نوید شاهد: پایبندی بانوان به حجاب، آنان را در رسیدن به مدارج عالی معنوی کمک میکند و از سقوط به پرتگاههایی که در سر راه آنان قرار دارد مانع میشود. «رقیه رجبی» یکی از بانوان فعال فرهنگی و نویسنده موفق در حوزه ایثار و شهادت که عفاف و حجاب یکی از دغدغههایش است، خبرنگار نوید شاهد در هفته عفاف و حجاب با او گفتوگو کرد.
رقیه رجبی سال 1362 در شهر قزوین و در یک خانواده مذهبی دیده به جهان گشود و از همان کودکی به فعالیتهای فرهنگی علاقه خاصی داشت، این بانوی فعال به تازگی کتابی با عنوان عنوان «به سوی بهشت» را به رشته تحریر درآورده است که به موضوع «جایگاه عفاف و حجاب در وصایای شهدای استان قزوین» پرداخته شده است. در گفتوگو با این بانوی نویسنده بیشتر با کتاب «به سوی بهشت» آشنا خواهیم شد.
معرفی کتاب «به سوی بهشت»
نویسنده دغدغهمند در حوزه عفاف و حجاب درباره کتاب «به سوی بهشت» توضیح داد: در کتاب «به سوی بهشت» به موضوع جایگاه عفاف و حجاب در وصایای شهدای استان قزوین اشاره شده است. این کتاب به کوشش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قزوین در اواخر سال 1402 منتشر شد.
وی ادامه داد: برای چاپ و انتشار این کتاب، بیش از 2000 وصیت نامه شهیدان را مطالعه کردم و با گردآوری 200 جمله از وصایای شهیدان که به طور مستقیم به موضوع عفاف و حجاب اشاره کرده بودند، این کتاب را با عنوان «به سوی بهشت» چاپ کردم. از این کتاب در حضور مسئولین رونمایی شد و بسیار مورد استقبال آنها قرار گرفت.
«رقیه رجبی» خاطرنشان کرد: نکتهای که لازم به ذکر است؛ در گرد آوری این وصایا، بیشتر شهدا، عموم بانوان جامعه را به پاکدامنی و رعایت عفاف و حجاب دعوت کرده بودند و برخی شهدا هم خطاب به مادر، همسر، دختر یا خواهرشان توصیههایی درباره حجاب داشتند.
در آیندهای نزدیک کتاب در عرصه عفاف و حجاب مینویسم
رجبی با اشاره به اینکه میکوشد تا در آیندهای نزدیک کتاب تازه در عرصه عفاف و حجاب به رشته درآورد بیان کرد: در حال حاضر کتاب «به سوی بهشت» تنها اثر بنده در حوزه عفاف و حجاب است اما میکوشم تا در آینده نزدیک کتاب جدیدی نیز در این عرصه به رشته تحریر درآورم.
وی درباره عواملی که باعث فعالیتش در حوزه عفاف و حجاب شد، گفت: با توجه به اینکه دشمنان اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی، با انواع و ابزارهای مختلف از جمله، اینترنت، فضای مجازی، ماهوارهها، کانالها، صنعت مُد و … حجاب خواهران و مادران مسلمان به ویژه کشور ایران اسلامی را نشانه رفته و همواره خواسته تا وضعیت حجاب را در جامعه اسلامی را نابسامان جلوه دهد، خودم را مدیون خون شهدا دانسته و بر خود واجب شرعی دانستم که در حیطه شغلی خودم کار کوچکی را تقدیم به شهدا، رهبر و امام زمان کنم. امیدوارم یادآوری توصیههای شهدا، انرژی مجدد و تلنگری باشد بر روح خسته انسانهایی که دست از تکاپو کشیده و گوشهای کز کردهاند و نظاره گر پایمال شدن خون شهدا هستند.
دیدگاه شهدا نسبت به عفاف و حجاب
این بانوی فعال فرهنگی به دیدگاه شهدا درباره عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: بر اساس مطالعاتی که روی خاطرات شهدا و تعداد زیادی از وصایای آنها داشتهام، حجاب بانوان یکی از دغدغههای اصلی رزمندگان دفاع مقدس بوده و غالب آنها چه در مکالمات شفاهی و چه در وصایای مکتوب خودشان اشاره مستقیم به حجاب داشتهاند. در ضمن قریب به اتفاق آنها در مقوله حجاب، جز آمران به معروف و ناهیان منکر هم بودهاند.
تاکید شهدا به رعایت عفاف و حجاب
وی به تعدادی از وصایای شهدا درباره عفاف و حجاب اشاره کرد و درباره آن توضیح داد: با توجه به اینکه در ایام شهادت اباعبدالله هستیم و همه ما میدانیم که چه مصائبی بر سر بانوی پرستار کربلا حضرت زینب(س) آمد، جا دارد به این نکته اشاره کنم که شهدا ارادت خاصی به امام حسین(ع) و خواهر بزرگوارشان داشتهاند؛ و بر همین اساس بسیاری از این بزرگواران با اشاره به واقعه عاشورا و نقش موثر حضرت زینب در این عرصه، تاکید زیادی به بانوان بالاخص خواهرانشان داشتهاند که پرچم برادران شهیدشان را زمین نگذارند و همچون حضرت زینب ادامه دهنده راه برادرانشان باشند. از جمله شهید «وهب ارجینی» که در گوشهای از وصیت نامهاش نوشته: «خواهرانم! عفت و حجاب اسلامی را رعایت کنید و زینبگونه راه برادرتان را ادامه دهید.» یا شهید «ناصر انجرانی» میگوید: «خواهرانم! میخواهم همیشه زینبوار باشید و حجاب خود را حفظ کنید؛ چون حجاب شما کوبندهتر از خون من است.»
رقیه رجبی به یکی از توصیههای شهدا که بیشتر در ذهنش نقش بسته است، اشاره کرد و گفت: جملهای از شهید «محمدعلی رجایی» رییس جمهوری که با افتخار همشهری بنده هستند؛ از کودکی در ذهن من حک شده است و جالب اینجاست که در هنگام مطالعه وصایای شهدای قزوین، همین جمله گهربار، بارها و بارها به چشمم خورد.
شهید محمدعلی رجایی میگوید: «ای خواهرم! قبل از هر چیزی استعمار از سیاهی چادر تو میترسد تا سرخی خون من.»
حجاب مانعی برای رشد و ترقی بانوان نیست
وی در پایان اظهار کرد: برخلاف عدهای که حجاب اسلامی را مانع کار و فعالیت و پیشرفت زنان در جامعه میدانند؛ بنده معتقدم حجاب حتی در کاملترین نوع آن یعنی چادر، نه تنها هیچ مانعی برای رشد و ترقی زنان نداشته، بلکه در بسیاری از موارد از خودنماییهایی که برخی دچار آن هستند، پیشگیری میکند. اگر کمی با دقتتر به زنان جامعه خودمان نگاه کنیم، بانوان بسیاری را میبینیم که با حجاب کامل، در عرصههای مختلف علمی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و …. به بالاترین درجات رسیدهاند.
خبرنگار: آرزو رسولی
منبع خبر