خبرگزاری فارس ـ گروه تعلیم و تربیت: ماجرای سختی و مشکلدار بودن سؤالات کنکور 1400، با اعلام 42 سؤال مشکل، شکل جدیتری به خود گرفته است.
آزمون سراسری 1400، نهم تا دوازدهم تیر برگزار شد و یک میلیون و ۱۱۱ هزار و ۸۱۸ داوطلب در آن شرکت کردند؛ این آزمون به نوعی برای داوطلبان سرنوشتساز است چرا که آینده خود را وابسته به آن میدانند.
پس از آزمونهای هر گروه آزمایشی، اعتراضهایی بلند شد مبنی بر اینکه سؤالات سخت بوده و حتی برخی ادعا کردند که سؤالات خارج از محتوای درسی آنها بوده است. این گلایهها باعث شد که سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی رصدی کند و حق را به داوطلبان دهد و طی نامه از سازمان سنجش بخواهد تا در کارگروهی مشترک، سؤالات کنکور بررسی شود.
اما سازمان سنجش ادعای سازمان پژوهش را رد کرد و درخواست کرد که این سازمان به طور دقیق اعلام کند که چه سؤالاتی خارج از محتوای کتاب درسی بوده یا اشتباه است.
حسن ملکی رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی نیز در شبکه خبر گفت: «در سه گروه آزمایشی علوم ریاضی، علوم تجربی و علوم انسانی، جمعا 105 سؤال به آزمونشوندگان ارائه شده است. در مجموع، 10 سؤال خارج از کتاب درسی و از قسمتهای حذف شده کتابهای درسی است که حدود 10 درصد سؤالات را تشکیل میدهد. 28 سؤال نیز عدم تطابق با اهداف آموزشی کتاب درسی است که حدود 27 درصد سؤالات را به خود اختصاص میدهد؛ یک سؤال اشتباه بود که حدود یک درصد را شامل میشود. سه سؤال نیز بدون گزینه پاسخ صحیح بود که 3 درصد را به خود اختصاص میدهد و جمعا 42 سؤال دارای اشکال است یعنی 41 درصد سؤالات ارائه شده مشکل دارد».
برای اینکه ببینیم چه میزان در آزمون سراسری طرح شده است به سراغ جداول آزمونها رفتیم.
دفترچه آزمون عمومی که (دفترچه شماره ۱) برای هر پنج گروه آزمایشی کنکور سراسری سال ۱۴۰۰ است شامل 100 سؤال است که خب باید سؤالات هر آزمون هم متفاوت از آزمون دیگر باشد چرا که زمان برگزاری آزمونها متفاوت است.
دفترچه آزمون عمومی که (دفترچه شماره ۱) برای هر پنج گروه آزمایشی کنکور سراسری سال ۱۴۰۰ است شامل 100 سؤال است که خب باید سؤالات هر آزمون هم متفاوت از آزمون دیگر باشد چرا که زمان برگزاری آزمونها متفاوت است.
اما نکته دیگر این است که اگر سؤالات اختصاصی تمام آزمونها را جمع ببندیم به عبارتی 805 سؤال میشود که با در نظر گرفتن سؤالات عمومی عدد به مراتب بالاتری است.
اما در آماری که رئیس سازمان پژوهش ارائه داده است 105 سؤال بررسی شده است که از بررسی 105 سؤال که مشخص نیست بر چه اساسی انتخاب شده، 41 درصد آنها مشکلدار است.
پدر یکی از داوطلبان کنکور سراسری به خبرنگار فارس گفت: از روزی که بحث مشکلدار بودن سؤالات کنکور مطرح شده است، فرزندم افسردگی گرفته است. چرا که خیلی درس خوانده است و حالا فکر میکند که حقش ضایع میشود.
وی افزود: بیش از یک میلیون داوطلب در کنکور سراسری شرکت میکنند و سازمان سنجش هم در این زمینه متبحر است، پس چرا با بیدقتی منجر میشود که اینگونه با فکر و ذهن بچههای ما بازی شود.
تعدادی از داوطلبان کنکور هم درخواست دارند که به طور شفاف تمام سؤالات مطرح شده در کنکور سراسری بررسی شود؛ یکی از این داوطلبان گفت: وقتی از 105 سؤال، 42 سؤال ایراد دارد، از تمام سؤالات، چند سؤال ایراد دارد.
وی ادامه داد: ما از مسؤولان وزارت علوم و قضایی کشور درخواست داریم که به عنوان داور وارد عمل شوند و ببینند که چه تعداد از سؤالات کنکور اشتباه یا مشکلدار است و نگذارند حق داوطلبان کنکور ضایع شود.
حالا باید دید سازمان سنجش چه واکنشی نسبت به آمار سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی دارد و چرا سازمان پژوهش معیار 105 سؤال را در نظر گرفته است؟
و نکته مهمتر اینکه در این میان وضعیت داوطلبان نگران کنکور که در این رفت و برگشت سازمانی، نگرانیشان بیشتر میشود، چه خواهد شد!
انتهای پیام/
منبع خبر