«فاطمه نانیزاد» شاعر و کارشناس ادبی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، با اشاره به جایگاه زنان در ادبیات فارسی، اظهار داشت: جایگاه زن در ادبیات فارسی خاصه در دوران انقلاب و دفاع مقدس ویژه است؛ این حضور مسئولانه برای هم نسلانِ بنده یک الگوی موثر است.
وی با اشاره به پژوهشی در این زمینه گفت: بعد از انقلاب و با توجه به شرایط کشور بانوان تکریم شده و از حضورِ مصرفیِ قبل از انقلاب خارج شدند که باعث رشد این قشر خاصه در میانِ زنان شاعر شد.
نانیزاد تصریح کرد: هرچه از روزهای انقلاب فاصله گرفتهایم، بسامد حضورِ زنان شاعر در جامعه ادبی کشور افزایشی شده است که از برکات انقلاب اسلامی بوده و هست. خاصه این که نقش موثر بانوانِ شاعر رسالتِ شعر را شناخته و با کلامی دلنشین و موزون و با بهره گیری از خیال، وقایع را منتقل کرده است.
این شاعر و کارشناس ادبی گفت: به لحاظ عاطفی و حسی، بانوان در جهتی رشد یافتند که موضوعات ارزشمند و موثر را دست مایه قرار دادند. برای معرفی بانوان شاعر، با طیفی از شعرای موفق رو به رو هستیم.
وی همچنین حضور زنان در عرصه جنگ را دلیلی دانست که زنانِ شاعر به خوبی مردان، در دنیای ادب و هنر توان سرودنِ اشعار دفاع مقدسی را داشتند و از طرفی به عنوان مادر، همسر و دختر و نیروی پشتیبان جنگ را لمس کرده بودند.
نانی زاد این روند را موجب گره خوردنِ زنان با دفاع مقدس و جنگ دانست و اضافه کرد: در دوران دفاع مقدس زنان در جایگاه مادران و همسران رزمندگان، پشتیبان مردان بودند و با درکِ موقعیت و شرایط به سرودن شعر پرداختند.
انتهای پیام/ 121
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است