انس کودکان با «کتاب» تضمینی بر استحکام فرهیختگی جامعه است

«کتاب» تضمین استحکام تربیت و انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل آینده است


به گزارش نوید شاهد، منیره هاشمی در هفتم مرداد 1359 در مشهد متولد شد. وی دوران کودکی و تحصیلات را در همان جا گذراند و پس از گرفتن دیپلم، در رشته دبیری زبان و ادبیات فارسی، تحصیل کرد. او از سیزده سالگی سرودن را آغاز کرد. این نویسنده و مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان تا امروز حدود 50 جلد کتاب برای کودکان و نوجوان منتشر کرده است. خبرنگار نوید شاهد به مناسبت روز ملی ادبیات کودک و نوجوان با این نویسنده که در زمینه کودک و نوجوان فعالیت می‌کند، گفت‌وگو کرد.

«کتاب» تضمین استحکام تربیت و انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل آینده است

منیره هاشمی که سال 1376 موفق به دریافت رتبه دوم مسابقات شعر دانش‌آموزی در سطح استاد شد، درباره آثارش گفت: سال 1376 رتبه دوم مسابقات شعر دانش آموزی را در سطح استان کسب کردم. تا کنون به صورت پراکنده آثارم از سوی روزنامه قدس، مجله جوانان، نشریه باران، ماهنامه ارشاد اسلامی خراسان و… منتشر شده است. من تاکنون با کانون شعرا و نویسندگان، انجمن ادبی بانوان، انجمن شعر اداره ارشاد و کانون پرورشی و فکری مشهد همکاری داشته‌ام. از آثار من می‌توان به «تو خودت گل هستی»، «روی موج باران»، «کارنامه بابای من» و… اشاره کرد.

آغاز فعالیت در حوزه دفاع مقدس با کتاب کودک و نوجوان

وی در ادامه درباره آغاز فعالیتش در حوزه کودک و نوجوان و دفاع مقدس توضیح داد: فعالیت در زمینه دفاع مقدس را با کتاب کودک و نوجوان آغاز کردم. نخستین کتابی که در حوزه دفاع مقدس نوشتم «سایه مهربان» بود که توسط نشر شاهد منتشر شد. این کتاب سال 1389 کتاب برگزیده سال دفاع مقدس شد. 

شروع فعالیت در حوزه دفاع مقدس با علاقه شخصی

منیره هاشمی به علاقه شخصی‌اش به حوزه دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: با علاقه شخصی شروع به فعالیت در حوزه دفاع مقدس کردم. من دوران دفاع مقدس را با گوشت و استخوان درک کردم و از نزدیک شاهد روزهای جنگ بودم. معتقدم که کودکان از زمان کودکی باید با این حوزه و حوادث آن روزها آشنا باشند. غیرت دینی و آمادگی و دوست داشتن میهن باید از کودکی در وجود فرزندانمان جوانه بزند تا اگر خدایی نکرده در بزرگ‌سالی جنگی اتفاق افتاد کودکان دیروز و جوانان آن روز بتوانند در مقابل دشمن سینه سپر کرده و جوانمردانه ایستادگی کنند.

وی افزود: روحیه میهمن دوستی، فداکاری و ایثار باید از زمان کودکی شکل بگیرد. خیلی از مضامینی که ما دنبال رشد آن در فرزندان خود هستیم از راه آموزش فرهنگ دفاع مقدس و انتقال راه و روش و سیره زندگی شهدا به کودکان، پرورش می‌یابد. 

این نویسنده اظهار کرد: روزهای دفاع مقدس و بعد از آن را در شهرکی واقع در مشهد که اکثرا خانواده‌های شهدا و ایثارگران در آنجا بودند گذراندم. خودم هم به عنوان دختر بچه‌ای کم سن و سال درد نبود پدر را حس کرده‌ام. پدرم ایثارگر بود و 99 ماه سابقه جبهه دارد. او در لشکر 77 پیروز خراسان فعالیت می‌کرد. پدرم هم در دوران جنگ و بعد از جنگ در مناطق جنگ زده خدمت می‌کردند.

کتاب «سایه مهربان» نخستین اثرم در حوزه دفاع مقدس

مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان کتاب «سایه مهربان» که نخستین اثر خود در زمینه دفاع مقدس، برای گروه سنی کودک و نوجوان بود را معرفی کرد و گفت: کتاب «سایه مهربان» مجموعه شعر كودک و نوجوان با موضوع شهدا و دفاع مقدس برای کودکان گروه سنی ج است. اشعاری که طی سال‌ها سروده بودم جمع آوری و یک مجموعه‌ای همخوان با فضایی یک دست را در کتاب سایه مهربان جمع‌آوری کردم. 

وی افزود: در اين مجموعه 8 قطعه شعر با عنوان‌های «عكس مهربان»، «مهمان بهشت»، «تسبيح بابا»، «آمدی خانه ما»، «باغبان»، «عينک پدر»، «جمعه ها» و «خواهرم بهار» به چاپ رسيده است. همچنین در این کتاب دو مجموعه شعر با عنوان‌های «آمدی خانه ما» و «باغبان» تقدیم امام خمینی (ره) شده است.

بهره‌مندی از فضای مجازی برای ایجاد ارتباط بین نسل گذشته و امروزی

این نویسنده با اشاره به اینکه نوشتن در حوزه دفاع مقدس برای کودکان و نوجوان بسیار تاثیرگزار است، اظهار کرد: نوشتن در حوزه دفاع مقدس باید با فضا و بستر‌هایی که در اختیار کودکان و نوجوان است(مانند فضای مجازی)، همخوانی داشته باشد. ما موظف هستیم تا وجه اشتراکی بین نسلی که دفاع مقدس را دیده‌اند و نسل الان پیدا کنیم. کودکان از این روش می‌توانند همذات‌پنداری کنند و ارتباط موثری برقرار کنند. این نسل باید از اتفاقات، مجاهدت‌ها و از خودگذشتگی‌های جوانان آن دوران آشنا شوند. این کار کودکان را آماده می‌کند تا روحیه ایثار و میهن دوستی در وجودشان شکل بگیرد.

تبدیل تهدید‌ در فضای مجازی به فرصت

منیره هاشمی به فراگیری فضای مجازی اشاره کرد و درباره راه‌ها تاثیرگزاری ادبیات دفاع مقدس در بین کودکان و نوجوان این نسل گفت: ما باید فضای مجازی را مثل یک فرصت مغتنم بشناسیم و تهدید در این فضا را به فرصت تبدیل کنیم. کتاب‌ها را می‌توان به کتاب‌های گویا تبدیل کرد. خیلی از کتاب‌های دفاع مقدس با موضوع داستانی و شعر پتانسیل تبدیل شدن به پادکست را دارند و می‌توان به صورت مجازی روی آن‌ها کار کرد. کتاب‌های صوتی و دیداری بهترین روش برای انتقال ادبیات دفاع مقدس و آشنایی نسل جوان با مجاهدت شهدا است. ما برای تاثیرگزاری هر چه بیشتر و استفاده بهتر از فضای مجازی در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید از این شیوه استفاده کنیم. 

این مربی کانون پرورش فکری کودکان در پایان خاطرنشان کرد: از نظر من روز ملی ادبیات کودک و نوجوان فرصت مناسبی به منظور آشنا کردن کودکان با کتاب و کتاب خوانی است. متأسفانه ما در کشور از این فرصت‌ها و بهانه‌ها برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان کودکان و نوجوانان بهره‌گیری چندانی نمی‌کنیم. انس کودکان با کتاب، تضمینی بر استحکام تربیت و فرهیختگی نسل آینده یک جامعه است و می‌تواند از کتاب برای هدایت نسل جوان و آشنایی آنان با سبک و سیره شهدا استفاده کرد.

 همچنین وی از کتاب سایه مهربان به عنوان یک آثار فاخر در حوزه دفاع مقدس که مفتخر به دریافت جایزه از سوی جشنواره شعر فجر شد یاد کرد.

 

خبرنگار: آرزو رسولی



منبع خبر

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید