به گزارش مجاهدت از خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، نشست خبری اولین جشنواره ملی شعر «قصه عشاق» با محوریت بزرگداشت شهید دانشمند محسن فخریزاده با حضور «ناصر پروانی» دبیر رویداد در سرای کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
«ناصر پروانی» دبیر جشنواره قصه عشاق با بیان اینکه این رویداد در همکاری دانشگاه شهید بهشتی، جهاد دانشگاهی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و چندین نهاد و سازمان دیگر برگزار میشود، اظهار داشت: پوستر این جشنواره ادبی چهارم اردیبهشت رونمایی شده است و پیشبینی میشود چندین هزار اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شود.
وی با بیان اینکه دبیرخانه دائمی برای جشنواره در دانشگاه شهید بهشتی دایر شده است و تا ۲۲ اردیبهشت مهلت جمعآوری آثار خواهد بود، افزود: بعد از سه مرحله داوری، اختتامیه سوم خرداد در دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهدشد.
دبیر جشنواره با اشاره به اینکه داوری در مرحله نخست توسط برگزیدگان جشنوارههای قبلی انجام میشود، ادامه داد: این جشنواره دانشجویی است و در کارگروه فنی و اجرایی از دانشجویان استفاده شده است. در داوری نهایی با اساتید بنام همکاری خواهد شد. اساتیدی مانند رضا عبدالهی، هادی خورشاهیان، علی داودی و سعید بیابانکی با این جشنواره همکاری میکنند و دیگر اساتید به آنها اضافه خواهند شد.
مدیر امور پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: این جشنواره تخصصی شعر است و در آن داستان کوتاه و دلنوشته جایی ندارد. جشنواره قصه عشاق در دو محور شعر پایداری و مقاومت و شعر آزاد برگزار خواهدشد.
وی درباره جامعه هدف جشنواره «قصه عشاق» گفت: داوری آثار در سه رده سنی، دانشجویان وزارت علوم و علوم پزشکی و دانشگاه آزاد، اعضای عیات علمی دانشگاهها و کارکنان دانشگاههای سراسر کشور خواهد بود.
دبیر جشنواره قصه عشاق در معرفی شورای سیاستگذاری این جشنواره عنوان کرد: حجتالاسلام خدیوی مسئول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سمیه اسماعیلی معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، حسین نظری شورای دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی، ناصر پروانی شاعر و حمید حمزهزاده رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان شورای سیاستگزاری و بنده به عنوان دبیر جشنواره فعال هستیم.
پروانی با اشاره به مقام علمی شهید فخریزاده توضیح داد: به همین دلیل بود که این جشنواره به نام او مزین شده است. با اینکه حدود سه سال است که جشنواره فخر ایران توسط حوزه هنری برگزار میشود، شهدا برای همه مردم ایران هستند و شهید بستر رویشهای فرهنگی است، به همین دلایل این جشنواره اینگونه نامگذاری شد.
وی در توضیح معیارهای ارزیابی آثار در جشنواره عشاق عنوان کرد: برای داوران این جشنواره معیارهای فنی (به خصوص در شعرهای کلاسیک) و مضمونهای آثاری که به جشنواره ارسال میشود، تازگی و نو بودن مضامین مد نظر است. شعرهایی که حرفهایی داشته باشد که تا به حال بیان نشده باشد، از اهمیت بالایی برخوردار است.
دبیر جشنواره قصه عشاق در خصوص بودجه این جشنواره گفت: تیمی دانشجویی مسئولیت اجرایی را بر عهده گرفته است و به شکل جهادی عمل میکنند و ارتباط ریالی بزرگی ندارند، هزینه عمده برای تهیه جوایز است زیرا این جشنواره ۳۶ نفر برگزیده دارد که ۱۲ نفر اول تندیس، لوح افتخار و هزینه سفر به مشهد را دریافت میکنند. مراتب دوم و سوم که در گروههای ۱۲ نفره هستند، هدایای ریالی دریافت خواهند کرد.
وی افزود: بعد از اختتامیه تکلیفی نداریم که آثار به شکل کتاب باشد، کتابی شدن بستگی به غنای آثار ارسالی دارد. همچنین در روز اختتامیه، از کتابم با عنوان گمنام در قلهها رونمایی خواهدشد.
انتهای پیام/ 121
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است