به گزارش خبرنگار مجاهدت به نقل از خبرنگار حماسه جهاد دفاعپرس، سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در آیین رونمایی از ۸۰ عنوان کتاب تاریخ شفاهی و اسنادی دفاع مقدس با اشاره به اهمیت حفظ و ترویج فرهنگ و ارزشهای دفاع مقدس اظهار داشت: در ۳۱ شهریور امسال رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند تاکنون کارهای ارزشمندی در حوزه دفاع مقدس انجام شده است؛ اما این مقدار کم است و باید این فعالیتها و اقدامات بیشتر شود.
وی در ادامه با مقایسه دوران دفاع مقدس با جنگهایی که در طول ۱۰۰ الی ۲۰۰ سال گذشته طی دورههای قاجار و پهلوی در ایران رخ داده است، گفت: هنگامی که به گذشته نگاه میکنیم با معاهدات ننگین ترکمنچای و گلستان مواجه میشویم و میبینیم که در جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم و قبل و بعد آن همواره در عرصه منازعات خاک کشور و یا آبرویمان را از دست دادهایم.
سردار کارگر با تاکید بر اینکه دفاع مقدس همچون برگ زرینی در تاریخ ایران اسلامی میدرخشد، گفت: هنگامی که رژیم بعثی با حمایت ۳۶ کشور بلوک شرق و غرب با ۱۲ لشکر قدرتمند که قویترین کشور عربی آن زمان محسوب میشد به ایران اسلامی حملهور شد؛ به واسطه ایثارگری و حضور پرشور همه اقشار و نیروهای مسلح ایران اسلامی، نتوانست حتی یک وجب از خاک کشور را تسخیر کند.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اشاره به تلفات سنگین انسانی که به واسطه قحطی جنگ جهانی اول در کشور ایران رخ داد، اظهار داشت: به واسطه جنگ جهانی اول که از سال ۱۹۱۴ تا سال ۱۹۱۸ به طول انجامید که اثرات آن تا سال ۱۹۱۹ بر ملت ایران ادامه داشت، جمعیت ۲۰ میلیونی ایران به ۱۰ میلیون نفر کاهش پیدا کرد؛ که این در تاریخ دنیا بیسابقه است.
وی دلیل عمدهی ایجاد قحطی در آن دوران را عدم قدرت حکومت مرکزی در برابر قدرتهای بزرگ اشغالگر دانست و عنوان کرد: در آن دوران کشور انگلیس جنوب کشورمان را اشغال و روسها شمال کشور را مورد تهاجم قرار داده بودند که این سبب بروز قحطی و از بین رفتن جمعیت زیادی از مردم کشور شد که ملت ایران هنوز تاوان صدمات و لطمات آن دوران را میدهند.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در مقایسه بین رهبران جمهوری اسلامی و شاه پهلوی گفت: در جنگ جهانی دوم فرمانده کل قوا از کشور فرار میکند؛ اما در دوران دفاع مقدس حضرت امام (ره) حتی به پناهگاه نمیرود.
وی با تاکید بر اینکه در دفاع مقدس علاوه بر شکوفایی عرصههای مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، اقتدار نظامی نیز نمایان است، عنوان کرد: شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی که از افتخارات جهان اسلام محسوب میشود پرورش یافتهی دفاع مقدس است، همچنین شهید والامقام دکتر محسن فخریزاده که از دانشمندان زبده کشور در علوم هستهای بوده است، نیز فرزند دفاع مقدس محسوب میشود.
سردار کارگر با اشاره به اهمیت پرداختن به فرهنگ و هویت دفاع مقدس، بیان داشت: دفاع مقدس در تمامی حوزهها بهویژه ادبیات و عرصههای هنری اثر گذار بوده است و بدیهی است که دشمن بهدنبال بدنام کردن این گنجینه عظیم تاریخی و تحریف آن است و در این زمینه تلاش و هزینه میکند؛ لذا ما وظیفه داریم با روشنگری و نشر اسناد، کتب و بازگویی حقایق، مانع از اشاعهی تحریف این دوران ارزشمند شویم.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بر اثرگذار بودن فرهنگ دفاع مقدس تاکید کرد و افزود: این فرهنگ دفاع مقدس بود که موجب نجات کشورهایی چون سوریه، لبنان، یمن، فلسطین، عراق در برابر استکبار جهانی شد و این فرهنگ همچنان در جهان اسلام و در میان آزادگان دنیا در حال گسترش و توسعه است.
وی با بیان اینکه باید همواره از ملت ایران در حوزه دفاع مقدس تقدیر شود، گفت: دفاع مقدس متعلق به همه ملت ایران است چرا که اقشار، اصناف و جناحهای سیاسی مختلف در دوران دفاع مقدس حضور داشتند و هیچ فرد یا گروهی نمیتواند دفاع مقدس را به انحصار خود دربیاورد.
سردار کارگر در پایان از همکاری و تعامل رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با مجموعه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تشکر و قدردانی کرد و افزود: تا سال ۱۳۹۱ حدود ۷۰۰ عنوان کتاب با موضوع دفاع مقدس داشتیم، اما از سال ۱۳۹۱ به بعد بیش از ۶ هزار عنوان کتاب در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چاپ شده است. از طرفی در سال ۱۳۹۴ حدود سه و نیم درصد از عناوین کتب کشور به موضوعات دفاع مقدس اختصاص یافته بود که این آمار در سال ۹۸ به ۱۹ درصد رسید و از این ۱۹ درصد نیز، ۱۱ درصد را بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تولید کرده است.
انتهای پیام/221
منبع خبر