به گزارش نوید شاهد شهید بهنام محمدی در تاریخ ۱۲ بهمن ماه ۱۳۴۵ در منزل پدر بزرگش در خرمشهر به دنیا آمد. شهریور ۵۹ بود که شایعه حمله عراقی ها به خرمشهر قوت گرفته بود خیلی ها داشتند شهر را ترک می کردند باور نمی کرد که خرمشهر دست عراقی ها بیفتد اما جنگ واقعاً شروع شده بود. بهنام تصمیم گرفت بماند. بمباران هم که می شد بهنام ۱۳ ساله بود که می دوید و به مجروحین می رسید.
خمپاره ها امان شهر را بریده بودند و درگیری در خیابان آرش شدت گرفته بود مثل همیشه بهنام سر رسید اما نارحتی بچه ها دیگر تاثیری نداشت او کار خودش را می کرد کنار مدرسه امیر معزی (شهید آلبو غبیش) اوضاع خیلی سخت شده بود ناگهان بچه ها متوجه شدند که بهنام گوشه ای افتاده است و از سر و سینه اش خون می جوشید پیراهن آبی و چهار خونه بهنام غرق خون شده بود و چند روز قبل از سقوط خرمشهر شیر بچه دلاور خوزستانی بالاخره در ۲۸ مهرماه ۱۳۵۸ پر گشید و امروز آشیانه بهنام این کبوتر خونین بال در قطعه شهدای کلگه شهرستان مسجد سلیمان شهر آبا و اجدادش مدفون است.
کتاب های «قصهای برای نخوابیدن» به نویسندگی یداله اقدامی و «داستان بهنام» به قلم داوود امیریان، روایت هایی از زندگینامه و خاطرات و رشادت های این نوجوان در برابر تجاوز دشمن به خرمشهر است.
«اوس رحمان»، «دریاقلی اوراقچی»، «مسابقه کُشتی»، «التهاب شهر»، «و جنگی که تحمیل شد»، «مِهر خونین خرمشهر»، «فرار برای بازگشت به خانه»، «شوخی»، «سیلی آبدار»، «حس غریب» و «پرواز آبی تا خدا» عناوین قسمتهای مختلف «قصهای برای نخوابیدن» است که انتشارات «صریر» آن را به چاپ رسانده است.
همچنین در کتاب دیگر با عنوان «داستان بهنام» که از سوی نشر شاهد به چاپ رسیده است، با چگونگي شروع جنگ ايران و عراق، اتّفاقات اولين روزهاي جنگ و نبرد دليرانه ي مردمي آشنا مي شويم كه در نبردي نابرابر و كوچه به كوچه با كمترين امكانات و با بمب هاي دست ساز از خاك و خانه ي خود دفاع مي كردند. نوجواني را مي شناسيم كه یك باره بزرگمردي مي شود كه انسان را به حيرت و شگفتي وا مي دارد.
در این کتاب زندگي شهید بهنام محمدی مورد تحقيق قرار گرفته و به شيوايي و گيرايي در قالب داستاني ارائه شده كه خواننده را مشتاقانه به دنبال خود مي كشاند.
نثر داستان به زبان كوچه و بازار مثل خيلي ديگر از كارهايشان كاملا توانسته نزديك شود.
كتاب از سه مقطع مهم تاريخي تشكيل شده كه عبارتند از: قبل از انقلاب، جريان انقلاب و جنگ تحميلي نويسنده چون زاويه ديدش را داناي كل انتخاب كرده، مي توانست در مورد پيروزي انقلاب بيشتر صحبت كند و به صحنه هاي پيروزي انقلاب بيشتر بپردازد.
كتاب «داستان بهنام» اثر خواندني در ژانر كتاب نوجوان است و خواننده در زمان خواندن اثر الفتي با شخصيت اصلي داستان برقرار مي كند كه او را براي خواندن كتاب ترغيب مي كند.
اين كتاب كه در 31 بخش كوتاه تنظيم شده، موفق به كسب جايزه در دو جشنواره كتاب دفاع مقدس شده است.
منبع خبر