به گزارش نوید شاهد؛ مستند «رضیه دختر عبدالغنی» به نویسندگی و کارگردانی عماد سلمانیان و تهیه کنندگی داریوش یاری عصر امروز ساعت 19 از شبکه اول سیما پخش خواهد شد. این مستند به زندگی «رضیه غبیشی»؛ زنی تاثیرگذار در زمان جنگ تحمیلی می پردازد.
رضیه غبیشی فعال فرهنگی دوران دفاع مقدس و همسر پاسدار جانباز شهید حاج منصور عطشانی در گفتگو با خبرنگار نوید شاهد گفت: من فعال فرهنگی دوران دفاع مقدس، عکاس، امدادگر، راوی بعد از جنگ و نویسنده کتابهای دفاع مقدس هستم و چهار فرزند پسر دارم.
وی در ادامه افزود: از سال 70 تاکنون در زمینه نویسندگی دفاع مقدس فعالیت دارم و تاکنون 13 عنوان کتاب در این زمینه نوشته ام که کتاب «ملا صالح» پرفروشترین آنها بوده است. بعد از جنگ تحمیلی نیز در زمینه فعالیتهای فرهنگی در راستای آموزش قرآن، کلاسهای اخلاق، توصیه های بهداشتی به بانوان مشغول بوده و هم اکنون مربی آموزش قرآن در یک خیریه هستم.
غبیشی افزود: در حال حاضر وقتم را به سه قسمت تقسیم کرده ام و اصلی ترین آن رسیدگی به کارهای منزل و زندگی در کنار بچه ها است، یک قسمت کارهای بیرون از منزل و یک روز در هفته در مدارس راجع به نقش زنان در دفاع مقدس صحبت می کنم و بخش دیگر ارتباط خودم با خدا است.
این فعال فرهنگی با تاکید بر اینکه یک هنرمند یا نویسنده برای رسیدن به درجه ای از هنر راه درازی را پیموده است، تشریح کرد: علاقه من به هنر که شامل نویسندگی و عکاسی است، از زمان کودکی در وجودم شکل گرفت. به یاد دارم زمانی که در کلاس سوم درس می خواندم زنگ انشا، زنگ درس محبوب من بود تا جایی که برای رسیدن به این ساعت لحظه شماری می کردم چراکه به این نتیجه رسیدم که می توانم با کلمات تصویر سازی کنم؛ در نتیجه نوشتن خاطراتم را شروع کردم و بعد از آن به نوشتن قصه های کوتاه روی آوردم و تا زمان جنگ خاطراتم را می نوشتم که «گنجینه رنج» نام آن کتاب است.
غبیشی ادامه داد: تا امروز نیز زمانی که به چیزی نگاه می کنم آن را در ذهن خود زنده می کنم و درباره آن می نویسیم. من هر روز خاطراتم را می نوشتم تا اینکه بعد از دهه 70 خاطراتم را چاپ کردم و در سال 88 اولین کتاب من منتشر شد. تاکنون کتابهای «گنجینه رنج»، «زنان صبور سرزمین من آبادان»، «ملاصالح»، «نیمکتهای خالی»، «خانم کارکوب»، «به شرط عاشقی»، «مانند خورشید بودی» و «فراق بی پایان» از من به چاپ رسیده است.
وی درباره شروع فعالیت عکاسی در زمان جنگ گفت: قبل از انقلاب به کار عکاسی علاقه مند بودم و به صورت شخصی و خانوادگی این کار را انجام میدادم و دوربین من بسیار ساده بود تا اینکه در زمان انقلاب همسرم که عضو تبلیغات جنگ بود دوربین بهتری داشت و آن در اختیار هر دوی ما بود. در زمان جنگ ستاد تبلیغاتی در جزیره مینو داشتیم و نیروها را از طریق انتشار کتاب، نوار، تراکت و… تغذیه فرهنگی می کردیم و این کارها بعد از جنگ هم ادامه یافت.
این فعال فرهنگی درباره نقش زنان در دوران دفاع مقدس گفت: در زمان جنگ من دختری بسیار جوان بودم؛ خیلی از زنان در آن زمان احساس وظیفه می کردند تا به مردم در بیمارستانها، مراکز فرهنگی و فعالیتهای امدادی خدمت کنند، برخی از آنان نیز مشوق همسرانشان برای حضور در جبهه و جنگ بودند و یکسری همقدم با همسرانشان گام برمیداشتند. در واقع زنان می توانستند در هر جا مثمرثمر باشند و اهداف کشور و جامعه را پیش ببرند، در حال حاضر هم همین است.
غبیشی در پایان ادامه داد: جنس زن می تواند در هر زمینه ای تاثیرگذار باشد، او باید ببیند در چه زمینه ای می تواند فعالیت داشته باشد، اکنون زمینه برای فعالیت زنان گسترده تر است و نیاز است زنان ما در زمینه رشد و ترقی نسل آینده ساز کشور فعالیت کنند و قبل از هر فعالیتی تربیت فرزندان خود را در اهمیت قرار دهد.
انتهای پیام/
منبع خبر