انواع دریچه های توزیع هوا در ساختمان

انواع دریچه های توزیع هوا در ساختمان


یکی از اجزا مهم در ساختمان سازی دریچه توزیع هوا است. دریچه‌های توزیع‌کننده هوا، با توجه به جنس، شکل و کاربردشان با یکدیگر متفاوت هستند. امروزه توزیع هوا در ساختمان‌ها به خصوص برج‌های مسکونی، تجاری و بیمارستان‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. وظیفه دریچه توزیع هوا توزیع هوای داخل کانال در بخشهای مختلف خانه است.

وظیفه دریچه توزیع هوا در ساختمان

دریچه هوا، وظیفه تنظیم و توزیع مناسب هوای خروجی از کانال سیستم تهویه را برعهده دارد. جنس دریچه‌های توزیع هوا باید با دما و رطوبت منطقه جغرافیایی متناسب باشند. به طور مثال در مناطق گرمسیر از دریچه‌های پلاستیکی استفاده می‌کنند که بیشتر روی دیوار و سقف نصب می شوند. اما دریچه فن کویل با توجه به معماری و مساحت ساختمان در ابعاد و اشکال گوناگونی طراحی و ساخته می‌شود.

داخل این محصولات پره‌هایی برای تنظیم جهت حرکت هوا قرار داده می‌شود که به آن دمپر می‌گویند. بعضی از این پره‌ها به صورت ثابت هستند. انواع مختلفی از دریچه‌های هوا برای استفاده در ساختمان وجود دارد. آن‌ها براساس شکل ظاهری، به دریچه‌های توزیع هوای گرد، دریچه هوای مستطیلی و دریچه هوای خطی تقسیم‌بندی می‌شوند.

فلزی (آلومینیومی و آهنی)، پلاستیکی و چوبی، نوع جنس دریچه‌های توزیع هوا هستند. از دریچه فلزی در صنعت تهویه مطبوع و از نوع پلاستیکی برای سیستم‌های هواساز، داکت و کولرها استفاده می‌کنند. دریچه‌های چوبی که غالباً از جنس ‌ام. دی. اف (MDF) هستند در طراحی داخلی ساختمان به کار ‌می‌روند. در ادامه به بررسی انواع دریچه توزیع هوا می‌پردازیم.

انواع دریچه توزیع هوا بر اساس کاربرد کدام است؟

نوع دریچه‌ها و کاربرد آن‌ها به عوامل مختلفی مانند محل نصب، معماری ساختمان و مساحت محیط بستگی دارد. به طور کلی دریچه‌ها به دو نوع دیواری و سقفی تقسیم می‌شوند. در ادامه به بررسی انواع دریچه‌ها بر اساس ساختار می‌پردازیم.

دریچه دیواری برای توزیع هوا

این دریچه‌ها در محل خروجی کانال‌های تهویه هوا نصب شده و دارای تیغه‌های افقی و عمودی هستند. با تنظیم این دمپرها میزان خروج جریان هوا و توزیع آن در محیط اتاق کنترل خواهد شد. جهت جریان هوای سرد را در فصل تابستان رو به پایین و برای خروجی هوای گرم در فصل زمستان جهت دریچه را رو بالا تنظیم کنید.

دریچه توزیع هوای سقفی

این دریچه‌ها با نصب روی سقف کاذب، هوا را به شکل یکنواخت به محیط اطراف هدایت می‌کنند. دریچه‌های سقفی، در رستوران‌ها، کافی شاپ‌ها، بیمارستان‌ها، ساختماهای اداری، تجاری و مسکونی، برای توزیع نامحسوس هوا استفاده می‌شوند.

دریچه توزیع هوا با دمپر

روی این محصولات تیغه‌های ثابت یا متحرک طراحی می‌کنند، که به آن دمپر می‌گویند. دریچه‌های توزیع هوا با تیغه‌های ثابت، برای تخلیه هوای محیط به بیرون کاربرد دارند. این دریچه روی در یا دیوار که به خارج از ساختمان مشرف است، نصب می‌شود. اگر تیغه‌های متحرک و قابل تنظیم افقی یا عمودی داشته باشد. برای توزیع جریان هوای خروجی از کانال تهویه به محیط ساختمان استفاده می‌شود.

انواع دریچه های توزیع هوا در ساختمان

دریچه برگشت هوای تهویه

دریچه‌های برگشتی، پره‌های ثابتی دارند و جهت بازگشت هوای مطبوع به داخل محیط استفاده می‌شوند. این دریچه‌ها به دو صورت سقفی و دیواری و با شکل‌های گرد یا چهارگوش تولید می‌شوند.

دریچه ثابت یا یک طرفه

این دریچه‌ها به صورت ثابت و بدون دمپر بوده و برای انتقال هوا از یک طرف کاربرد دارند. امکان نصب روی سقف و دیوار را دارند. این مدل قابل تنظیم نبوده و در صورت نصب روی سقف، ارتفاع آن باید کمتر از ۵ متر باشد.

انواع دریچه توزیع هوا فلزی

در پاسخ به سوال دریچه فلزی چیست می توان گفت که یکی از پرکاربردترین محصولات برای استفاده در سیستم‌های تهویه مطبوع است. در ادامه به بررسی انواع دریچه فلزی می‌پردازیم.

دریچه هوای خطی

این نوع از دریچه‌ها امکان نصب روی دیوار و زیر سقف را دارند. دریچه‌های خطی در سه مدل دریچه کله قندی، زاویه دار و اسلوت هستند.

دریچه تهویه مشبک

این نوع از دریچه‌ها برای رفت و برگشت هوا به محیط کاربرد دارند. دریچه هوای مشبک، در مدل‌های شبکه شبکه، لانه زنبوری و با شکل‌های مربع، مثلث و گرد تولید می‌شود. شما می‌توانید دمپرهای این مدل را برای توزیع هوا تنظیم کنید.

انواع دریچه های توزیع هوا در ساختمان

دریچه توزیع هوا سقفی و فلزی

دریچه‌های سقفی برای توزیع یکنواخت هوا به سطح زمین استفاده می‌شوند. این مدل برای نصب روی سقف ساختمان و به صورت یک، دو، سه و چهار طرفه هستند. در برخی از ساختمان‌ها به عنوان دریچه کولر کاربرد دارند.

دریچه تهویه هوا دیواری

متداول‌ترین نوع دریچه تهویه هوا، دریچه تهویه هوا دیواری است. دریچه‌های دیواری به شکل چهارگوش طراحی شده و برای کولر و انتقال هوای وسایل گازسوز استفاده می‌شوند. این محصول دارای یک شبکه دمپر و پره‌های قابل تنظیم است، که می‌توان جهت حرکت هوا را تغییر داد.

دریچه هوای گرد

دریچه‌های گرد یا دریچه‌های خورشیدی، نوع دیگری از این محصولات هستند. این مدل با اشکال مدور هندسی، برای توزیع هوای مطبوع در ساختمان به کار می‌رود.

دریچه هوای فلزی تایلی

این نوع دریچه‌ها در دو نوع فریم دار و بدون فریم هستند. دریچه تایلی به صورت یک، دو، سه و چهار طرفه سقفی، بسیار ساده و آسان روی سقف کاذب ساختمان نصب می‌شود. این مدل را می‌توان با دمپر هم سفارش داد.

سخن آخر

همانطور که در بالا اشاره شد تعداد یا اندازه دریچه توزیع هوا، باید متناسب با ابعاد محل نصب باشد تا بتواند هوای داخل ساختمان را به بیرون هدایت کرده و هوای تازه را وارد ساختمان کند. بنابراین بهتر است از دریچه های هوا با کیفیت بالا در ساختمان استفاده کنید تا در کوتاه مدت مجبور به تعویض آن نشوید. کیفیت دریچه های توزیع هوا را می توانید در سایت آپاداناکالا با یکدیگر مقایسه کنید.  


** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید