استاندار همدان اخیرا به مردم این استان اطمینان داده که از بابت کمبود کالا در شب عید نگران نباشند. لکن نگرانی مردم این نیست بلکه دغدغه آنها “گرانی بیقاعده” به دلیل نبود نظارت کارا بر بازار است.
سرویس سیاست مشرق – «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
از نمایش “بهزاد مخالف است”
تحریم انتخابات؛ با یا بدون “بهزاد”!
بهزاد نبوی، از چهرههای ستادی جریان اصلاحات اخیراً اعلام کرد که از سمت ریاست جبهه اصلاحات کنار رفته است.
او گفته بود: به دلیل مشکلات جسمی و همچنین بالا بودن سن دیگر امکان حضور در جبهه را ندارم.
در همین حال سایت اعتمادآنلاین، رسانه نزدیک به حزب چپ اعتماد ملی اما درباره دلیل خروج نبوی از جبهه اصلاحات نوشته است:
“برخی منابع، پشت پرده استعفای بهزاد از جبهه اصلاحات را به شکل دیگری گزارش میکنند. این منابع میگویند برخی رفتارهای رادیکال در منتهی الیه چپ طیفهای اصلاحطلب ریشه اصلی این استعفا بوده است، گروهی دیگر هم به مطالبات فراتر از قانون برخی افراد و جریانات اشاره میکنند که باعث شد بهزاد عطای حضور در جبهه اصلاحات را به لقای آن ببخشد.“[1]
*درباره رفتارهای رادیکال در جبهه اصلاحات و انتقاد کسانی به این رفتارها باید یک نکته مهم را دانست و آن اینکه مردم دیدهاند که جبهه اصلاحات همواره به سمت همین رادیکالیزم چرخش کرده است!
یعنی مردم میبینند که اعلام میشود محمدرضا عارف (رئیس وقت جبهه اصلاحات) با تحریم انتخابات 98 مخالف است اما در نهایت این جبهه اصلاحات است که در قالب یک بیانیه رسمی دست به تحریم انتخابات میزند.
و یا همینطور درباره انتخابات 1400 نیز دیدیم که بهزاد نبوی حتی در یک ویدئو اعلام کرد که با تحریم انتخابات مخالف است اما چپهای ستادی برنشسته در جبهه اصلاحات در قالب بیانیه رسمی این جبهه اعلام کردند که انتخابات 1400 هم تحریم است.
اکنون کدام حرف را باید باور کنیم؟!
اینکه امثال بهزاد نبوی و محمدرضا عارف واقعا با این رفتارها مخالفاند؟! یا اینکه ما و مردم مشغول تماشای نمایش چپهای ستادی هستیم که قصد دارند عزم براندازانهشان را پشت سناریوهای “بهزاد مخالف است و عارف مخالف است” پنهان کنند.
از طرفی اساسا بود و نبود امثال بهزاد و محمدرضا در جبهه اصلاحات دقیقا چه توفیری داشته است؟!
هرچه هست اما آنها که باید، مفتون این نمایش نمیشوند و هیچ اهمیتی ندارد که مخالفان رفتارهای رادیکالیزه در جبهه اصلاحات چه کسانی هستند. چون این جبهه (طبق تجربهی زیسته) دست آخر دقیقا بر سیاق رادیکالیزم تصمیم خواهد گرفت و گویا کسی را در میان چپها یارای آن نیست که در مقابل دیکتاتوری حزبی هسته سخت اصلاحات بایستد. البته اگر عزمی برای مخالفت با رادیکالیسم باشد و اگر عهد معهود چپهای ستادی براندازی نظام نباشد!
برخی محافل تحلیلی معتقدند اصلاحطلبان از هماکنون تصمیم خود را برای تحریم انتخابات مجلس دوازدهم در سال آینده نیز گرفتهاند و تا این لحظه تصمیم آنها بر تحریم انتخابات است.
***
رهبری و ظهور به روایت مولوی اهل سنت
مولوی محمدعلی شهنوازی، امام جمعه اهل سنت خاش طی سخنانی در همایش ملی مهدویت و انقلاب اسلامی که در زاهدان برگزار شد با بیان اینکه در ایران اسلامی آیتا… زیاد داریم اما هیچ کس به امام خامنهای نمیرسد، گفت: خدا به رهبر انقلاب صحت و سلامتی بدهد و انقلاب اسلامی را حفظ کند.
به گزارش مجاهدت از ایرنا، وی بیان کرد: کلام خدا، رسول خدا (ص)، بیتالله و نماز چهار سرچشمه اصلی وحدت اسلامی به شمار میروند.
مولوی شهنوازی افزود: اگر امروز در کنار هم متحد باشیم دشمن واهمه خواهد داشت. ۴۴ سال از عمر با برکت انقلاب اسلامی ایران می گذرد و اتحاد باعث شده تا دشمنان واهمه داشته باشند.
او میافزاید: باید برای اینکه خواب را از چشم کفار بگیریم، وحدت را تقویت کنیم.
این عالم اهل سنت ادامه داد: اهل سنت مهدویت را قبول دارند و معتقدند که هنگام خروج حضرت مهدی(عج)، حضرت عیسی(ع) از آسمان فرود میآید و آن گاه مهدی(عج) ظهور میکند.[2]
*”بصیرت” وابسته به یک مذهب خاص نیست و هرکس در هر مذهبی میتواند مسلح به سلاح بصیرت باشد و از عقلانیت پیرامون خود دفاع کند.
صحبتهای دقیق مولوی شهنوازی نیز از همین قبیله است و بایستی آنها را مغتنم دانست از این حیث که عدهای در تقلا هستند تا اهل سنت نجیب ایران را معارض نظام جمهوری اسلامی جلوه دهند و مثلا در همین زمینه شاهد شیطنتها و رفتارهای دشمنشادکن کسانی مثل عبدالحمید در زاهدان نیز هستیم.
مولوی شهنوازی که سابقه حضور در جبهههای دفاع مقدس را نیز دارد؛ پیش از این طی سخنانی به ردّ اظهارات دشمنشادکن عبدالحمید پرداخته و به شدت از وی انتقاد کرده بود.[3]
تحلیلگران مسائل امنیتی معتقدند که سرویسهای امنیتی کشور با توجه به تجربه تلخ ترور مولوی جنگیزهی و مولوی ریگی؛ بایستی حفاظت ویژهای را از مولوی شهنوازی بعمل آورند.
***
اطمینان دادن به مردم از بابت مشکلی که نیست!
علیرضا قاسمیفرزاد، استاندار همدان، طی سخنانی در یازدهمین جلسه ستاد تنظیم بازار این استان که با حضور وبیناری فرمانداران شهرستانها برگزار شد، با تاکید بر اینکه تامین، توزیع و ذخایر راهبردی کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در استان همدان در وضعیت قابل قبولی قرار دارد، گفت: مردم استان نگرانی برای تامین مواد غذایی و مصرفی نداشته باشند!
به گزارش مجاهدت از ایرنا، وی کنترل و نظارتهای میدانی بر بازار در ایام نوروز را ضروری دانست و تاکید کرد: قیمت کالاهای اساسی در اسفندماه افزایش ندارد و اعضای کارگروه تنظیم بازار در سطح شهرستان، نظارتهای خود را به صورت میدانی انجام دهند.[4]
*نه تنها مردم همدان بلکه مردم ایران هیچ نگرانی از بابت کمبود کالا ندارند بلکه مشکل آنها نبود نظارت کارا بر بازار و مسئله “گرانی بیقاعده” است.
نظارتی که نیست و موجب شده سودپرستان و افراد طماع به جای دولت نقش قیمتگذاری و تعیین سود را بر عهده بگیرند.
در واقع انتظار بود که استاندار محترم همدان به جای اطمینان دادن از بابت یک نگرانی توهمی؛ از بابت نگرانی اصلی مردم به مردم اطمینان میدادند و ضمانت میکردند که با نظارت کارا بر بازار اجازه هیچ گرانی بیقاعدهای نخواهند داد و بلکه همدان را به طرح پایلوت نظارت کارا بر بازار تبدیل میکنند تا این استان در ارزانی کالاها و خدماتی که دچار گرانی بیقاعده شدهاند، پیشرو باشد.
***
1_ https://www.etemadonline.com/tiny/news-599731
2_ https://irna.ir/xjLRXd
3_ mshrgh.ir/1461456
4_ https://irna.ir/xjLRSS
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است