغامهایی مبنی بر ناامنی در کشور ایران دریافت کردم که قصد آنها منصرف کردن من از سفر به ایران بود. اما شرکت در نمایشگاه صنعت برق ایران، فرصت بینظیری بود که نباید از دست میرفت.»
این استاد دانشگاه در ادامه گفت:«اگر بخواهم تشریفات مصاحبه کردن را کنار بگذارم و خیلی راحت صحبت کنم، باید بگویم که از دستاوردهای ایران در حوزه برق که در این نمایشگاه رونمایی شد، شوکه شدم…آنچه که در نمایشگاه دیدم، تطبیقی با پیامها مبنی بر ناامنی در ایران نداشت و به نظر میرسد از تمام اقشار در این نمایشگاه شرکت کردند و به نوعی قدرت ایران در حوزه برق را نظاره کردند.»
در حال حاضر با تشدید تحریمها، فرآیند بومیسازی تجهیزات صنعت برق در ایران به سرعت در حال پیشرفت است و هم اکنون ۹۵ درصد از قطعات مورد نیاز این صنعت در داخل تولید میشود. نکته قابل توجه آن که در تابستان سال جاری، با تدبیر دولت و همت و تلاش شبانهروزی مهندسان و کارگران عزیز در حوزه صنعت برق، به هیچ عنوان شاهد قطعی برق- چه در بخش مسکونی و چه در بخش صنعتی- در کشور نبودیم.
۵- پنجشنبه هفته گذشته و همزمان با سفر رئیسجمهور محترم کشورمان به کردستان، قطار بهرهبرداری از اَبرپروژههای آبرسانی پس از طرح آبرسانی غدیر در خوزستان و طرح آبرسانی در همدان به ایستگاه سنندج رسید و مدرنترین و یکی از پیچیدهترین خطوط انتقال آب مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
مسیر پروژه آبرسانی از منابع آبی استان کردستان به شهر سنندج حدود ۶۰ کیلومتر است. با بهرهبرداری از این طرح سالانه امکان انتقال ۵۷ میلیون مترمکعب آب به تصفیهخانه آب شهر سنندج برای جمعیتی معادل ۷۰۰ هزار نفر، در افق سال ۱۴۲۵ را فراهم خواهد ساخت تا مردم از آب شرب با کیفیت و پایدار بهرهمند شوند.
نکته قابل توجه این است که پروژه تصفیهخانه سنندج یک پتانسیل بسیار قوی و از نوع پدافند غیرعامل است و دولت با ظرفیتی که در بخش آب شرب سنندج ایجاد کرده این شهر را از حیث تامین آب شرب باکیفیت به نحوی ایمن کرده که در دوران خشکسالی با بهرهبرداری از این پروژه هیچ مشکلی برای تامین آب شرب شهر سنندج وجود نخواهد داشت. گفتنی است که سفر رئیسجمهور محترم کشورمان به کردستان و گفتوگوی صمیمانه با اقشار مختلف مردم در کوچه و بازار، رسانههای معاند را به شدت عصبی و کلافه کرد. این اقدام قابل تقدیر رئیسجمهور، هر آنچه را این رسانهها در ماههای اخیر رشته کرده بودند، پنبه کرد.
۶- در روزهای گذشته اعلام شد که شش میلیون نفر از هموطنانمان به صورت رایگان تحت پوشش بیمه همگانی سلامت قرار گرفتند.
همچنین در خبر دیگری اعلام شد که در حدود یکسال اخیر کاشت حلزون برای ۱۰ هزار کودک ناشنوای زیر دو سال در کشور انجام شده است. این در حالی است که هزینه عمل کاشت حلزون با یارانههای دولتی بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون و در صورت عدم استفاده از یارانهها و به صورت آزاد بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان هزینه دارد. به گفته مقامات مسئول همچنین در روزهای گذشته محموله جدید سوسپانسیونهای آنتیبیوتیک کودکان به سفارش سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و با هماهنگیهای صورت گرفته توسط وزارت امور خارجه به حجم تقریبی ۵۵ تن وارد کشور شد.
این محموله همچنین شامل حدود یک میلیون عدد بطری شامل آنتی بیوتیکهای آموکسیسیلین، کوآموکسی کلاو، آزیترومایسین، سفکسیم و سفالکسین از برندهای مورد تأیید سازمان غذا و دارو است که برای رفع نیاز شهروندان وارد کشور شده است.
۷- خشکسالی حریف شکوفایی کشاورزی ایران نشده و رکورد تولید غلات، محصولات دامی و غذا در سال زراعی جاری خواهد شکست.
این تازهترین برآورد سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) از جزئیات تولیدات کشاورزی ایران است که در جدیدترین گزارش چشمانداز غذایی جهان منتشر کرده است. ایران در سال زراعی گذشته بیش از ۱۰ میلیون تن گندم تولید کرده بود؛ اما در سال زراعی جاری، با وجود تداوم خشکسالی و البته به مدد افزایش نسبی قیمت خرید تضمینی گندم، تولید این محصول استراتژیک در کشورمان ۲۵ درصد رشد کرده و طبق برآورد فائو به ۱۳ میلیون تن خواهد رسید.
این اتفاق در مورد برنج نیز رخ داده و تولید آن ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده است. آخرین برآوردهای فائو حاکی از آن است که کل ذخایر غلات ایران از بیش از ۱۰ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ به قریب به ۱۳ میلیون تن در پایان سال ۲۰۲۲ خواهد رسید که بیانگر افزایش ۲۳ درصدی است.
در مقابل، واردات گندم ایران در همین سال ۳۷ درصد کاهش پیدا کرده است. در حوزه گندم در شرایطی که سال قبل ۶ میلیون تن واردات گندم داشتیم که علت آن قیمت پایین خرید تضمینی گندم برای کشاورزان بود، ولی در دولت جدید بهای خرید تضمینی گندم ۴ برابر شد تا در کشاورزان برای کاشت گندم رغبت ایجاد شود.
اگر همین روند ادامه پیدا کند به فضل الهی سال آینده به صادرکننده گندم تبدیل میشویم.
در روزهای گذشته اعلام شد که ۸۹ درصد مطالبات چایکاران شمال کشور نیز پرداخت شده است. همچنین دولت مکلف به پرداخت هزار میلیارد تومان تأمین حقآبه کشاورزان اصفهان شده است.
۸- در پی آسیب دیدن کابل فیبر نوری دریایی (GBI) در بستر خلیجفارس که اوایل سال جاری رخ داد و منجر به اختلال و کاهش ظرفیت ارتباطات بینالملل در کشور شد، یک شرکت ایرانی برای نخستین بار موفق شد کابلهای فیبر نوری آسیب دیده در اعماق دریا را ابتدا مکانیابی و سپس قسمت آسیب دیده را که طول آن به چهار کیلومتر میرسید، در یک عملیات دشوار و پیچیده ترمیم و مرمت کند.
تعمیر کابل فیبر نوری دریایی از جمله فناوری پیشرفته محسوب میشود که جمهوری اسلامی ایران پنجمین کشور در جهان است که توانسته است با تعمیر کابلهای فیبر نوری در اعماق دریا، به خودکفایی برسد.
دستیابی به دانش و فناوری تعمیر کابلهای فیبر نوری در اعماق دریا توسط متخصصان داخلی در کنار سایر پیشرفتها نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران به باشگاه کشورهای توسعه یافته در حوزه ارتباطات و فناوری وارد شده و این دستاورد میتواند ضمن خودکفایی، انحصار سلطه فناوری اطلاعات چند کشور را در این زمینه به چالش بکشاند.
این فناوری سالانه ۲۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی برای کشور در پی خواهد داشت. خبرهای خوب و امیدوارکننده زیاد است و قطعا به موارد مذکور ختم نمیشود.
این را هم بگوییم که ذکر موارد مذکور به این معنا نیست که در کشور با هیچ مشکلی روبرو نیستیم. مشکلات وجود دارد اما این دلیل نمیشود که اتفاقات خوب و امیدوارکننده سانسور شده و دیده نشود.
رخدادهایی که فقط به برخی از آنها اشاره کردیم نیز اقداماتی در جهت رفع مشکلات است که متأسفانه در «جنگ جهانی رسانهای علیه ایران» از سوی برخی رسانههای داخلی نادیده گرفته میشود، رسانههای دشمن که جای خود دارد.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است