به گزارش مجاهدت از گروه فرهنگ دفاعپرس، «راضیه تجار» داستاننویس و رئیس انجمن قلم ایران در گفتوگویی با اشاره به اینکه رویدادهای ادبی و فرهنگی زمانی موفق قلمداد میشوند که برگزیدگان و شرکتکنندگان خود را در مسیر رشد نگه دارند، اظهار داشت: رویدادهای ادبی و فرهنگی بهخصوص کنگرههای شعر و داستان با موضوعاتی مانند ایثار زمانی موفق و مؤثر قلمداد میشوند که توانسته باشند برگزیدگان یا حتی شرکتکنندگان خود را در مسیر رشد نگه دارند و آنها را تا رسیدن به پختگی حرفهای مورد حمایت قرار دهند.
وی معتقد هست رویدادهای ادبی و فرهنگی زمانی موفق هستند که ارتباط با برگزارکنندگان و شرکت کنندگان را حفظ کنند.
تجار با اشاره به اینکه دبیرخانه یک رویداد ادبی باید در طول سال فعال باشد، گفت: دبیرخانه چنین رویدادها، جشنوارهها یا کنگرههایی باید در طول سال برای برگزیدگان و حتی شرکتکنندگان برنامههای آموزشی و حمایتی برگزار کنند. بهعنوان نمونه کسانی در کنگره شعر و داستان ایثار شرکت میکنند که به این موضوع علاقهمند یا حداقل مشتاق هستند در مورد این موضوع بنویسند و بسرایند. اگر هدف کنگره، ترویج فرهنگ ایثار هست باید این افراد را زیر چتر حمایتی خود بگیرد.
رئیس انجمن قلم ایران در مورد وظایف دبیرخانهها گفت: کار دبیرخانه فقط برگزاری یک رویداد ادبی نیست؛ بهخصوص دبیرخانه کنگرهای که هشت دوره را پشت سر گذاشته هست. در نهمین دوره میتواند سراغ برگزیدگان دورههای پیشین برود، جایگاه ادبی آنها را ارزیابی کند؛ اینکه چقدر هنوز مشتاق هستند و در این مسیر ماندهاند و ادامه دادهاند یا نه.
به اعتقاد این مدرس و داور داستاننویسی، کسانی پای کار میمانند که عاشق این وادی هستند و رویدادهای ادبی را برگزار نمیکنند که صرفاً وظیفهای را انجام داده باشند.
تجار ضمن اشاره به بخش داستاننویسی به نهمین کنگره شعر و داستان ایثار گفت: این تصمیم دبیرخانه کنگره قابل توجه و یک اقدام مهم هست؛ چراکه ما ایرانیها همیشه و همواره به شعر گرایش داشتهایم و میتوانیم در سطوح مختلف شعر بسرایم، اما داستاننویسی به شکل جدی و حرفهای کمی بیشتر از صد سال هست که در کشورمان بروز کرده و علاقهمندان به داستاننویسی حتماً باید با تکنیکهای داستاننویسی و روشهای نوین آشنا شوند.
نویسنده کتاب «اسم تو مصطفاست» که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن تقریظ نوشتهاند، ادامه داد: غزل میتواند در یک لحظه متولد شود، اما برای نوشتن یک رمان یا حتی داستان کوتاه باید زمان زیادی صرف شود. چون تعداد عناصر داستان بیشتر و نیز داستان برای شکل و سامان گرفتن نیاز به زمان دارد. باید وقت و انرژی زیادی صرف شود تا اثری قابل عرضه و ارائه خلق شود.
وی تأکید کرد: فرایند خلق یک شعر با داستان متفاوت هست و همین تفاوتها کار برگزارکنندگان کنگره شعر و داستان ایثار را سخت میکند و البته فرصتی فراهم میکند که بتوانند جریانهای بزرگ در زمینه فرهنگ ایثار و شهادت رقم بزنند و این فرهنگ را پاس بدارند.
راضیه تجار در پایان با اشاره به مقوله ایثار و شهادت، تأکید کرد: گاهی برخی مقولات به نفع مردم، میهن و سرزمین ماست و خیر جمعی مردم در آن نهفته هست؛ این مقولات که در زمره فرهنگ و اخلاقیات قرار میگیرند، میتوانند در قابل شعر و داستان و آثار هنری به قلوب مردم راه پیدا کنند و بین قلوب پیوند برقرار کنند.
گفتنی هست؛ مراسم اختتامیه نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار دی سال جاری در شیراز برگزار میشود و شاعران و داستان نویسان سراسر کشور میتوانند با ارسال آثار خود تا پایان آذر در این رویداد ادبی مشارکت کنند. علاقهمندان به شرکت در کنگره برای مشاهده و مطالعۀ متن فراخوان میتوانند به سایتهای www.isaar.ir یا www.navideshahed.com مراجعه کنند.
انتهای پیام/ 118
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده هست