شورشیهای مصری معارض دولت السیسی که به عنوان نیروهای تحریر الشام در سوریه حضور دارند، اقدام به تاسیس یک جنبش با هدف سرنگونی دولت عبدالفتاح السیسی کرده اند.
سرویس جهان مشرق – پس از روی کار آمدن گروه های شورشی در سوریه به رهبری الجولانی، بسیاری از گروهها و جریان های تکفیری با تابعیت های متفاوت، آشکارا فعالیتهای خود را آغاز کردند که از جمله آن میتوان به اتباع مصری عضو تحریر الشام در سوریه است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، تحت نظارت رژیم جدید سوریه به رهبری الجولانی، شب گذشته (یکشنبه) شورشیهای مصری در «سازمان آزادی سوریه» (هیات تحریر الشام) اعلام کردند که در حال تأسیس یک جنبش اسلامی جدید هستند. هدف جنبش، تلاش برای سرنگونی دولت عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر است که نام جنبش جدید «انقلابیون ۲۵ ژانویه» است.
بنیانگذاران جنبش، به رهبری احمد المنصور که خود به عنوان عضوی از سازمان تحریر الشام به الجولانی خدمت می کند، از مردم مصر خواسته اند تا به طور دسته جمعی به خیابان های مصر بیایند و در پایان این هفته تظاهرات برپا کنند. به گفته المنصور، هدف اصلی این جنبش، بازگرداندن اخوان المسلمین به قدرت، پس از برکناری آنها در یک کودتای نظامی که منجر به به قدرت رسیدن ژنرال السیسی به ریاست جمهوری مصر شد، است. لازم به ذکر است که المنصوری در کنار الجولانی در اشغال دمشق و برکنار دولت بشار اسد، مشارکت داشته است.
در حال حاضر هیچ واکنشی از سوی الجولانی و دولت آن به این اقدام الجولانی وجود ندارد. همچنین در ابتدا، السیسی رئیس جمهور مصر نسبت به سقوط دولت اسد رئیس جمهور سابق سوریه و به قدرت رسیدن گروه های تکفیری در این کشور واکنش سردی نشان داد، چرا که السیسی و دولتمردان مصر، اساسا نسبت به الجولانی و گروه های تکفیری که تحت تاثیر تفکرات اخوانی قرار دارند، نگاه خوشبینانه ای ندارند. همچنین، نقش پررنگ دولت ترکیه به عنوان یکی از رقیبان منطقه ای مصر، در تحولات فعلی سوریه و حمایت گسترده آنکارا از الجولانی و گروههای شورشی سوری، منجر به بدبینی بیشتر دولت السیسی به تبعات روی کار آمدن گروه های شورشی در سوریه شده است.
وضعیت اقتصادی مصر به گونه ای است که این کشور در جریان کودتای نظامی برعلیه محمد مرسی، در وضعیت مشابهی به لحاظ اقتصادی قرار داشت. در حال حاضر تجاوزات رژیم صهیونستی به غزه که منجر به تنشهای منطقه ای شده است، اقتصاد مصر را به شدت تحت تاثیر قرار داده است که مهم ترین آنها، آسیب به صنعت گردشگری این کشور و کاهش تجارتهای دریایی از طریق کانال سوئز است.
آسیب به دو بخش مهم در به حرکت درآوردن اقتصاد مصر، منجر به جلوگیری از ایجاد درآمدهای ارزی کلان توسط این کشور شده است، مسئله ای که پیامد آن، کاهش قابل توجه ارزش پوند مصر از آغاز جنگ بوده است. جریان های معارض جدید مصری که اکنون در سوریه فعالیت دارند، امیدوارند که وضعیت وخیم اقتصادی و افزایش تورم در این کشور باعث شعله ور شدن خشم میان مردم و جامعه مصر و آغاز ناآرامی و اغتشاشات توده ای شود.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است