به دنبال افشای فساد مالی گسترده در ردههای بالایی و میانی دولت اوکراین، زلنسکی اعلام کرد مقامات اوکراینی دیگر اجازه خروج از این کشور را مگر برای کارهای رسمی ندارند.
به گزارش مجاهدت از مشرق، ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین دوشنبه (۲۳ ژانویه) اعلام کرد مقامات اوکراینی دیگر اجازه خروج از این کشور را ندارند مگر برای کارهای رسمی.
زلنسکی گفت «مقامات دیگر نمیتوانند برای تعطیلات یا برای هر هدف غیردولتی دیگر به خارج از کشور سفر کنند». وی افزود او فرمانی را امضا کرده که در خصوص همه کسانی که قرار است برای دولت و در کشور کار کنند، اعمال میشود.
به گزارش مجاهدت از پولیتیکو، اقدام کییف بعد از آن انجام شده که چند مقام اوکراینی از جمله اولکسی رزنیکوف وزیر دفاع که متهم به خرید جیرههای غذایی با چند برابر قیمت است، در دو تحقیق بزرگ درباره فساد تحت بازجویی قرار دارند. چند مقام از جمله ویاچسلاو شاپووالوف معاون وزیر دفاع اوکراین هم سهشنبه از استعفای خود خبر دادند.
در همین حال، خبرگزاری تاس روسیه از تدابیر مرزی جدید مسکو خبر داد. طبق این گزارش، برای هر کسی که با خودرو از مرزهای روسیه عبور میکند، رزرو زمان و مکان در یک گذرگاه مرزی اجباری خواهد شد. به گفته چند مقام روس، این اقدام از اول مارس (۱۰ اسفند) اعمال خواهد شد.
به ادعای نشریه آمریکایی پولیتیکو، این تدابیر مرزی جدید میتواند نشانه آماده شدن مسکو برای تسریع تلاشهای بسیج نیروهایش باشد. به ادعای این گزارش، بعد از آن که سپتامبر گذشته روسیه از بسیج بخشی از نیروها خبر داد و ۳۰۰ هزار سرباز وظیفه را برای خدمت در ارتش فراخواند، بسیاری از شهروندان روسیه از این کشور فرار کردند.
بر اساس گزارش یورو نیوز، به دنبال افشای فساد مالی گسترده در ردههای بالایی و میانی دولتی اوکراین، پنج فرماندار منطقهای و چهار معاون وزیر این کشور از کار برکنار شدند.
افشای فساد گسترده در سیستم اداری اوکراین در بحبوحه جنگ با روسیه و کمکهای مالی و تسلیحاتی غرب نگرانیهای زیادی را در زمینه به مقصد نرسیدن این کمکها در ارتش اوکراین به وجود آورده است. برخی منابع محلی میگویند بخش زیادی از سلاحها و تسلیحاتی که آمریکا و کشورهای غربی در اختیار اوکراین قرار میدهند، در بازارهای سیاه فروخته و به آفریقا منتقل میشود.
پیش از این نیز «گِنگ شوانگ»، نماینده چین در شورای امنیت سازمان ملل نیز اعلام کرده بود حجم خیلی زیادی از سلاح و تسلیحات نظامی به اوکراین ارسال شده و این وضعیت نگرانیها را نسبت به احتمال تحویل این سلاح به «دستهای ناپاک» افزایش داده است. این مقام چینی افزود: گزارشیهایی وجود دارد که گروههای مسلح در غرب آسیا و آفریقا به صورت غیرقانونی به سلاحهایی دست یافتهاند که در اختیار ارتش اوکراین قرار گرفته است.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است