خود فروپاشی رژیم صهیونیستی با عبور از نقطه بی‌بازگشت

خود فروپاشی رژیم صهیونیستی با عبور از نقطه بی‌بازگشت/ اتونشر جمعه ۹ دی


گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: درحالی که افراطی‌ترین کابینه رژیم صهیونیستی قرار است به زودی تسکیل شود و شاید جز معدود کابینه‌های باثات این رژیم باشد، اما با این حال مقامات تل‌آویو آینده تیره و تاریکی را برای سرزمین‌های اشغالی پیش‌بینی می‌کنند که از دورن در حال فروپاشی است که جشن هشتادسالگی تاسیس رژیم صهیونیستی را می‌تواند به رویا تبدیل کند.

الوقت گزارش داد: چالش‌های رژیم صهیونیستی در داخل و خارج چنان فراگیر شده است که این روز‌ها مقامات این رژیم به صراحت امکان از فروپاشی آن خبر می‌دهند و تاکید دارند که نفس‌های تل‌آویو به شماره افتاده است که حتی جشن هشتادسالگی خود را هم نخواهد دید. یائیر لاپید، نخست وزیر درحال کناره‌گیری رژیم صهیونیستی در سخنانی اعتراف کرد که این رژیم از درون در حال فروپاشی است و بنیامین نتانیاهو ضعیف‌ترین نخست وزیر تاریخ اسرائیل محسوب می‌شود.

به گفته لاپید، کابینه‌ای که نتانیاهو تشکیل داده یک کابینه راستگرا نیست، بلکه یک دیوانگی تمام عیار محسوب می‌شود. مقامات صهیونیستی در هفته‌های اخیر یکی پس از دیگری نسبت به روی کار آمدن تندرو‌ها در کابینه جدید ابراز نگرانی کرده‌اند. لیبرمن وزیر دارایی رژیم صهیونیستی هم گفته آینده تاریکی در انتظار این رژیم است و تاکید کرده که روی کار آمدن افراطی‌ها در کابینه نتیجه‌ای جز تجزیه و یا تقسیم مردم به دو یا چند گروه نخواهد داشت.

اینکه چرا مقامات تل‌آویو از آینده این رژیم به شدت نگران هستند، بیش از آنکه به تحولات خارجی ارتباط داشته باشد به مسائل داخلی در سرزمین‌های اشغالی ارتباط دارد. هر چند احزاب راست افراطی برای اولین بار در کابینه تل‎‌آویو جمع شده‌اند و به نظر می‌رسد تا حدی به بی‌ثباتی سیاسی که در سال‌های اخیر گریبانگیر این رژیم شده بود، پایان داده‌اند، اما با این حال نگرانی‌ها نسبت به آینده روز به روز افزایش می‌یابد.

در سال‌های اخیر به ویژه در دوره نخست وزیری نتانیاهو، برگزاری انتخابات پی در پی هزینه‌های سنگینی را به صهیونیست‌ها تحمیل کرده بود و رسانه‌های صهیونیستی در گزارشی که از وضعیت اقتصادی در سرزمین‌های اشغالی منتشر کرده بودند، از فقر گسترده و هزینه‌های سرسام آور معیشتی ابراز نگرانی کرده بودند. همچنین، بی‌ثباتی‌های سیاسی و وضعیت بد اقتصادی تا جایی پیش رفته بود که اعتماد شهروندان اسرائیلی به دولت و پارلمان کمتر از ۳۰ درصد رسیده بود. با وجود اینکه درحال حاضر این مشکلات تا حدی کاهش یافته است، اما خطر فروپاشی از درون در بین مقامات تل‌آویو به عنوان بزرگترین نگرانی مطرح می‌شود و به نظر می‌رسد اوضاع برای صهیونیست‌ها به شکل فاجعه باری به پیش می‌رود.

روی کار آمدن تندرو‌ها در کابینه

یکی از مهمترین دلایلی که سبب شده تا مقامات اسرائیلی از آینده خودشان نگران باشند، قدرت گیری احزاب راست افراطی است که در روز‌های آینده کابنیه خود را تشکیل خواهد داد. تفکرات احزاب راست افراطی یا همان «هریدی‌ها» که روز به روز در جامعه توسعه پیدا می‌کند، از نظر صهیونیست‌های مهاجر در حکم بمب ساعتی است که سرزمین‌های اشغالی را منفجر خواهد کرد. صهیونیست‌ها اعتقاد دارند که حضور رهبران تندرو در راس قدرت، سبب ایجاد دودستگی در جامعه خواهد شد و از دوقطبی شدن جامعه هراس دارند. تندرو‌ها سعی دارند افکار و عقاید خود را در بین صهیونیست‌ها رواج دهند، تفکراتی که مقامات تل‌آویو آنرا برخلاف سنت و عقاید دین یهود می‌دانند.

گسترش شهرک‌های صهیونیست نشین، معافیت دانش آموزان حریدی از خدمت سربازی و اختصاص بودجه و امکانات بیشتر به یهودیان ارتدکس، همچنین تشدید قوانین مهاجرت و سخت‌گیری درباره پایبندی مهاجران به قوانین یهودیت از جمله مهمترین خواسته‌های راست‌های افراطی است که از هم اکنون موج مخالفت‌ها با آن شروع شده است. نگرانی از قدرت گیری احزاب افراطی تاجایی است که حتی افرادی مانند بنی گانتس، وزیر جنگ که خودش یکی از جنایتکاران جنگی در سرزمین‌های اشغالی به شمار می‌رود گفته که هر آنچه در توان داشته باشد برای مقابله با سیاست‌های کابینه راست افراطی انجام خواهد داد.

قوانین مدنظر تندرو‌ها در کابینه تل‌آویو ممکن است به تشدید تنش‌ها در سرزمین‌های اشغالی و به خصوص با گروه‌های فلسطینی منجر شود و این مسئله سرزمین‌های اشغالی را بیش از پیش ناامن خواهد کرد، همان گونه که در ماه‌های اخیر با افزایش عملیات شهادت طلبانه فلسطینی‌ها، امنیت برای شهرک نشینان به رویا تبدیل شده است و حتی از تردد در خیابان‌های تل‌آویو هم وحشت دارند.

احزاب راست افراطی اولین اقدام جنجالی خود را کلید زدند و در قانون جدیدی که روز دوشنبه در پارلمان تصویب کرده‌اند افراد با محکومیت‌های کیفری می‌توانند در کابینه حضور داشته باشند و همچنین، پارلمان اختیارات زیادی را به ایتامار بن گویر، به عنوان وزیر امنیت داخلی اعطا کرده است که با توجه به افکار تند او و دشمنی گسترده با فلسطینی‌ها می‌تواند آتش جنگ در سرزمین‌های اشغالی را شعله‌ور کند و به عبارتی، روند فروپاشی رژیم صهیونیستی را به گفته خود مقامات آن تسریع کند.

وجود گروه‌های افراطی مذهبی در کابینه که دنبال تصویب قوانین سختگیرانه شهروندی هستند برای آن دسته از صهیونیست‌ها که مذهبی نیستند و زندگی در سرزمین‌های اشغالی را به شرط لائیک و سکولار بودن پذیرفته‌اند، قابل درک نیست و می‌تواند چالش‌های زیادی را در جامعه ایجاد کند که به قیمت فروپاشی قومیتی در سرزمین‌های اشغالی تمام خواهد شد.

از سوی دیگر، سیاست‌های احزاب راست افراطی در بعد خارجی هم برای صهیونیست‌ها نگران کننده است و با اجرا کردن برنامه‌های تنش زا مشروعیت این رژیم در عرصه بین‌المللی را هم زیر سوال خواهد رفت. همچنانکه در ماه‌های اخیر صدور قطعنامه‌های سازمان ملل بر عیله جنایات این رژیم و موج عظیم نفرت جهانی از صهیونیست‌ها در جام جهانی فوتبال در قطر نشان داد که صهیونیست‌ها روز به روز در جهان منزوی‌تر می‌شوند و متحدان خود را از دست می‌دهند.

همچنین، یهودیان خارج نشین هم دل خوشی از تندرو‌ها ندارند و بیش از دیگران از سیاست‌های کابینه افراطی انتقاد خواهند کرد و حتی این مسئله می‌تواند به کاهش حمایت‌های لابی صهیونیستی از کابینه راست افراطی منجر شود. زیرا افزایش فشار‌های جهانی به رژیم صهیونیستی، این لابی قدرتمند را هم تحت فشار قرار خواهد تا در سیاست‌های اعلانی خود تجدیدنظر کنند.

بحران گسترده در بدنه ارتش

مسئله مهم دیگر بحران‌هایی است که در ارتش صهیونیستی در سال‌های اخیر به وجود آمده است. رژیم صهیونیستی برای مقابله با چالش‌های امنیتی به ارتشی قدرتمند نیاز دارد، اما این ارتش این روز‌ها پوشالی از آب درآمده و بحران‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کند. بر اساس نظرسنجی‌ها، یک سوم جوانان اسرائیلی تمایلی به استخدام در نهاد‌های نظامی ندارند و این‌ها داده خطرناکی برای صهیونیست‌ها است. همچنین، فرار سربازان از ارتش در کنار افسردگی فزاینده و آمار بالای خودکشی در بین نیرو‌های ارتش، زنگ خطر را برای سران تل‌آویو به صدا درآورده است.

رسانه‌های صهیونیستی همین اواخر اذعان کرده‌اند تصمیماتی که از سوی مقامات رده بالای نظامی گرفته می‌شود ضربات مهلکی را به پرسنل نظامی وارد کرده و نسبت به خروج افسران ارشد از ارتش و نافرمانی سربازان از تشکیلات فرماندهی هشدار داده‌اند. حتی ناتوانی نیروی هوایی که مقامات تل‌آویو به آن فخر می‌فروشند هم در بدترین وضعیت خود قرار دارد و صهیونیست‌ها از اینکه در صورت وقوع جنگ با محور مقاومت متزلزل خواهند بود به شدت نگران هستند. این درحالی است که محور مقاومت دشمن درجه یک اسرائیل، روز به روز قدرتمند می‌شود و اضلاع جدیدی از مقاومت در منطقه شکل گرفته‌اند که هر کدام به تنهایی می‌توانند با رژیم صهیونیستی مقابله کنند. شکست‌های متوالی از گروه‌های فلسطینی و ایجاد بازدارندگی بین فلسطینی‌ها، موجودیت رژیم صهیونیستی را تهدید می‌کند و سران تل‌آویو به خوبی این مسئله را درک کرده‌اند.

مهاجرت معکوس

تسریع فروپاشی رژیم صهیونیستی را به خوبی می‌توان در روند مهاجرت معکوس مشاهده کرد. هر چند مقامات تل‌آویو سعی دارند با ایجاد مشوق‌های جدید، یهودیان بیشتری را به سرزمین‌های اشغالی جذب کنند، اما این اقدامات نتیجه عکس داده و در یک دهه گذشته صد‌ها هزار نفر از اسرائیل به سمت اروپا و آمریکا مهاجرت کرده‌اند. بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده، ۵۹ درصد شهروندان اسرائیلی در فکر مهاجرت از سرزمین‌های اشغالی هستند و این تهدید جدی برای تل‌آویو است که نتوانسته خواسته شهروندان را برآورده کند. یهودیان در رویای زندگی بهتر و امنیت به سرزمین‌های اشغالی آمدند، اما اکنون نه تنها وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند بلکه به خاطر جنگ‌های پی در پی، امنیت جانی خود را هم در خطر می‌بینند. اخیرا صهیونیست‌های سکولار در قالب جنبش جدید «با هم این سرزمین را ترک کنیم» فرآیند مهاجرت معکوس را کلید زده‌اند، و از نظر آن‌ها دیدگاه‌های افراطی در حال قدرت گرفتن در سرزمین‌های اشغالی نگران کننده است. مسئولین این جنبش در شبکه‌های مجازی به صهیونیست‌ها هشدار می‌دهند از خواب غفلت بیدار شده و قبل از اینکه دیر شود راهی خارج شوند، چرا که راست‌های افراطی تیشه به ریشه این رژیم خواهند زد. آبراهام بورگ، رئیس سابق کنست طی مقاله‌ای که در روزنامه واشنگتن‌پست منتشر شده، نوشته است که رژیم صهیونیستی در آستانه پایان رویای صهیونیستی قرار دارد و به سمت ویرانی می‌رود و از اسرائیلی‌ها خواست که پاسپورت دیگری داشته باشند و توضیح داد که خودش پاسپورت فرانسوی دارد.

با درنظر گرفتن همه تحولات در داخل سرزمین‌های اشغالی می‌توان گفت که تهدید اصلی برای این رژیم بیش از آنکه بیرونی باشد در خود جامعه صهیونیستی نهفته است. نتانیاهو و دیگر رهبران تل‌آویو بار‌ها ادعا کرده‌اند که ایران و حزب‌الله بزرگترین تهدید رژیم صهیونیستی هستند که قصد دارند تا این رژیم را نابود کنند و به همین خاطر خواستار افزایش فشار‌های جهانی علیه تهران هستند. اما واقعیت این است که ایران به طور مستقیم هیچ گونه اقدامی علیه رژیم صهیونیستی انجام نداده است و لزومی به برنامه‌ریزی برای فروپاشی تل‌آویو هم ندارد چرا که خود این رژیم به تدریج در حال فروپاشی است و شرایط داخلی در سرزمین‌های اشغالی به خوبی این واقعیت را نشان می‌دهد.

تامیر پاردو، رئیس سابق موساد هم این مسئله را تایید کرده و گفته است: «در حالی که صحبت‌های زیادی در مورد تهدیدات بزرگ خارجی علیه اسرائیل وجود دارد، بزرگ‌ترین تهدید توسط ما اسرائیلی‌ها نمایندگی می‌شود. آن هم از طریق ظهور مکانیسم خودویرانگری که در سال‌های اخیر به کمال رسیده است و ما را ملزم می‌کند تا این مسیر فاجعه‌بار را قبل از نقطه بی‌بازگشت متوقف کنیم؛ زیرا اسرائیل در حال خود فروپاشی است». آری شاویت، تحلیلگر رسانه‌های عبری هم گفته است: «ما از نقطه بی‌بازگشت عبور کرده‌ایم و اسرائیل نفس‌های آخر خود را می‌کشد؛ طعم زندگی دیگر در آن نیست و اسرائیلی‌ها از زمانی که به فلسطین آمده‌اند متوجه شده‌اند قربانی دروغی هستند که توسط جنبش صهیونیستی اختراع شده است».

این درحالی است که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که یک سوم صهیونیست‌ها اعتقاد دارند که اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید و این برهه زمانی در بین مقامات کمتر از این است و آن‌ها نسبت به اینکه آیا هشتاد سالگی تاریخ تاسیس رژیم صهیونیستی را جشن خواهند گرفت، تردید دارند.

اینکه اسرائیل به این مرحله رسیده است که شهروندانش روند فروپاشی را نزدیک می‌بینند، نتیجه سیاست‌های اشتباه مقامات تل‌آویو است که در هفت دهه گذشته مسیر درستی را انتخاب نکرده‌اند و سرزمین فلسطین که قرار بود میعادگاه یهودیان باشد، اکنون به مسلخ‌گاه آن‌ها تبدیل شده است که عطای ماندن در این سرزمین را به لقایش می‌بخشند.

انتهای پیام/ ۱۳۴

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید