مذاکرات گروه های یمنی در پرونده اسرا درحالی از سر گرفته شده است که آمریکا در ماههای اخیر تلاش کرد تا هرگونه توافق در یمن را منوط به عقبنشینی انصارالله و دست کشیدن از حمایت مردم غزه نماید.
به گزارش مجاهدت از مشرق، مذاکرات گروه های یمنی در پرونده اسرا درحالی از سر گرفته شده است که آمریکا در ماههای اخیر تلاش کرد تا هرگونه توافق در یمن را منوط به عقبنشینی انصارالله از راهبرد وحدت میادین و دست کشیدن از حمایت مردم غزه نماید.
هیئت دولت نجات ملی یمن و هیئت دولت مستعفی این کشور که در ریاض اقامت دارد، نهمین دور از مذاکرات مربوط به آزادی اسرای طرفین جنگ در این کشور را در مسقط آغاز کردند. این مذاکرات در حالی آغاز شده که حدود ۷ هزار نفر از اعضا و نیروهای انصارالله و دیگر گروههای متحدش در اسارت دولت مستعفی است و در مقابل ۸ هزار نفر ازعناصر بازمانده از دولت «عبدربه منصور هادی» و نیروهای شبه نظامی نیز توسط دولت صنعا دستگیر شدهاند.
پیش از این طرفین در استکهلم و امان مذاکراتی در این زمینه داشته اند که در دو مورد طی سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ دو مرتبه عملیات تبادل اسرا میان طرفین انجام شد.
«عبد القادر المرتضی»، رئیس هیئت مذاکره کننده دولت صنعا در صفحه شخصیاش در شبکه ایکس نوشت: برای برگزاری دور جدید مذاکرات پرونده اسرا تحت نظارت سازمان ملل به مسقط، پایتخت عمان آمدهایم، امیدوارم این دور از مذاکرات موفقیت آمیز باشد و به توافق جدیدی برای تبادل اسرا منتهی شود. در سمت مقابل «ماجد فضائل» رئیس هیئت دولت مستعفی نیز در مصاحبه با العربیه تاکید کرد که خواستار آزادی همه اسرا و افراد بازداشت شده بدون هرگونه تبعیض و اولویت هستیم.
این مذاکرات در شرایطی برگزار می شود که طی یکسال اخیر روند مذاکرات صلح در یمن در نتیجه حمایت انصارالله از مردم مظلوم فلسطین متوقف شد. آمریکا و متحدانش در راستای فشار بر مقاومت یمن تلاش کردند تا هرگونه صلح و گشایش در پرونده یمن را منوط به عقب نشینی انصارالله از موضع حامیانه غزه و توقف حملات به سرزمین های اشغالی کنند.
آمریکاییها در ابتدا تلاش داشتند تا با وعده کمکهای مالی، آزاد کردن بخشی از داراییهای یمن و همچنین فشار بر دیگر گروههای یمنی برای دادن امتیاز به انصارالله، آنها را مجاب کنند از حمایت فلسطین دست بکشند.
با این حال انصارالله با اصرار بر موضع اصولی و تاریخی ملت یمن علیه رژیم صهیونیستی حاضر به این امر نشد و همین مسئله عامل مانع تراشیهای واشنگتن و لندن در روند مذاکرات صلح یمن شد. همزمان عربستان سعودی نیز به دلیل فشارهای آمریکا از روند مذاکرات با یمن خارج شد و رفت و آمدها میان ریاض و صنعا و تردد میان هیئت های سیاسی دو کشور متوقف ماند.
با این حال بنظر میرسد که برگزاری این دور از مذاکرات مربوط بیشتر از آنکه دارای جنبه بشردوستانه باشد، جنبه سیاسی دارد و نشان دهنده این است که عربستان میخواهد از این رهگذر کانال ارتباطی با دولت صنعا را حفظ نماید.
عربستان نگران است در نتیجه استمرار بحران در غزه و به تبع آن تشدید درگیری در باب المندب و دریای سرخ، توافقات این کشور با یمنیها از بین برود و این کشور هدف حملات انتقامجویانه یمنیها قرار گیرد که برخلاف برنامه ریزیهای اقتصادی محمد بن سلمان است.
براساس گزارش رسانهها مهمترین موضوع اختلافی در دور نهم مذاکرات در مسقط سرنوشت «محمد قحطان»، از چهرههای سیاسی بازمانده دولت عبدربه منصور هادی است. با این حال این امیدواری وجود دارد که این مذاکرات مسیر مذاکرات دشوارتر درخصوص آینده ارتش ، ساختار نظامی، سیاسی و اقتصادی یمن را تسهیل نماید.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است