به گزارش مجاهدت از دفاعپرس از فارس، «محمدجواد عسکری»، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیط زیست در مجلس شورای اسلامی امشب در نشست ویژه شورای برنامهریزی و توسعه استان فارس که با حضور «محسن رضایی» معاون اقتصادی رئیسجمهور برگزار شد ضمن گلایه از فرآیند نامطلوب سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و عملکرد نامناسب بانکها در این حوزه اظهار داشت: امنیت غذایی یکی از موضوعات بسیار مهم جوامع بشری است که اگر به آن توجه نشود قطعا در حوزه امنیت ملی کشور دچار مشکل خواهیم شد و بانکها باید نسبت به رفع مشکلات و موانع موجود در این زمینه اقدام جدی کنند.
نماینده داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی خطاب به معاون اقتصادی رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت بکارگیری ظرفیتها و قابلیتهای منحصربهفردی که در بخش کشاورزی این استان وجود دارد، افزود: بخش کشاورزی به عنوان بزرگترين بخش خصوصی اقتصادی کشور در حدود چهار میلیون بهرهبردار دارد که با کمترین سرمایهگذاری در این حوزه بیش از سه برابر بخش صنعت بازدهی به ویژه در زمینه اشتغالزایی دارد.
عسکری سرمایهگذاری در این بخش را یک ضرورت اساسی دانست و گفت: اگر میخواهیم کمتر دچار هزینههای بخش درمان بشویم نیاز داریم تا در این راستا تدبیر و چارهاندیشی کنیم.
عضو مجمع نمایندگان فارس در رابطه با قابلیتهای منحصربهفردی که در این استان وجود دارد، اظهار داشت: فارس دارای ویژگی خاص اقلیمی و استانی چهارفصل بوده که با سرمایهگذاری در بخش کشاورزی آن و با یک برنامهریزی درست علاوه بر تولید محصولات مورد نیاز امکان صادرات برخی از محصولات و فرآوردههای آن به کشورهای همسایه به ویژه حوزه خلیجفارس با جمعیت بیش از ۵۰۰ میلیون نفر وجود دارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب قوانین حمایتی در مجلس یازدهم خواستار توجه نهاد ریاستجمهوری به اهمیت موضوع سرمایهگذاری در بخش کشاورزی شد و در این باره گفت: حوزه سرمايهگذاری بخش کشاورزی با چالشهای جدی مواجه است که انتظار داریم زیرساختهای این حوزه در سطح ملی و استانی فراهم شود تا در یک بستر امن سرمایهگذاری شاهد اتفاقات خوشایند باشیم.
وی موانع بانکی را یکی دیگر از چالشهای سرمایهگذاری در بخش کشاورزی دانست و اضافه کرد: فرآیند سرمایهگذاری و جذب سرمایه در بخش کشاورزی استان فارس مطلوب نیست که انتظار داریم بانکها و متولیان این حوزه در ادامه کارآمد باشند.
وی در همین راستا اضافه کرد: در جلسات متعدد به مدیران بانکی چه در سطح ملی و چه استانی اعلام کردیم که علاوه بانک کشاورزی هر یک از بانکها تکلیف دارند به میزان ۱۵ درصد از اعتبارات خود را به بخش کشاورزی اختصاص دهند اما بر اساس گزارشها این موضوع محقق نشده است.
فراهم کردن شرایط صادرات محصولات کشاورزی، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی، اختصاص یارانه سوخت کارگو هوایی با پایلوت فارس، افزایش اعتبارات مربوط به تسهیلات بانکی به میزان ۲۰ درصد در بخش کشاورزی و دانشبنیان کردن تولیدات و واحدهای تولیدی، تامین آب شرب به ویژه در تامین محصولات مورد نیاز استراتژیک نظیر گندم و ضرورت تغییر الگوی کشت و توسعه کشتهای گلخانهای از دیگر عناوین مطرح شده این جلسه بود که توسط نماینده داراب و زریندشت در مجلس یازدهم بیان داشت.
انتهای پیام/
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است