به گزارش مجاهدت از مشرق، کانال اندیشکده راهبردی تبیین نوشت:
امکان وقوع تساوی در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا
اگرچه ممکن است بهظاهر بعید به نظر برسد، اما ممکن است نتیجه انتخابات ۵ نوامبر میان کامالا هریس و دونالد ترامپ به تساوی برسد و هرکدام رای ۲۶۹ الکترال را به دست بیاورند. با توجه به اینکه رقابت نزدیکی میان این دو در ایالتهای چرخشی وجود دارد؛ وقوع چنین حالتی محتمل است.
در چهار حالت چنین نتیجهای میتواند از صندوق آرا بیرون بیاید:
۱. هریس در ایالتهای چرخشی آریزونا، جورجیا، ویسکانسین و نوادا به پیروزی برسد و از سوی دیگر ترامپ در میشیگان و پنسیلوانیا پیروز شود و باقی ایالتها نسبت به انتخابات ۲۰۲۰ تغییری نکند (تصویر۱).
۲. ترامپ در ایالتهای چرخشی ویسکانسین، میشیگان، پنسیلوانیا و نوادا پیروز شود و هریس تنها در جورجیا و آریزونا به پیروزی برسد؛ اما بتواند در کارولینای شمالی که جمهوریخواهان بهصورت متزلزل آن را در اختیار دارند به پیروزی برسد(تصویر۲).
۳. ترامپ الکترالهای پنسلوانیا، میشیگان و جورجیا را به دست بیاورد و از آنسو، هریس در نوادا، آریزونا و ویسکانسین پیروز گردد و همچون حالت دوم، کارولینای شمالی را هم به دست بیاورد(تصویر۳).
۴. هریس تمام ایالتهای چرخشی که بایدن در ۲۰۲۰ به دست آورد را بهجز پنسیلوانیا و جورجیا حفظ کند؛ اما بتواند تمام چهار الکترال ایالت مین را (که بهطور نسبی به نامزدها میرسد) به دست بیاورد (تصویر۴).
درصورتیکه چنین اتفاقی بیافتد، سرنوشت انتخابات چگونه رقم خواهد خورد؟
طبق متمم دوازدهم قانون اساسی آمریکا، درصورتیکه هیچیک از نامزدها نتواند اکثریت الکترالها را کسب کند، اکثریت مجلس نمایندگان از میان سه نامزد با بیشترین الکترال یک نفر را بهعنوان رئیسجمهور انتخاب میکند. نکته مهم این است که در این رأیگیری تعداد نمایندگان یک ایالت اهمیتی ندارد و هر ایالت تنها یک رأی دارد. برای اینکه چگونه نمایندگان یک ایالت در مورد یک نامزد به نتیجه برسند، شیوه خاصی طراحی نشده است. همچنین در این حالت، این سنای آمریکا هست که معاون رئیسجمهور را انتخاب میکند.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است