حسام یونس نویسنده و خبرنگار اکادیر ۲۴ می گوید: با اصطلاح شگفتیساز بودن مخالف هستم. به نظر من مراکش مستحق به حضور در نیمه نهایی است و حالا حق دارد حتی به حضور در فینال فکر کند. چرا اینگونه نباشد؟
سرویس ورزش مشرق – حسام یونس در مرحله گروهی به عنوان خبرنگار اعزامی مراکش به قطر حضور داشت و بعد از آن برای پوشش آنلاین رقابت ها به مراکش بازگشته و جای خود را به همکارانش داده است.
او از اینکه تورنمنت بزرگ جام جهانی فوتبال به میزبانی قطر ۲۰۲۲ را تجربه کرده بسیار خوشحال است و می گوید: جمعیت زیادی از مراکش در این مدت و قطر سفر کرده و به نظر من ضریب شادی مردم مراکش در همین مدت کوتاه افزایش پیدا کرده است.
یونس در گفتگو با خبرنگار مشرق گفت: فوتبال اکنون دوست صمیمی مراکش است و مراکش حق دارد از تا به حضور در فینال فکر کند.
* از اینکه قبول کردی به سوالات من پاسخ بدهی ممنونم. به عنوان اولین سوال به سراغ قطر و شرایط میزبانی می روم.
به نظر من قطر کشوری کوچک اما ثروتمند است. هر کشوری مشکلات خاص خودش را دارد. فرض کنید به جای قطر آمریکا میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ بود. آیا دیگر هیچ مشکلی در میزبانی جام جهانی وجود نداشت؟ حقوق بشر کاملاً رعایت می شد؟ خبرنگاران اجازه داشتند درباره بی خانمان ها و فقر شدید مردم در مناطقی که انسان جرات نمی کند در آن قدم بزند مطلب بنویسند؟ به نظر من قطر میزبان خوبی است و البته باید احکام و باید و نباید های دین اسلام را در این پدیده جهانی رعایت می کرد. آنها به قدر زیادی انعطاف پذیر بودند و با فیفا نهایت همکاری را داشتند در هر حال برخی امور به خاطر حکومت اسلامی باید رعایت می شد و دلخوری از برخی کشورها کاملاً بی جا بود.
* مراکش شگفتیساز جام شده و حالا در جمع ۴ تیم برتر دنیا ایستاده است!
بله درست است. البته با اصطلاح شگفتیساز بودن مخالف هستم. به نظر من مراکش مستحق به حضور در نیمه نهایی است و حالا حق دارد حتی به حضور در فینال فکر کند. چرا اینگونه نباشد؟ اصولاً اگر بگویم مردم مراکش به قهرمانی در این جام فکر می کنند شما تعجب می کنید؟ این یک تیم ملی فوتبال کامل و رویایی است و حق دارد به تکمیل رویای خود بیندیشد.
* مراکش کشورهایی مثل پرتغال و اسپانیا و بلژیک را شکست داده و حالا حریف بزرگی به نام فرانسه پیش روی خود دارد.
بله هر کدام از این اسم ها ممکن بود مدعی حضور در فینال جام جهانی با شد و مراکش آنها را شکست داده است. این اتفاق تصادفی رخ نداده در هر کدام از این بازی ها ما مستحق پیروزی بودهایم. گاهی تیمی که شکست خورده راه را برای پیروزی ما باز کرده است. به عنوان مثال قبول دارم که اسپانیا از ما قویتر بود اما در پنالتی شکست خورد.
* بازی با فرانسه فقط یک فوتبال نیست و از هم اکنون دو کشور به سراغ تاریخ روابط سیاسی و اجتماعی بین خود رفته اند
بله مردم مراکش البته خاطرات تلخی از دو کشور اسپانیا و فرانسه دارند. این خاطرات تلخ البته در نسل های قبل از ما تلخی مضاعفی دارد و جوانان مراکش شاید جنایات فرانسویها در خاک مراکش را فراموش کرده باشند. من معتقد هستم که نباید فوتبال سیاسی باشد اما در جام جهانی ماجرا فرق می کند و بالاخره دو ملت گاهی به بهانه فوتبال رو در روی یکدیگر قرار می گیرند. زبان رسمی مراکش زبان عربی است و البته در بسیاری از دانشگاه ها و حتی در زندگی روزمره و در ادارات به زبان فرانسوی صحبت می شود. این خودش نشان از یک نفوذ اهنگی در مراکش دارد.
* آیا مراکش از پس فرانسه بر خواهد آمد؟
پیش بینی چنین بازی بسیار سخت است. من همه بازیهای مراکش را برای تحلیل اخیر خودم بازبینی کردهام. این تیم فوق العاده است. بازیکنان خوبی هم دارد. مربی مراکش، فوتبال فرانسه را به خوبی میشناسد و تردیدی ندارم که ترسی از این تیم ندارد. بازیکنان مراکش از این که در جمع ۴ تیم برتر جهان قرار دارند، خوشحالند اما شگفت زده نیستند و به این حد رضایت نخواهند داد. به نظر من مراکش باید مراقب همه چیز باشد و بداند که اولین اشتباه در این بازی حتی در اولین دقایق آن، میتواند آخرین اشتباه باشد و تا آخر کار نتواند آن را جبران کند. باید محتاطانه بازی کرد اما در این احتیاط نباید افراط شود. ترس از فرانسه یعنی شکست از فرانسه.
* مردم مراکش، هوادارانش و البته خود بازیکنان، حامی فلسطین بوده و هستند. نظرت در این خصوص چیست؟
این افتخار مردم مراکش است. مراکش حتی نماینده فلسطین است و باید پرچم فلسطین را بالا نگاه بداریم. هر جایی که امکان داشت، پرچم فلسطین را در دست گرفتیم. این افتخار مردم مراکش است. این فقط یک اتفاق سیاسی نیست، یک تحلیل اجتماعی نیست، این زندگی مردم مراکش است، فلسطین برای مردم عزیز است و هر جا که بشود نامش را فریاد خواهیم زد. من هم به عنوان یک شهروند و هم به عنوان یک خبرنگار خود را در این خصوص موظف میدانم.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است