/
۱۷:۳۷
–
۱۳۹۹/۱/۲۳
http://fna.ir/ewki2r
۰
بارندگی ها در اصفهان از بلندمدت فراتر رفت/ آیا ذخیره سد زایندهرود نسبت به پارسال بیشتر شده؟
بر اساس اعلام هواشناسی تا امروز 23 فروردین 99 در استان اصفهان 133 میلیمتر باران و برف باریده، این عدد در میانگین بلندمدت 131 و سال گذشته 179 میلیمتر بوده است، این در حالی است که یک هفته قبل حجم بارشهای استان اصفهان از میانگین بلندمدت 10 درصد کمتر بود.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، فروردین ۹۹ هر چقدر از جهت ویروس کشنده بود از جهت بارشها برای کشور مفید بود، به ویژه در اصفهان که پس از گذراندن یک دهه خشکسالی شدید از سال گذشته وارد ترسالی شده و حجم بارشها از میانگین بلندمدت بالاتر رفته است.
در دو هفته اخیر با ورود چند سامانه بارشی به کشور، معدود استانهایی شاهد بارش نزولات جوی نبودهاند، شدت این بارندگیها در برخی نقاط منجر به طغیان رودخانه و آبگرفتگی معابر نیز شد، در اصفهان اما بارندگیها نه تنها آسیبی به همراه نداشته بلکه کشاورزان را هم به روزهای آینده امیدوار کرده است.
بر اساس اعلام هواشناسی تا امروز ۲۳ فروردین ۹۹ در استان اصفهان ۱۳۳ میلیمتر باران و برف باریده، این عدد در میانگین بلندمدت ۱۳۱ و سال گذشته ۱۷۹ میلیمتر بوده است، این در حالی است که یک هفته قبل حجم بارشهای استان اصفهان از میانگین بلندمدت ۱۰ درصد کمتر بود.
البته میزان بارندگیها در استان پهناور اصفهان دامنه تفاوت قابل توجهی دارد؛ به طوری که فریدونشهر با ۴۹۷ میلیمتر بیشترین بارش استان را به خود اختصاص داده و در آن سوی طیف، خور و بیابانک با ۴۸ میلیمتر کمترین میزان بارندگی را در سال آبی جاری تجربه کردهاند.
با توجه به همین بارشها بوده که در حال حاضر آب پشت سد زایندهرود، در مقایسه با چنین روزهایی در سال ۹۸ افزایش ۱۰ درصدی را نشان میدهد؛ سال گذشته در روزهای پایانی فروردین ذخیره آب پشت سد، از سوی مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ۴۵۰ میلیون مترمکعب اعلام شده بود، امروز اما معاون آب منطقهای استان اصفهان این عدد را ۴۹۵ میلیون مترمکعب اعلام کرد.
حسن ساسانی معاون آب منطقهای استان اصفهان درباره آخرین وضعیت سد زایندهرود در پی بارشهای اخیر، اظهار کرد: امروز شنبه ۲۳ فروردین ماه، ذخیره مخزن سد زایندهرود ۴۹۵ میلیون مترمکعب و ورودی به سد ۱۹۳ و خروجی آن ۹۱ مترمکعب بر ثانیه رسیده است، با وجود بارشهای اخیر، تنها یک سوم سد زایندهرود پر است و متاسفانه برخلاف پیشبینیها میزان بارشها در ایستگاه چلگرد ناچیز و تنها به صورت باران بوده است.
تصاویری که تغییرات ذخیره آب پشت سد زایندهرود را نشان میدهد.
در حال حاضر وضعیت از فروردین 98 بهتر است اما ممکن است این شرایط ادامهدار نباشد.
بر اساس صحبتهای معاون آب منطقهای استان اصفهان، میزان بارشهای سال جاری آبی در سرشاخههای زایندهرود ۱۰۵۹ میلیمتر بوده و میزان بارشها در مدت مشابه سال قبل ۲۰۳۵ و در متوسط بلندمدت ۱۲۰۰ میلیمتر بود که نسبت به سال گذشته ۴۹ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت ۱۷ درصد کاهش را نشان میدهد.
با توجه به اینکه رگ حیاتی اصفهان، یعنی زایندهرود از استان چهارمحال و بختیاری سرچشمه میگیرد، میزان بارندگیها در این استان تأثیر مهمی بر جاری بودن یا نبودن زایندهرود و نیز تأمین آب برای شرب، صنعت و کشاورزی دارد.
به نظر میرسد به دلیل آبی که از قبل پشت سد زایندهرود ذخیره شده بود شرایط امروز ذخیره سد نسبت به سال گذشته افزایش داشته و از آنجا که بارشها در بالادست این رود به صورت برف نبوده و در صورتی که بارندگیها ادامه پیدا نکند، ذخیره پشت از آنچه در سال گذشته وجود داشت کمتر خواهد شد.
انتهای پیام/۶۳۰۶۴/ج۱۰/م
اخبار مرتبط
-
کاهش 10 درصدی بارشها نسبت به بلندمدت
۱۳۹۹/۱/۱۷ – ۱۶:۰۲
-
حجم آب سد زایندهرود 469 میلیون
۱۳۹۸/۱/۲۶ – ۰۹:۰۲