رسانه عبری: زرادخانه حزب الله غافلگیری هولناکی دارد

رسانه عبری: زرادخانه حزب الله غافلگیری هولناکی دارد



یک روزنامه عبری زبان فاش کرد زرادخانه‌ای که حزب الله در اختیار دارد، برای اسرائیل غافلگیری‌های فاجعه آمیزی به همراه خواهد داشت.

به گزارش مجاهدت از مشرق، روزنامه عبری زبان گلوبس در گزارشی در این ر ابطه اعلام کرد اگر بخواهیم به توانمندی‌های تسلیحاتی و ابزارهای عملیاتی حزب الله که از آن مطلع هستیم بپردازیم باید حد فاصل تونل‌ها تا توانمندی دریایی را ذکر کرد.

دین ساموئل آلمز تحلیل‌گر این روزنامه عبری زبان در مقدمه آن آورده است: افسران عالی‌رتبه ارشت هم آماده سازی‌ها برای انجام حمله نظامی علیه لبنان را مخفی نمی‌کنند و معتقدند که این گروه لبنانی در لبنان با توانمندی‌هایی که تا به امروز از آن رونمایی کرده و توانمندی‌هایی که هنوز ما با آن آشنا نشده و از آن مطلع نیستیم انتظار ما را می‌کشد.

به زعم این رسانه، جنگ همه جانبه با حزب الله به تدریج در حال رسیدن به نقطه غیر قابل بازگشت است، این در حالی است که حدود ۹ ماه است که درگیری‌های جسته و گریخته بین دو طرف به طور مستمر ادامه دارد.

در ادامه این گزارش آمده است، در سایه رفتار غلط و ندانم کاری‌های ساختار سیاسی و نظامی اسرائیل پیش از ۷ اکتبر، گلوبس به دنبال یافتن جزئیاتی از توانمندی‌هایی است که حزب الله به آن دست یافته است، توانمندی‌هایی که رهبران سیاسی و فرماندهان نظامی اسرائیل دشواری زیادی در اعتراف به شکل‌گیری آنها پیدا می‌کنند، در حالی که حزب الله به طور بالفعل طی درگیری‌های چند ماه اخیر از آن رونمایی کرده است و غافلگیرهایی که احتمالا در زمان حمله نظامی ما با آنها مواجه خواهیم شد و در بر گیرنده تمامی سطوح نظامی ما از اطلاعاتی گرفته، تا زمینی و هوایی و دریایی خواهد بود.

نویسنده در ادامه آورده است: تا به امروز حزب الله بیشتری تلفات جانی و مالی را به اسرائیل از طریق موشک‌های پیشرفته ضد زرهی وارد کرده است که خود در حال تولید آن است، حزب الله این تلفات را با استفاده از موشک‌های الماس یک به ما وارد می‌کند، الماس یک در واقع موشکی است که ایران آن را با انجام مهندسی معکوس موشک‌های اسپایک به دست آورده است، اسپایک هم موشک ساخت شرکت رافائل است، اما امروز خط تولید آن در اختیار ایران قرار دارد.

به هر شکل باید دست کم یک موشک اسپایک به دست ایرانی‌ها افتاده باشد که بتوانند از توانمندی خود در مهندسی معکوس برای آن هم استفاده کنند.

با وجود آنکه نسل اسپایک ام آر اسرائیلی ۱۳ کیلوگرم و برد آن ۴ کیلومتر است اما رسانه‌های ایرانی در سال ۲۰۲۱ بعد از مهندسی معکوس این موشک اعلام کردند موشک الماس ۱ حدود ۱۱.۵ کیلوگرم وزن داشته (با موشک آن ۱۵ کیلوگرم است) و قادر است اهدافی را در شعاع هشت کیلومتری مورد هدف قرار بدهد.

این رسانه عبری زبان با استناد به گزارشی که در روزنامه فرانسوی لیبراسیون منتشر شده ادعا کرد حزب الله با کمک کره شمالی اقدام به ایجاد سامانه دفاعی زیر زمینی به طول صدها کیلومتر کرده است که بخشی از آن به سوریه هم می‌رسد.

این رسانه فرانسوی ادعا کرد: حزب الله در جنوب لبنان به شکلی کاملا سنتی با کلنگ یا دستگاه‌های هیدرولیکی کار خود را با آرامش ادامه می‌داد و با توجه به شرایط زمین شناسی منطقه، ماهانه حدود ۱۵ متر پیشروی داشت.

اندیشکده پژوهش‌های امنیتی اسرائیل “الما” هم در این رابطه اعلام کرد، شبکه دفاعی حزب الله در بر گیرنده ده‌ها مرکز عملیاتی است که شبکه از از تونل‌های منطقه‌ای و فرا مرزی را مدیریت می‌کند، عمق این تونل‌ها حدود ۴۰ تا ۸۰ متر است و ظاهرا این تونل‌ها مجهز به موشک‌های فتح ۱۱۰ هستند در حالی که سکوهای موشک انداز موجود در این تونل‌ها از کوتاه برد تا موشک‌های بالستیک می‌باشند.

گلوبس در ادامه افزود: سامانه هوایی تهاجمی حزب الله هم در بر گیرنده موشک‌ها، گلوله‌ها و هواپیماهای بدون سرنشین است.

هواپیماهای بدون سرنشین انتحاری حزب الله در لبنان به نام ایوب مونتاژ می‌شوند، این در حالی است که حزب الله تا این مرحله از جنگ هنوز ظرفیت کامل برد پهپادی خود را که بالغ بر ۴۰۰ کیلومتر است را عملیاتی نکرده است.

سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا هم در گزارش خود تاکید دارد که حزب الله حدود ۱۵۰ هزار فروند موشک و پرتابه در اختیار دارد که ۱۰ برابر تعدادی است که در جنگ دوم لبنان در اختیار داشت.

نواف الموسوی رئیس اداره منابع حزب الله در گفتگویی با المیادن هم گفته بود، حزب الله موفق شد توانمندی لجستیکی خود را به سطیح برساند که اقداماتی که در شش ماه انجام می‌شد را طی یک ماه به انجام برساند، وی خاطر نشان کرد اسرائیل توانمندی لوجستیکی تهاجم به لبنان را ندارد.

در بخش دیگری از این مقاله آمده است، هواپیماهای بدون سرنشین حزب الله از پستی و بلندی‌های شمال (فلسطین اشغالی) کمال بهره را برده و از منطقه مرزی در ارتفاعی نزدیکی به زمین عبور می‌کنند، بعد از آن در نزدیکی کوه‌ها ارتفاع خود را افزایش داده و در دشت‌ها مجدد ارتفاع شان را کم می‌کنند، امری که باعث می‌شود تشخیص موقعیت آنها به سرعت امکان پذیر نباشد در حالی که بعضی از آنها با سرعت ۲۰۰ کیلومتر در ساعت حرکت می‌کنند، و معمولا در همان سطح پروازی هواپیماهای بدون سرنشین اسرائیلی پرواز می‌کنند امری که باعث می‌شود سامانه‌های پدافندی و کاربران مسئول رهگیری با مشکلات زیادی در رهگیری آنها مواجه شوند، زیرا ابتدا باید اطمینان حاصل کنند، پهپادی که در این سطح در حال پرواز است پهپاد اسرائیلی نیست.

حزب الله سامانه کارآمدی از پدافند هوایی را هم ایجاد کرده است که تاکنون موفق شده است دو فروند هواپیمای بدون سرنشین (جاسوسی) از نوع هرمس ۹۰۰ و دو فروند هواپیمای دیگر از نوع هرمس ۴۵۰ را سرنگون کند.

این هواپیماها که از تولیدات شرکت Elbit هستند از ابتدای جنگ جاری سرنگون شده و زیان‌های مادی زیادی را برای ارتش اسرائیل به همراه آورده‌اند.

با استناد به گزارش مجاهدت از‌های خارجی، قیمت هر فروند هواپیمای بدون سرنشین هرمز ۹۰۰ به ۶.۸۵ میلیون دلار می‌رسد اما هرمس ۴۵۰ قیمتی بالغ بر ۲ میلیون دلار دارد، رهگیری این پهپادها به ساختار مهندسی معکوس ایران این اجازه را می‌دهد تا به دستگاه‌های موجود در داخل این پهپاد حتی در صورت از کار افتادن دسترسی پیدا کرده و از آن استفاده کند.

اطلاعاتی که گلوبس در اختیار دارد نشان می‌دهند، حزب الله سامانه موشکی متشکل از ۳۵۸ فروند موشک پدافندی در اختیار دارد که می‌توانند در صورت یافتن هدفی در هوا به سوی آن حرکت کنند، این موشک‌ها با سرعت کم پرواز کرده و پیشران آنها جت است از اینرو اگر موشک در رسیدن به هدف خود دچار اشتباه بشود، دور زده و دوباره به سوی هدف خود حرکت می‌کند.

احتمال اینکه حزب الله سامانه‌های پدافندی اس ۲۰۰ در اختیار داشته باشد هم بسیار زیاد است.

رهگیری پهپادهای اسرائیلی آزادی عمل و پرواز در حریم هوایی لبنان را از ارتش اسرائیل می‌گیرد، این در حالی است که براساس گزارش رسانه‌های خارجی نیروی هوایی اسرائیل بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۲ بیش از ۲۲ هزار ۱۱۱ عملیات هوایی در حریم هوایی لبنان انجام داده است.

در ادامه این مقاله آمده است، حزب الله اطلاعات به شدت دقیقی از تاسیسات راهبردی اسرائیل در اختیار دارد، گرچه در زمان ترسیم مرزهای دریایی در سال ۲۰۲۲ پهپادهای ارسال شده توسط حزب الله بر سکوهای گازی رهگیری شدند، اما در جنگ فعلی آنها این توانمندی را نشان دادند که قادر هستند، پهپادهایی را به عمق اسرائیل اعزام و بعد از تصویر برداری از مناطق مختلف بندر حیفا بدون آنکه سامانه‌های اسرائیلی متوجه آن شوند، به پایگاه‌های خود بازگردند.

آنچه مشخص است آن است که حزب الله برای انهدام تاسیسات شرکت‌های تسلیحاتی اسرائیل در شمال هدف گذاری کرده است، گرچه به هر شکل برای یافتن مختصات جغرافیایی چنین مناطقی کافی است که نقشه‌های گوگل مراجعه کرد.

اخیرا نیز حزب الله اعلام کرد، تاسیسات امنیتی مختلفی را مورد هدف قرار داده و به کارخانه بیلسان در کیبوتس ساسا حمله کرده است، این کارخانه زره‌های مربوط به خودروهای نظامی را تولید می‌کند.

در بعد توان دریایی حزب الله تا به امروز از توانمندی‌های خود رونمایی نکرده است، احتمالا این گروه در زمان جنگ همه را در این زمینه غافلگیر کند، اما حزب الله به طور حتم موشک‌های ضد کشتی در اختیار دارد از جمله آن می‌توان به موشک‌های C-۸۰۲ اشاره کرد که برد آن ۱۲۰ کیلومتر است، همچنین برخی از گزارش‌هایی هم حکایت از آن دارند که حزب الله ده‌ها موشک یاخونوت که برد آن ۳۰۰ کیلومتر است و کلاهک انفجاری آن ۳۰۰ کیلوگرمی است، در اختیار دارد.

حزب الله یک یگان کماندوی دریایی در اختیار دارد که با قایق‌های تندرو فعالیت کرده و به جمع آوری اطلاعات می‌پردازد، براساس گزارش مرکز تحقیقات الما پایگاه این یگان در شهر صور است.

این مرکز پژوهشی اخیرا نیز اعلام کرد، احتمالا یگان دریایی حزب الله چند فروند زیر دریایی کوچک از نوع غدیر هم در اختیار داشته باشد، این زیر دریایی‌ها ۲۹ متر طول داشته و نیرویی بین ۱۰ تا ۱۸ نفر را در خود جای داده و می‌تواند به چند فرند موشک هم مجهز شود.

همچنین زیر دریایی‌های بدون سرنشین هم احتمالا در اختیار حزب الله باشد، این جنگ افزار برای حمله به تاسیسات دریایی همچون سکوی گازی کاریش می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

منبع: تسنیم

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید