نماد سایت مجاهدت

درخواست پدر شهید حججی از وزیر ارشاد

به گزارش مشرق، هفتمین هفته از اجرای طرح ملی سه‌شنبه‌های تکریم، به عطر دیدار با خانواده شهید مدافع «محسن حججی» آغشته شد؛ این دیدار در محل یادمان شهدای شهرستان نجف‌آباد و با برقراری ارتباط زنده تصویری با «سیدعباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام حبیب رضا ارزانی، مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، محمدرضا سوقندی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران برگزار شد.

سید عباس صالحی در این ارتباط زنده تصویری با اشاره به چهلمین سالگرد دفاع مقدس طی سخنانی گفت: در طول انقلاب اسلامی در دفاع مقدس و در ادامه راه اگرچه نقطه به نقطه در ایران اسلامی، یاد شهدا پا برجاست اما اصفهان انگشتری این کالبد و نجف‌آباد نگین این انگشتر است، در این شهرستان تعداد خانواده‌های چند شهیدی از یک سو و ۲هزار شهید این شهرستان از سوی دیگر دین ما را به شهدا و به ویژه به شهدای این منطقه را بیشتر می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: شهادت با تاریخ تشیع پیوند خورده است، تاریخ انقلاب اسلامی نیز با شهادت پیوند داشته و وقتی برگ‌های این تاریخ را ورق می‌زنیم، شهدای مدافع حرم را نیز می‌بینیم، از شهید سلیمانی نقل می‌شود وقتی جهاد در این مسیر آغاز شد وی نام «مدافعان حرم» را برای این جهاد بزرگ انتخاب کرد و بر همین اساس فضای مدافعان حرم با این نگاه شکل گرفت که حرم حضرت زینب(س) می‌تواند حرم امن جدید باشد.

وی افزود: در طول این چندسال اخیر برای دفاع از حرم شخصیت‌های زیادی را داشته‌ایم که نقش زیادی در تاریخ معاصر و منطقه داشته‌اند، اگر مدافعان حرم نبودند، جریان تند تکفیری مسیری را طی می‌کرد که معلوم نبود علاوه بر سوریه به حرم‌های دیگر نیز بروند، اتفاقات سامرا و نزدیکی به کربلا با نفوذ داعش در عراق نشان می‌داد، جریان تکفیر برنامه‌ریزی بلندی برای منطقه داشت.

صالحی یادآور شد: یکی دیگر از دستاوردهای مبارزه و شهادت در مسیر دفاع از حرم، جلوگیری از تجزیه منطقه بود، به نظر می‌آید جریان استکبار جهانی بعد از ایجاد رژیم اشغالگر اسرائیل در ۱۹۴۸ به دنبال ایجاد یک غده سرطانی دیگر برای برهم زدن جغرافیای خاورمیانه بود، اگر مدافعان حرم نبودند اتفاقاتی می‌افتاد که پیامدهای آن تا سال‌ها و حتی قرن‌ها وجود داشت، همانطور که اگر شهدا در دفاع از کشور در جنگ تحمیلی نمی‌جنگیدند، معلوم نبود چه اتفاقاتی در این کشور رقم می‌خورد.

وی افزود: در ارتباطی که با خانواده شهدا برقرار می‌کنیم ما بیش از خانواده شهدا از این ارتباط بهره می‌بریم، در این ارتباط ما به دنبال رزق خود هستیم، پس ارتباط و اتصال با این شخصیت‌ها نشان می‌دهد که باور به حیات در شهدا وجود دارد و اگر ما با شهدا ارتباط برقرار کنیم، قطعاً از رزق الهی بهره‌مند می‌شویم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: شهدای مدافع حرم میان شهدای تاریخ انقلاب اسلامی، ویژگی‌های خاص خود را دارند، شهادت یک ویژگی است که نصیب هرکسی نمی‌شود و اگر این شهادت در غربت رقم بخورد آن شهید جایگاه ویژه‌ای خواهد داشت، همه شهدا ارزشمندی خود را دارند، در دوره دفاع مقدس، هزاران شهید و خانواده در یک موج اجتماعی قرار داشتند. در جو اجتماعی قالب همراه شدن آسان‌تر است اما شهدای مدافع حرم این جو اجتماعی را در فرسنگ‌ها دورتر نداشتند.

صالحی تصریح کرد: شهید محسن حججی این افتخار را داشت که نماد شهدای مدافع حرم شود، اینکه فردی این فضا را ‌پیدا می‌کند که نماد جمعی از شهدا شود قطعا رازی در آن وجود دارد، روز شهادت ایشان به عنوان روز مدافعان حرم نامیده شده است و این به مثابه این است که در زندگی شخصی ایشان اتفاقاتی رقم خورده است که وی در چنین نقطه نمادینی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به وصیت‌نامه شهید حججی گفت: روح شهید در وصیت‌نامه‌اش متجلی است، در بخشی از این وصیت گفته بود مقداری «حق‌الناس» دارم، مبلغ یک میلیون به مادر بزرگ پدری خود بدهکارم، همچنین در بخش دیگری می‌گوید مبلغ ۳۲هزار تومان و چند سربند به بسیج امیرآباد بدهکارم، توجه به همین نکات ریز ایشان را به اوج‌ می‌رساند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: تربیت خانوادگی نیز در زندگی چنین شهدایی بسیار مهم است. همانطور که خود شهید نیز از پدر و مادر خود به عنوان الگوهای زندگی‌اش یاد می‌کند.

درخواست پدر شهید حججی از وزیر ارشاد

بر پایه این گزارش، پس از سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پدر شهید مدافع حرم محسن حججی با اشاره به علاقه فرزندش به مطالعه و اهمیتی که کتاب در زندگی آن شهید داشت، خواستار آن شد که شهرستان نجف آباد به عنوان پایتخت کتاب سال ایران انتخاب شود که صالحی در پاسخ به این خواسته اظهار کرد: از حجت‌الاسلام معتمدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان خواستارم زیرساخت‌های جدید برای نشر نجف‌آباد را آماده و با ارتباط با شهرداری و فرمانداری این شهرستان مسیر را برای موفقیت در داوری‌های پایتخت کتاب فراهم کنند.

محمدرضا حججی طی سخنانی در این آیین اظهار کرد: خداوند بر ما منت نهاد و طبق فرمایش مقام معظم رهبری شهیدی را به عنوان سخنگوی شهدا به کشور ما هدیه کرد.

این پدر شهید ادامه داد: بعد از شهادت محسن بسیاری از مردم کشور ما متوجه شدند که در شهرستان نجف آباد بیش از شدند ک در شهرستان نجف آباد بیش از ۲۵۰۰ شهید وجود دارد، حتی بسیاری از مسئولان پایشان به نجف آباد باز شد و از نزدیک در جریان مشکلات مردم قرار گرفتند.

وی گفت: فرصت را مغتنم می دانم در این برنامه که به نام شهید حججی است، از شهیدان انقلاب اسلامی و شهدای نجف آّباد یاد کنیم، از همه شهدای دفاع قدس، مدافعین حرم، شهدای امنیت و قددرانی داشتم باشم از مدافعان سلامت که با کرونا دست و پنجه نرم می کنند.

همچنین در ادامه مادر شهید حججی نیز طی سخنانی اظهار کرد: یک روز به همراه فرزندم محسن به همین جا یعنی یادمان شهدا آمده بودیم، سوال کرد چرا این یادمان را سختند اما درب آن بسته است؟ من پاسخ دادم انشا الله روزی در این محل باز می شود و همین شد و به شهادت رسید و هر روز بسیاری از مردم به زیارت مزارش می آیند و حاجت می گیرند.

منبع: فارس منبع خبر

خروج از نسخه موبایل