حزب‌الله عراق: آمریکا برای متوقف کردن حملات مقاومت در زمان انتخابات، التماس می‌کرد

حزب‌الله عراق: آمریکا برای متوقف کردن حملات مقاومت در زمان انتخابات، التماس می‌کرد



به گزارش خبرنگار مجاهدت به نقل از مشرق، «محمد محیی» سخنگوی کتائب حزب الله عراق، با شبکه العالم، پیرامون خروج نیرهای آمریکایی از عراق، اتفاقات اخیر منطقه سبز بغداد، تحرکات سفارت آمریکا در عراق و توافق سنجار گفت‌وگو کرد.

در ذیل مشروح این گفتگو آمده است:

آمریکا اعلام کرده که ۵۰۰ سرباز خود را از پایگاه های خود در عراق خارج خواهد کرد، به نظر شما این عقب نشینی کافیست؟ دیدگاه حزب الله نسبت به این عقب نشینی چیست؟

ما به هیچ عنوان به آمریکا و مواضعش اطمینان نداریم به این دلیل که در گذشته بارها اعلام کرد که نیروهایش را خارج خواهد کرد اما پس از مدتی دروغ بودن آن مشخص شد، شمار زیادی از سربازان آمریکایی در عراق مستقر شده و نیروهای جدیدی وارد این کشور شده‌اند، همچنین نیروهای جدید آمریکایی از عراق وارد سوریه شدند. تمام این‌ها نشان دهنده جدی نبودن آمریکا در زمینه پایان دادن به حضور نیروهایش در عراق است و می‌خواهد اینکه در این زمینه وقت کشی کرده و افکار عمومی را فریب دهد اما مردم عراق به خوبی از این موضوع آگاهند، حضور این نیروها باعث ایجاد بحران سیاسی و امنیتی در عراق شده است که به همین دلیل حل آن نیازمند حمایت جدی دولت عراق از مصوبه مجلس نمایندگان در زمینه ضرورت خروج نیروهای آمریکایی از کشور است، حضور نیروهای آمریکایی در خاک عراق پذیرفتنی نیست، چه هزار نفر باشند، چه دو هزار نفر یا حتی یک نفر، لذا امروز در این زمینه توپ در زمین دولت و جناح های سیاسی عراق است.

اما دولت عراق تاکید کرده که روند عقب نشینی آمریکا عملا آغاز شده است؟

روند عقب نشینی مورد نظر دولت عراق، مطابق با روند عقب نشینی مورد نظر مجلس نمایندگان این کشور نیست، چرا که عقب نشینی مورد نظر دولت عراق، عقب نشینی نیروها به اماکن نامشخص است و اصلا مشخص نیست که پس از این عقب نشینی، آیا نیروهای جدیدی جایگزین آنان خواهند شد یا خیر، به همین دلیل، همیشه تعداد زیادی نیرو در عراق هستند که نمی توان اهداف، ماهیت عملیات جنگی آنان یا نوع فعالیت‌هایشان را درک کرد، به عنوان مثال، یک پایگاه بسیار بزرگ در عین الاسد وجود دارد که معقول نیست فکر کنیم فقط هزار یا دو هزار نیرو در آن مستقر هستند. پایگاه الحریر نیز هست و پایگاههای نزدیک مرز سوریه و عراق یا پایگاه التنف در سوریه و حسکه و غرب سوریه، فعالیتهایی نیز از سوی نیروهای آمریکایی در مناطقی از عراق مشاهده شده که تحت کنترل نیست.

تردد نیروهای آمریکایی در عراق به دور از نظارت بغداد است/ نیروهای آمریکایی به طور کامل بر اوضاع امنیتی عراق و حتی آسمان کشور ما سیطره دارند

آیا می خواهید بگویید که دولت عراق از پایگاه ها و تعداد نیروهای آمریکایی در عراق آگاه نیست؟

حتماً اینطور است، تردد نیروهای آمریکایی در عراق به دور از نظارت بغداد است، این به آن معنی است که نیروهای آمریکایی به طور کامل بر اوضاع امنیتی عراق و حتی آسمان کشور ما سیطره دارند، به همین دلیل همواره از دولت‌های عراق از گذشته تا امروز و حتی دولت العبادی خواستیم ماهیت فعالیت نیروهای مزبور در عراق را مشخص و کنترل کنند، حتی وقتی جنگ با داعش جریان داشت، اتهامات و ادله‌ای دال بر حمایت آمریکا از این گروه تروریستی موجود بود. آمریکا ادعا می کرد که نیروهایش فقط مستشار هستند اما واقعیت آن است که ثابت شده این نیروها، نیروهای رزمی هستند، دولت عراق حتی ماهیت این نیروها، نوع استقرار آنان و ماموریتشان را نمی‌داند در حالیکه آمریکا هنوز ادعا می کند که نیروهایش فقط گروهی مستشار و مربی هستند.

به وضوح آمریکا اعلام نکرده که نیروهایش به طور کامل از عراق عقب نشینی خواهند کرد/ دولت عراق باید در موضع گیری‌هایش و درخواستهایش از آمریکا به طور شفاف عمل کند

دولت عراق اعلام کرده که جدول زمانی با آمریکا برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق ترسیم کرده است، چرا شما منتظر اجرای این جدول و خروج تمام نیروهای آمریکایی نمی مانید؟ بعضی می‌گویند گروه های مقاومت اقدام به تنش زایی می‌کنند و منتظر پایان حضور نیروهای آمریکایی در عراق بر اساس جدول موجود میان واشنگتن و بغداد نمی‌مانند؟

 اولا، بازی با کلمات و لفاظی در جلسات تلویزیونی در بغداد میان آمریکا و عراق یا وقتی الکاظمی در واشنگتن بود، کاملا مشخص است، گفت و گوهایی درباره حضور نیروهای آمریکایی در عراق انجام شد، در تمام این جلسات، اصطلاح مطرح شده از سوی آمریکا، عقب نشینی نیروها نبود بلکه استقرار مجدد نیروها بود. این مغالطه کاری، لفاظی و بازی با کلمات، نوعی دور زدن مصوبه مجلس نمایندگان عراق و ایجاد این توهم است که نیروهای آمریکایی می‌خواهند از عراق عقب نشینی کنند اما واقعیت آن است که کاری که انجام دادند، استقرر مجدد نیروها است، مانند انتقال نیروها از عراق به کویت، قطر یا سایر مناطق، اما به وضوح مشاهده نکردیم که آمریکا اعلام کند نیروهایش به طور کامل از عراق عقب نشینی خواهند کرد، دولت عراق نیز به طور صریح و آشکار از آمریکا، عقب نشینی نیروهایش از عراق در راستای مصوبه مجلس نمایندگان عراق و خواست مردم عراق را درخواست نکرده است. به نظر ما، دولت عراق باید در موضع گیری‌هایش و درخواست‌هایش از آمریکا به طور شفاف عمل کند، از سوی دیگر، ما به آمریکا و اهدافش اطمینان نداریم، حتی اگر درباره عقب نشینی سخن بگوید و این عقب نشینی محدود و با تعداد مشخص باشد، باز هم نمی دانیم پس از آن، نیروهایی که باقی می مانند، تا ابد باقی خواهند ماند یا اینکه جدول عقب نشینی دیگری ترسیم خواهد شد. لذا باید جدول عقب نشینی دقیق، صریح و واضح که دارای سقف زمانی مشخصی باشد، ترسیم شود تا مردم عراق اطمینان یابند که همه در زمینه پایان دادن به این پرونده جدی هستند، اما تا زمان حاضر ما جدیتی از سوی دولت فعلی عراق یا آمریکا در این زمینه حس نمی کنیم.

آمریکا به دنبال وقت کشی و فریب افکار عمومی است/ آمریکا برای متوقف کردن حملات مقاومت در زمان انتخابات التماس می‌کرد

هفته گذشته منطقه سبز و سفارت آمریکا هدف واقع شد که به شهادت یک کودک و مجروح شدن دو غیرنظامی انجامید، گردان‌های حزب الله با صدور بیانیه ای اعلام کرد که این عملیات یا نشانه حماقت است یا مزدوری برای ترامپ، آیا این بیانیه، موضع جدید گردان‌های حزب الله نسبت به حمله به سفارت و منطقه سبز است؟

 ما در بسیاری از بیانیه‌هایمان، مواضع خود را به طور واضح اعلام کردیم، ما حامی مقاومت و خروج نیروهای آمریکایی از عراق هستیم، هیات هماهنگی گروه‌های مقاومت نیز با برگزاری جلسه ای، به دولت عراق، ائتلاف و آمریکا برای خروج نیروهای آمریکایی، فرصتی مشروط داد اما این سقف بایستی منوط به رایزنی‌های فنی و نه سیاسی باشد؛ زیرا فرآیند خروج از کشور الزاماتی دارد ولی این عقب‌نشینی به زمان بیشتری نیاز ندارد و زمان برای تکمیل کردن این پرونده، کم نیست. موضوع مربوط به نیات است به این معنی که طرف آمریکایی مطابق با تصمیم پارلمان عراق باید برای عقب‌نشینی مصمم باشد و این نیت را اعلام کند. همچنین تصور می‌شود که موضع دولت عراق درخصوص اجرای این قطعنامه خروج جدی باشد؛ این فرصتی است تحت شرایط مشخص و یک دوره گذار توسط طرف آمریکایی و همچنین طرف عراقی داده شده است.

شرایط و طرف‌هایی به این پرونده ورود کرده‌اند تا هرگونه بهانه از آمریکایی‌ها گرفته شود. متاسفانه، بسیاری از طرف‌های داخلی یا منطقه‌ای آمریکا را تحریک می‌کنند در پاسخ به حملات به نیروهای اشغالگر( آمریکایی) گروه‌های مقاومت و محور مقاومت را هدف قرار دهد. برخی طرف‌های بین‌المللی پیام‌هایی را منتقل کرده‌اند که گفته می‌شود پیام‌های التماس‌آمیز است. آمریکا برای متوقف کردن این حملات حداقل در دوره انتخابات التماس می‌کرد؛ چرا که این دولتی که انتخابات را باخته است، بر پیروزی در این انتخابات حساب باز کرده بود و نمی‌خواست طی این انتخابات خللی یا بحران امنیتی ایجاد شود که به ضرر آن تمام شود.

به آرمان‌های‌مان پایبند هستیم

کدام طرف‌های بین‌المللی که برای آتش‌بس مداخله کردند؟

طرف‌های زیادی نقش‌آفرینی کردند ولی طرف‌های منطقه‌ای و داخلی نقش چشمگیری برای دستیابی به این موضع داشتند. این موضع، موضعی مسئولانه است و به معنای ترس از آمریکا و یا عقب‌نشینی از آرمان‌ها نیست ما به آرمان‌های‌مان پایبند هستیم لذا، این فرصت مشروط داده شد و امروز همه می‌دانیم که این دولت در انتخابات شکست خورد.

شروط تعیین‌شده برای آتش‌بس چیست؟

شرط اصلی اعلام عقب‌نشینی است و اینکه آمریکا عقب‌نشینی از عراق را اعلام کند و دولت عراق نیز به شکل جدی آمریکا را ملزم به عقب‌نشینی از کشور بکند. اگر این شرط محقق شود این آتش‌بس تداوم خواهد یافت تا زمانی‌که این نیروها در سقف زمانی توافق‌شده از عراق خارج شوند. ولی اگر وضعیت، بدون شفافیت و بدون موضع‌گیری و بدون مشخص کردن ماهیت حضور نیروهای آمریکایی در عراق بماند آتش‌بس از بین می‌رود. یا اگر آمریکا بخواهد این فرصت و شروط را دور بزند حق مقاومت و ملت عراق است که به آن پاسخ بدهند.

 برخی می‌گویند این آتش‌بس در سایه دستورات آمریکا برای هدف قرار دادن رهبران مقاومت در عراق و متعاقب آن گرفتن چنین فرصتی از دولت ترامپ که روزهای پایانی‌اش را در کاخ سفید می‌گذراند، حاصل شده است. تا چه حدی این مقوله صحت دارد؟

محیی: آمریکا مدت‌هاست که گروه‌های مقاومت و رهبران‌شان را تهدید می‌کند در اوج این تهدیدها، نیروهای آمریکایی و خطوط امدادی‌شان هدف قرار گرفته شدند و گروه‌های مقاومت و رهبران مقاومت از این تهدیدها هراسی نداشتند. ما به تهدیدهای آمریکا عادت کرده‌ایم این تهدیدها پوچ هستند ولی واقعیت چیز دیگری است. در واقع هدف امریکا از این تهدیدها این است که گروه‌های مقاومت نیروهای اشغالگر آمریکایی و خطوط پشتیبانی‌شان را هدف قرار ندهند تا شانس پیروزی ترامپ در انتخابات کم نشود؛ ولی او انتخابات را باخت. ما دوباره به این مرحله حساس بازگشتیم که باید دقیق و درست مورد بررسی قرار بگیرد تا فرصت را در مقابل شخص احمقی مانند ترامپ از دست ندهیم تا بهانه‌ای برای هدف قرار دادن محور مقاومت و گروه‌های مقاومت ایجاد نشود.

از حالا تا پایان دوره ریاست‌جمهوری ترامپ – یعنی دو ماه دیگر-، تعامل مقاومت در عراق با دولت آمریکا چگونه خواهد بود؟ آیا انگیزه‌هایی برای آتش‌بس وجود دارد؟ آیا انگیزه‌هایی برای تداوم مقاومت و حمله به اهداف آمریکا وجود دارد؟

ما موضع‌مان را مورد تأکید قرار می‌دهیم مبنی بر اینکه اگر آمریکا یکی از رهبران مقاومت یا یکی از مقرهای مقاومت یا نمادهای مقاومت یا الحشد الشعبی را هدف قرار دهد آن زمان است که آتش‌بس تمام می‌شود و این فرصت داده‌شده خاتمه می‌یابد و مقاومت به حضور نیروهای آمریکایی و هرگونه تحرکات آمریکایی پاسخ مناسب خواهد داد. احساس مسئولیت‌مان در قبال ملت و منطقه‌مان و منافع ملی‌مان، ما را ملزم می‌کند که در مقابل این تهدیدها و سیاست کنترل‌نشده آمریکا مقاومت کنیم. آمریکا تلاش می‌کند ملت عراق و گروه‌های مقاومت را تحریک کند ولی سرانجام شکست خواهد خورد. امروز لازم است بدانیم که مقاومت پایدار می‌ماند و ممکن نیست که از اصل مقاومت چشم‌پوشی کنیم و تا زمانی‌که اشغالگران سرزمین مقدس عراق را آلوده کنند و نیروهای بیگانه بدون موافقت ملت، پارلمان و دولت عراق وارد این کشور شوند، مقاومت و معادله مقاومت به قوت خود باقی‌ست.

درباره گلوله باران منطقه سبز و سفارت آمریکا برخی می‌گویند شاید یک طرف سوم قصد به هم زدن اوضاع امنیتی در عراق را دارد تا آمریکا را به طرف هدف قراردادن رهبران مقاومت سوق دهد، این موضوع در بیانیه اخیر گردانهای حزب الله مشاهده شد که اعلام کرد عاملان این حمله مزدور ترامپ هستند، تا چه میزان این سخن با واقعیت مطابقت دارد؟ آیا عملا طرف‌هایی هستند که می خواهند اوضاع امنیتی عراق را به هم بریزند؟ این طرف سوم چه کسی می تواند باشد؟

 پس از مشخص شدن نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، رویکرد اوضاع جامعه این کشور به شدت علیه ترامپ شده است، به همین دلیل این امکان هست که ترامپ که به حماقت، بی پروایی و رفتارهای حساب نشده معروف است، برای حمله به جمهوری اسلامی ایران، گروههای مقاومت یا محور مقاومت ضد اسرائیلی اقدامی انجام داده و بکوشد ارتش کشورش را به چنین اقدامی مجبور کند اما به نظر می رسد که چراغ سبزی در این زمینه دریافت نکرده است به ویژه که در شرایط فعلی او بهانه‌ای برای چنین اقدامی ندارد حتی درصورتیکه سفارت آمریکا یا پایگاه‌های آمریکایی هدف واقع شود لذا امکان دارد برخی بکوشند اوضاع را به هم زده و چنین بهانه ای را به آمریکا بدهند. لذا ما کسانی را که بخواهند اوضاع را به هم بزنند، جاهلانی توصیف کردیم که ماهیت اوضاع مهم و حساس فعلی را درک نمی کنند، پس ما باید در موضعگیری هایمان بسیار دقیق باشیم و به آمریکا فرصت ندهیم که بخواهد امنیت ما را دوباره بهم بزند. در این میان، ما منتظر موضعگیری جدی، صریح و شفاف دولت عراق و نهادهای بین المللی و آمریکا هستیم به این دلیل که ائتلاف بین المللی با تصمیم جامعه جهانی و در پوشش این جامعه ایجاد شد اما نیروهای آمریکایی می کوشند از این پوشش به نفع خود استفاده کرده و به جای آنکه در چارچوب ائتلاف بین المللی فعالیت کنند، به شکل تکی و خودسرانه اقدام کنند، پس هر نوع موضعگیری از هر طرف باید جدی و شفاف باشد تا همه بدانند در صورتیکه آتش بس پایان یافته و گروههای مقاومت اقدام به آغاز رویارویی با نیروهای اشغالگر کنند، چه اتفاقی خواهد افتاد.

برخی شخصیت های عراق و رسانه ها درباره سفر هفته گذشته سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به بغداد و دیدارش با رهبران مقاومت عراق و مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق سخن گفتند، درباره جزییات این سفر به ویژه دیدارهای وی با رهبران گروههای مقاومت عراق سخن بگویید به ویژه که این سفر در شرایطی حساس و پس از شکست ترامپ، مطرح شدن موضع آتش بس و گلوله باران منطقه سبز انجام شد؟

دیدارها میان مسئولین ایرانی و عراقی مستمر است، این دیدارها رسمی و علنی بوده، همه از آن مطلع می شوند و به نفع روابط میان دو کشور است، روابط دو طرف در تمام سطوح امنیتی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، بسیار ریشه دار و گسترده است، پس عجیب نیست که چنین دیدارهایی در چنین سطوح بسیار بالایی به طور مستمر انجام شود، اما آمریکا نمی خواهد این رابطه خوب میان دو ملت عراق و ایران استمرار یابد لذا برای بحران آفرینی تلاش می کند تا رابطه دو کشور قطع شود و می کوشد اینگونه وانمود کند که سفر مسئولین ایرانی به عراق به ضرر عراق است، آمریکا در هر نوع از چنین سفرهایی و دیدارهای سیاسی، اقتصادی و تجاری که در چارچوب ارتباط طبیعی میان دو کشور قرار دارد، می کوشد که جنجال رسانه ای ایجاد کند.

به نظر من، این سفر بسیار مهم بود به این دلیل که یک شخصیت بلندپایه امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی ایران به عراق سفر کرد و نتایج امنیتی و نظامی آن نیز بالطبع مهم است، البته موضعگیری‌های ما ثابت است و با سفرها یا موضعگیری‌های دو کشور تغییر نمی‌کند. سیاست ما نسبت به اشغال، ثابت و واحد بوده و مبتنی بر مقاومت است؛ چرا که مقاومت حق مشروع مردم عراق برای مقابله با هر نوع چالش، تهدید یا اشغال کشور است، چنین موضعی نیازمند اجازه گرفتن از دیگران نیست، مانند وقتی که با داعش جنگیدیم، در آن زمان، همه بیانیه آیت الله سید سیستانی (اعلی الله مقامه) را فتوا توصیف کردند، به نظر ما بیانیه ایشان، فتوا نبود بلکه تبیین نقشی بود که هر انسان مومن، معتقد و مسلمانی باید نسبت به تهدیدی که کشورش در معرض آن قرار گرفته است، ایفا کند. لذا ما از چنین دیدارهایی بسیار استقبال می‌کنیم و معتقدیم که جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی در زمینه حمایت از عراق و مبارزه اش با تروریسم و بازسازی تاسیسات زیربنایی عراق و خارج کردن این کشور از بحرانی که در آن به سر می برد، ایفا کرده است.

توافق سنجار منطقی نیست

توافق سنجار میان دولت عراق و منطقه کردستان منعقد شد، اغلب گروه های مقاومت و نیز بخش بزرگی از ملت عراق با این توافق مخالفت کردند، شما این مساله را چگونه تحلیل و تفسیر می کنید و موضع شما درباره این توافق و پیامدهای آن چیست؟

همه می‌دانند که این مناطق راهبردی تابع استان نینوا هستند و جزء منطقه کردستان نیست؛ از این رو طبیعی نیست که توافقی میان دولت منطقه کردستان و دولت عراق در خصوص منطقه ای که بسیار دور از منطقه کردستان است، صورت بگیرد. این منطقه یک منطقه حیاتی و راهبردی است. اهالی منطقه پیش از این شاهد عدم حمایت نیروهای پیشمرگه و نیروهای کرد از آن‌ها بودند. این نیروها پا به فرار گذاشتند و مردم منطقه را تنها رها کردند و همه شاهد سرنوشت رقت بار و فاجعه بار این اهالی بودند. این مساله را تمام مردم عراق و جهان به خاطر می آورند و همه شاهد اوضاع فاجعه بار ایزدی ها بودند.

بنابراین منطقی نیست که که در این شرایط که عراق در یک بحران اقتصادی و بهداشتی و بحران امنیتی با امریکا و حضور غیرمشروع امریکایی ها در عراق بسر می برد، دولت عراق اینک و در چنین شرایطی به سمت بستن توافقنامه با کردها درباره منطقه ای که خارج از حیطه اختیارات کردها است، پیش برود. امروز نیروهای عراقی اعم از ارتش و پلیس فدرال و الحشد الشعبی قادر هستند که تمام مناطق عراق را تامین امنیت کنند و این علاوه بر حمایت های گروههای مقاومت است.

منطقی نیست که امروز این منطقه مهم و راهبردی را به طرف کُردی تحویل دهیم یا درباره آن با کردها تفاهم کنیم. درست است که تمام عراقی ها دردفاع از کشورشان سهیم هستند اما در نهایت این وظیفه باید به عهده ارتش عراق و نیروهای امنیتی عراق باشد؛ زیرا این منطقه اساسا تابع استان نینوا و دولت عراق است و دوم آنکه ساکنان این منطقه نمی پذیرند که نیروهایی غیر از نیروهای دولت عراق در آنجا مسلط باشند و یا نقشی در آن منطقه داشته باشند.



منبع خبر

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید