به گزارش مجاهدت از گروه سایر رسانههای دفاعپرس، حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی ـ خطیب و استاد حوزه علمیه ـ در مورد اهمیت صحیفه سجادیه اظهار داشت: امام سجاد (ع) در فرصت ۳۴ساله امامت اجازه انبوهسازی و حضور در اجتماعات و برگزاری برنامههای عمومی را نداشت.
وی ادامه داد: به همین جهت یکی از رویکردهای امام این بود که در قالب دعا حرفهایش را بزند. به همین جهت دعاهای ایشان پر از معارف و توصیههای سیاسی، اخلاقی و اجتماعی است.
این خطیب برجسته خاطرنشان کرد: صحیفه سجادیه به عنوان زیور آل محمد (ص) بعد از قرآن و نهجالبلاغه سومین اثری است که مورد افتخار شیعیان و مسلمانان است. چقدر عبارات بلند و پرمعنایی در صحیفه وجود دارد.
رفیعی تاکید کرد: یکی از شیوههای که امام سجاد (ع) در این دعاها به ما میآموزد مخصوصا تو دعاهای مکارم الاخلاق شیوه مقابله به ضد است نه مقابله به مثل.
وی افزود: تصور کنید یکی غیبت شما را کرده است، امام سجاد (ع) در مواجه با این شرایط میگوید «خدایا به من توفیق بده کسی که از من غیبت کرده تعریفش را بکنم». این جمله درست نقطه مقابل تفکری که میگوییم جواب سنگ کلوخ.
این استاد حوزه علمیه یادآور شد: امام سجاد (ع) در این شرایط میگوید «خدایا توفیق بده آن کسی که به من بدی کرده است من به او خوبی کنم». این از معارف صحیفه سجادیه است، یعنی مقابله به مثل نه؛ مقابله به ضد در صفات زشت اخلاقی که هرکسی دارد داشته باشیم و سعی کنیم ضدش را دنبال کنیم تا کمکم آن صفت رذیل ریشه کن بشود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/ ۱۳۴
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است