تورم در آلمان به بالاترین حد در ۵۰ سال اخیر رسید

تورم در آلمان به بالاترین حد در ۵۰ سال اخیر رسید



اداره فدرال آمار آلمان با اشاره به اینکه قیمت کالا و خدمات در آلمان در ماه می به طور متوسط حدود ۸ درصد بیشتر از سال گذشته بوده است، از تورم بی سابقه در این کشور در ۵۰ سال اخیر خبر داد.

به گزارش مجاهدت از مشرق به نقل از “دویچه وله” آلمان، تورم در آلمان در ماه می به مرز هشت درصد رسید. قیمت بالای انرژی و مواد غذایی تورم را در بزرگترین اقتصاد اروپا به بالاترین سطح خود در تقریباً ۵۰ سال اخیر رسانده است.

اداره آمار فدرال آلمان در روز سه شنبه اعلام کرد، قیمت کالاها و خدمات در ماه می به طور متوسط ​​۷.۹ درصد بیشتر از سال گذشته بوده است. بر این اساس نرخ تورم آخرین بار در زمستان ۱۹۷۳/۱۹۷۴، در اولین بحران نفتی، به طور مشابه بالا بود. به این ترتیب گرانی گاز و مواد غذایی تورم آلمان را به بالاتر از حدود ۵۰ سال گذشته رسانده است.

در ماه آوریل، این ارزش همچنان ۷.۴ درصد بود.

در مقایسه با ماه قبل از آوریل، قیمت ها در ماه می ۲۰۲۲ در آلمان حدود ۰.۹ درصد افزایش یافت. اداره آمار آلمان اطلاعات موقت خود در این باره را از پایان ماه می در روز سه شنبه تایید کرد. بر این اساس نرخ تورم در سطح فعلی هرگز در آلمان متحد وجود نداشته است. در ایالت‌های فدرال قدیمی، برای یافتن مقادیر بالای مشابه تورم ، باید به دوره های زمانی در زمستان ۱۹۷۳/۱۹۷۴ برگردید. در آن زمان قیمت نفت معدنی در نتیجه اولین بحران نفتی به شدت افزایش یافته بود.

گئورگ تیل، رئیس اداره فدرال آمار آلمان گفت: افزایش قیمت محصولات انرژی همچنان عامل اصلی تورم بالا است. اما ما همچنین شاهد افزایش قیمت برای بسیاری از کالاهای دیگر، به ویژه مواد غذایی هستیم.

قیمت انرژی در ماه می به میزان قابل توجه ۳۸.۳ درصد افزایش یافت. قیمت سوخت ۴۱ درصد افزایش یافت، روغن گرمایشی سبک تقریباً ۹۵ درصد بیشتر از یک سال گذشته قیمت داشت. کارشناسان نگران هستند که قیمت‌ها نه تنها برای انرژی، بلکه در همه زمینه ها افزایش یابد. قیمت مواد غذایی در آلمان حدود ۱۱.۱ درصد افزایش یافته که بیش از هر زمان دیگری از زمان اتحاد مجدد آلمان بوده است. چربی ها و روغن های خوراکی به طور قابل توجهی بیشتر (۳۸.۷ درصد) افزایش قیمت داشتند. نرخ تورم گوشت و فرآورده های گوشتی (۱۶.۵ درصد)، لبنیات و تخم مرغ (۱۳.۱ درصد) و نان و غلات (۱۰.۸ درصد) نیز دو رقمی بوده است.

جنگ اوکراین و تحریم های غرب علیه روسیه باعث افزایش قیمت انرژی، مواد خام و مواد غذایی شده است. این به نوبه خود فشاری بر شرکت ها و مصرف کنندگان وارد می کند و اقتصاد را کند می کند.

منبع: تسنیم

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید