به گزارش نوید شاهد، بیستم اردیبهشت 1403، همزمان با دومین روز از برگزاری سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب «غرفه یمن» به عنوان کشور مهمان، افتتاح شد. در این آیین «محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «یاسر احمدوند» معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد، «عبدالرحمن مراد» رئیس سازمان کتاب جمهوری یمن «ابراهیم الدیلمی» سفیر جمهوری یمن در ایران، «حسین دیوسالار» مشاور ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حضور داشتند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاحیه «غرفه یمن» و بخش ویژه نمایشگاه کتاب گفت: بخش بینالملل سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب در حالی افتتاح میشود که بیش از 7 ماه از اتفاق بزرگ طوفان الاقصی و شکست هیمنه دروغی و پوشالی رژیم صهیونیستی میگذرد.
وی افزود: معتقدم اساسا امروز هیچ موقعیت فرهنگی نباید در جهان اسلام اتفاق بیفتد، مگر آنکه به یاد این حماسه بزرگ باشد. با همین رویکرد بهترین مهمان ویژه ما در بخش بینالملل نمایشگاه باید از میان پیشقراولان جهاد و مبارزه انتخاب میشد.
اسماعیلی ادامه داد: امروزه «یمن» درس مقاومت و جهاد را به همه مسلمانان عالم و همه آزادگان و مستضعفان به طور عینی درحال نمایاندن است. آنچه که امروز با جهاد و دلاوریهای یمن و مردم غیور، شجاع، مقاوم و صبور یمن در حال وقوع است؛ همه معادلات جبهه استکبار و صهیونیست را به هم ریخته است.
وزیر ارشاد اظهار کرد: هفته گذشته در اجلاس جهانی گفتوگوی فرهنگها این نکته را اشاره کردم که مگر میتواند اتفاق فرهنگی رخ دهد و نسبت به غزه و فلسطین بیتفاوت باشیم.
وی ادامه داد: حضور مجاهدان یمنی در نمایشگاه کتاب نشان دهنده رویکرد عملی این دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در تعظیم مقاومت مردم منطقه و مجاهدتهای این مردم صبور است. پیروان مکتب اهل بیت(ع) چند ویژگی مهم دارد و آن حضور توامان عقلانیت، معنویت و اخلاق در همه سازههای تمدنی است که متاثر از اهل بیت(ع) است.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از 19 تا 29 اردیبهشت 1403 در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی در حال برگزاری است.
خبرنگار: آرزو رسولی نجار
منبع خبر