به گزارش مشرق، سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه در گفت و گویی به مناسبت روز پاسدار گفت: فلسفه وجودی سپاه پاسداران در عاشورای سال 61 هجری قمری و زمانی که امام حسین (ع) و اصحاب با وفای آن حضرت تمام هستی خود را برای دفاع از اسلام به صحنه آوردند، شکل گرفت.
وی افزود: روح سپاه هم همیشه با فداکاری، وفاداری، اخلاقی، ایثار و از جان گذشتگی، حضور در قلب خطر همراه بوده است و اینها فلسفه قیام عاشورا هم هست و به همین علت امام حسین (ع) را نماد و نشانه دفاع از اسلام میدانیم.
فرمانده کل سپاه پاسداران گفت: آنچه تغییر کرده، ابعاد و جغرافیای این دفاع است، زیرا به مرور و با وسعت یافتن انقلاب اسلامی، تا جغرافیاهای جدیدی را در تصرف خود در آورده است.
بیشتر بخوانید:
سرلشکر سلامی: اظهارات آمریکاییها برای کمک به ملت ایران دروغ و فریب است
سرلشکر سلامی: سپاه با احساس مسئولیت در میدان مقابله با کرونا قرار گرفته است
سرلشکر سلامی افزود: تهدیدها پیچیدهتر و همه جانبهتر شده اند، میادین عمل وسعت یافته، بنابراین قلمروی عملکرد سپاه هم گسترش پیدا کرده است.
فرمانده کل سپاه گفت: امروز سپاه از قلب این سرزمین تا هزاران کیلومتر دورتر از مرزهای آن، برای دفاع از هویت، شخصیت، اعتبار، منزلت، عزت، امنیت، شرف و کرامت امت اسلامی در این جغرافیای وسیع دفاع میکند و این فقط دفاع امنیتی، نظامی، یا اطلاعاتی نیست بلکه یک دفاع فرهنگی و هویتی است.
وی اضافه کرد: سپاه در برابر فقر، حوادث، بلایا و هر چیزی که بخواهد به ملت ایران آسیب بزند، موظف است که در میدان مرکزی این حوادث و در خطوط مقدم و لحظههای ابتدایی حادثه حضور یابد و این را ملت عزیز ایران در سالهای گذشته و در صحنههای مختلف شاهد بوده اند.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار داشت: رسالت سپاه با گذر زمان تغییری نکرده است و سپاه پرچمدار و پیشگام در برابر همه تهدیدها و مشکلاتی است که عزت و هویت ملت ایران را به مخاطره میاندازد.
سرلشکر سلامی گفت: آرمان ها، رسالت، فلسفه وجودی، ارزشها و صراط مستقیم سپاه همچنان ثابت است، اگر چه ممکن است روشها یا قلمروی جغرافیای اعتقادی، سیاسی، فرهنگی، اطلاعاتی و روانی آن وسیع شده باشد.
فرمانده کل سپاه پاسداران گفت: از روز نخست آغاز شیوع بیماری کرونا، همه ظرفیتهای سپاه و بسیج را به صحنه آوردیم. از همان ابتدا همه بیمارستانهای ثابت و سیار برای درمان بیماران کرونایی بسیج شد.
وی گفت: بیمارستانهای سیار سپاه همه تجهیزات درمانی و تشخیصی و نیروی انسانی درمانی را در اختیار دارد و به سرعت قابل انتقال به نقطه دیگری است.
فرمانده کل سپاه پاسداران افزود: نخستین کاری که ما در این صحنه انجام دادیم این بود که مثل یک جنگ که همواره یک کشور در آن با موج شوک اولیه مواجه میشود و نیاز دارد که نیرویی در خطوط مقدم آن عملیات تاخیری انجام دهد، یعنی در قلب ماجرا قرار گیرد، تا همه سیستم خود را با شرایط جدید تطبیق دهد و بتواند در مقابل ماجرا ایستادگی کند، سپاه هم عملیات تأخیری انجام داد. سازماندهی سپاه در مقابله با این موضوع از ابتدا بر همین اساس بود.
وی گفت: تا این لحظه هیچ بیمار رها شدهای در کشور وجود نداشته است یعنی در کشور ایران همواره پذیرش بیماران کرونایی از حجم مراجعه کنندهها و بستری شدهها بیشتر بوده است.
فرمانده کل سپاه پاسداران افزود: شاید در آن روزهای اول از نظر تأمین تجهیزات مراقبتی و بهداشتی، التهابی بوجود آمده، اما به سرعت در تمام ملت، هم در سطح وزارت بهداشت و بیمارستانهای کشور و هم در مراکز تولیدی و هم بسیج، بعثتی اتفاق افتاد و به سرعت این کمبودها را جبران کردند.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در حال حاضر بسیج، روزی 3 میلیون ماسک بهداشتی تولید میکند. این میزان ماسک را روزانه بسیج در کارگاههای خانگی و غیر خانگی تولید میکند.
وی گفت: به مرور و با گسترش شیوع بیماری کرونا همه بیمارستانهای سپاه را تحت پوشش این مسئله قرار دادیم و به عنوان یک نیروی مکمل در کنار ستاد مقابله با کرونا و در خدمت این عزیزان قرار گرفتیم.
فرمانده کل سپاه پاسداران افزود: بیمارستان حضرت علی بن ابیطالب (ع) در قم با همه ظرفیت خود که در ابتدا 100 تخت بود در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفت و حدود 700 تخت نقاهتگاهی و استراحتگاهی را هم مدیریت کرد و یک بیمارستان صحرایی شهید صدوقی هم از اصفهان به قم منتقل شد تا به عنوان احتیاط بیمارستانهای قم استقرار یابد.
سرلشکر سلامی با بیان اینکه بیمارستان بقیه الله (عج) سپاه هم در چند جهت اساسی حرکت کرد، گفت: اولاً همه این بیمارستانها با ظرفیت کامل با تقریباً 550 تخت در اختیار کرونا قرار دادیم.
وی افزود: امروز با تلاش دوستان ما در بیمارستان بقیه الله تعداد تختهای بستری برای بیماران کرونایی به 700 تخت بستری افزایش یافته است.
فرمانده کل سپاه پاسداران اضافه کرد: در این بیمارستان 30 تخت آی سی یو داشتیم در فاز اولیه به 70 و امروز به 100 تخت آی سی یو با همه تجهیزات مراقبتی کامل رساندند.
سرلشکر سلامی گفت: این در حالی است که در آمریکا فرماندار یکی از ایالات اعلام میکند که تجهیزات اساسی آی سی یو و ماسکهای بهداشتی و گان کجاست؟ و به مقدار کافی در اختیار نداریم.
وی افزود: امروز بیمارستان بقیه الله روزانه تعداد زیادی ماسک ان 95 (N95) تولید میکند، هزار تخت نقاهتگاهی را درون خود ایجاد کرده است، اگر چه مردم ما از تختهای استراحتگاهی و نقاهتگاهی خیلی استقبال نمیکنند. همین بیمارستان هر روز پروتکلهای درمانی را به روز و در سطح جهان منتشر میکند.
سرلشکر سلامی افزود: یعنی شیوههای درمان نوسازی شده این بیماری را روز به روز پزشکان ما در گروههای متعددی پژوهشی و تحقیقاتی به روز میکنند و در سطح کشور و جهان منتشر میکنند.
وی گفت: حتماً در این بیمارستان داروهای جدیدی مورد تستهای بالینی قرار گرفته است که برخی از آنها نتایج نسبتاً موفقیت آمیزی داشته اند.
گروههای تحقیقاتی در مرکز ژنتیکی در حال کار روی یافتن آنتی ویروس برای ساختن واکسن هستند که هنوز در ابتدای راه هستند. تلاش کرده ایم که همه توانمندیهای سپاه را در این مسیر به اختیار بگیریم.
فرمانده کل سپاه پاسداران گفت: هر حادثه بزرگی که به ملت ایران تحمیل شده، به فرصتهای بزرگی برای ملت ایران تبدیل شده است. یکی از بزرگترین حوادثی که سپاه در ابتدای تولد خود با آن روبرو شد، جنگ تحمیل شده از سوی نظام سلطه در مقیاسی جهانی علیه ملتی بود که تازه انقلاب کرده بود و یک سیستم دفاعی قدرتمند و منسجمی نداشت.
وی اضافه کرد: تصور اینکه چگونه آن تهدید ویرانگر و مخرب میتواند به یک فرصت برای استحکام بخشی برای پایههای امنیتی و دفاعی کشوری مثل ایران تبدیل شود، تصور بسیار سختی بود.
سرلشکر سلامی گفت: سپاه با بضاعت اندک و اولیه خود وارد این میدان شد و سلاحهای خود را از دشمن به غنیمت گرفت. چون ما در محاصره تسلیحاتی بودیم.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما منبع خبر