ایران تحت فشار و تهدید نه حاضر به مذاکره است نه امتیاز/ نقش رسانه‌های تروریستی در اغتشاشات

ایران تحت فشار و تهدید نه حاضر به مذاکره است نه امتیاز/ نقش رسانه‌های تروریستی در اغتشاشات مشخص است


به گزارش مجاهدت از گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

کنعانی در پاسخ به سوالی به عملکرد سوء دولت آمریکا در برجام اشاره کرد و اظهار داشت: باید مسئول و پاسخگوی اقدامات خود باشد. مقامات آمریکایی می دانند ایران تحت فشار و تهدید نه حاضر به مذاکره است نه امتیاز. مذاکره و توافق منطق خودش را دارد. موضع ایران در ارتباط با مذاکرات برجام کاملا روشن است. ایران متعهد به برجام بود و به تعهداتش عمل کرد و دولت خاطی و ناقض برجام، دولت آمریکاست و کشورهای اروپایی عضو برجام به تعهداتشان عمل نکردند و نتوانستند خروج آمریکا از برجام را جبران کنند. ایران به دنبال به سرانجام رساندن برجام است. نیاز به برجام نیاز یکجانبه ایران نیست و ایران از موضع ضعف مذاکره نمی کند. نیاز آمریکا و غرب به برجام کمتر از ایران نیست و نباید منتی روی ایران بگذارند. توافق در دسترس است و طرف ها می توانند در کوتاه ترین مدت مذاکرات را جمع بندی کنند و به نتیجه برسند. توصیه ما مشخصا به شرکای اروپایی برجام این است که خودشان را تسلیم آمریکا نکنند.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی گفت که فلسطینی ها و ملت مظلوم فلسطین به درستی معتقد هستند که روند عادی سازی روابط برخی کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی خیانت به آرمان ملت فلسطین است. موضع ملت های منطقه نیز روشن است.

کنعانی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره یمن اظهار داشت: موضع جمهوری اسلامی ایران و سیاست جمهوری اسلامی در ارتباط با یمن همواره روشن بوده و ایران از همه ظرفیتش برای برقراری صلح و ثبات در یمن و منطقه استفاده کرده است. 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره اخراج ایران از مقام کمیسیون زن سازمان ملل نیز اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با اقدامات غیرقانونی تعداد مشخصی از دولت های غربی علیه ایران به بهانه تحولات داخلی کشورمان مواضع خودش را رسما و آشکارا اعلام کرده و هم به صورت رسانه ای و اعلامی و هم در مذاکرات و ملاقات ها. هر گونه سوء استفاده از تحولات داخلی ایران برای اعمال فشار سیاسی علیه کشورمان محکوم و غیرقابل قبول است.

کنعانی ادامه داد: ایران به عنوان یک عضو سازمان ملل متحد در یک انتخابات کاملا شفاف و قانونی با بیشترین رای کشورهای عضو مجموعه اکوسوک از 54 رای با کسب 43 رای عضو کمیسیون مقام زن در این مجموعه شد. الان تلاش آمریکا مشخصا با کمک برخی دولت های مشخص اروپایی این است که در یک اقدام کاملا سیاسی و غیرقانونی با اعمال فشار و استفاده از پتانسیل های سیاسی و تاثیرگذاری بر کشورهای مستقل عضویت ایران را در این چارچوب با مانع مواجه کنند. این اقدام آمریکا قبل از آنکه اقدامی علیه ایران باشد اقدام علیه رای آزادانه کشورها در تشکل ها و ساختارهای بین المللی است.

وی گفت: این اقدام آمریکا عملا در مسیر زیر سوال بردن حق رای کشورهای مستقل در این سازمان است و ارزش آرای این کشورها را زیر سوال برده است. کشورهای عضو آزادانه و مستقلانه به ایران رای دادند. اگر آمریکا و کشورهای همسو با آن موفق شوند در چارچوب سیاست های اعمال فشار و ابزارهای فشار سیاسی علیه ایران ایران را از کمیسیون مقام زن استفاده کنند یک بدعت را پایه گذاری می کنند و حق رای آزادانه کشورهای عضو این مجموعه را زیر سوال می برند. کشورهایی عضو شورای امنیت یا عضو شورای حقوق بشر و مجامع حقوق بشری هستند که در طول تاریخ خودشان مرتکب جنایات بیشمار علیه دولت ها و ملت های مستقل شدند و اکنون با ابزارهای حقوق بشری اقدام به اعمال فشار می کنند. این اقدام اگر محقق شود هم سلب عضویت قانونی ایران در این تشکل و هم سلب حق رای آزادانه و مستقل کشورهای عضو یک مجموعه است. جمهوری اسلامی ایران از همه ظرفیت های سیاسی و دیپلماتیک خود در حال استفاده است که از یک رویکرد سیاسی جلوگیری کند.

سخنگوی وزارت خارجه درباره مناسبات ایران و عربستان و اقدامات شبکه تروریستی ایران اینترنشنال گفت: بهبود مناسبات ایران و عربستان را هم در راستای منافع دوجانبه و هم منافع منطقه می دانیم. موضع ایران در این ارتباط کاملا روشن است. گفتگو و مذاکره سیاسی برای حل و فصل اختلافات می تواند زمینه ساز از سرگیری روابط دو کشور در چارچوب منافع مشترک و منطقه ای شود. در همین چارچوب عمل کردیم و پنج دور مذاکره کردیم. باید ببینیم در طرف مقابل گام عملی چه خواهد بود. دولت عراق تلاش های سازنده ای انجام داده است و اعلام کردند برای تکمیل این روند در چارچوب تلاش های خود آمادگی دارند و ایران از این نقش و روند استقبال می کند

وی افزود: موضع ایران در قبال آن رسانه کاملا روشن است نقش این رسانه به عنوان رسانه تروریستی در دامن زدن به بی ثباتی و اغتشاشات داخلی کامل روشن است و اقدام یاران کاملا حقوقی و قانونی است و اقداماتی صورت گرفته و جزییات آن در زمان مناسب اطلاع رسانی خواهد شد و مجموعه ظرفیت های ایران برای برخوردهای حقوقی و قانونی با این شبکه و کشور میزبان آن و هم با حامی و حامیان مالی آن حتما انجا خواهد شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسش دیگری اظهار داشت: آنچه در دو ماه و اندی رخ داد موضوع داخلی است ولی سوء استفاده برخی طرف های خارجی از این شرایط داخلی برای پیگیری اهداف سیاسی این کشورها موضوع روشن و آشکار بود. از نظر ما استفاده از تحولات داخلی کشورها برای پیگیری منافع سیاسی یک امر کاملا مردود و غیرقابل قبول است. متاسفانه تعدادی از کشورهای مشخص در این زمینه اقدامات غیرقانونی و مداخله جویانه انجام دادند و در این چارچوب ایران واکنش لازم را در حوزه دیپلماتیک و سایر زمینه های ممکن نشان داده است. جمهوری اسلامی ایران با توجه به هوشیاری و بیداری ملت و واکنش حکیمانه و هوشیارانه مردم و رد اقدامات مداخله جویانه دیگر کشورها؛ مناسبات ما با کشورهای دنیا در چارچوب منافع و مصالح مشترک در حال پیگیری است. سفرهایی که صورت می گیرد و تماس هایی که برقرار است و مذاکرات تلفنی رئیس جمهور و سفرهای دوجانبه هیأت های عالیرتبه اقتصادی ما و دیگر کشورها و میزبانی نشست ها و مناسبت های فرهنگی و گفتگوهای امنیتی مقامات ما با دیگر کشورها و همکاری و تبادل همکاری نظامی با دیگر کشورها همه دال بر این است ایران خارج از فشارهایی که از سوی برخی طرف های مشخص بر ما وارد شده در چارچوب های دوجانبه و بین المللی مناسبات دیپلماتیک و روابط خارجی خود را با جدیت در حال پیگیری است و ارزشی برای این تلاش ها قائل نیست و در مقابل اقدامات غیرسازنده واکنش نشان داده و خواهد داد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره زمزمه هایی که شنیده می شود مبنی بر اینکه چینی ها در خصوص توافق 25 ساله ایران و چین اقدامی نکرده اند؟ گفت: رابطه ایران و چین یک رابطه کاملا رو به رشد و نمونه خوبی از همکاری های موفق دو کشور در یک رابطه دوجانبه است. ما با یک واقعیتی روبرو هستیم تحریم هایی غیرقانونی واقعیتی است که امکان همکاری های متعارف به ویژه علنی را با برخی از کشورها با محدودیت و مشکل مواجه می کند اما روابط ایران و جمهوری خلق چین در حوزه های مختلف برقرار است و رایزنی های مستمر هم برای توسعه مناسبات دو کشور وجود دارد و آمار و ارقامی که از حجم مبادلات و همکاری های تجاری و اقتصادی دو کشور منتشر می شود  و شما هم مطلع هستید دلیل روشنی است بر موفق بودن و رو به پیشرفت بودن همکاری های دو کشور. اقتضائات فعالیت در شرایط جاری به خصوص در شرایط تحریم های آمریکا مانع از علنی کردن بسیاری از همکاری های دوجانبه ایران با برخی کشورها می شود. روند اجرای توافقات دوجانبه ایران و چین هم در چارچوب برنامه جامع همکاری های 25 ساله و هم سایر توافقات دوجانبه روند رو به جلو و پیشرفتی است و این روند مبتنی بر اراده سیاسی رهبران دو کشور روند رو به پیشرفتی خواهد بود.

انتهای پیام/371

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید