نماد سایت مجاهدت

روایتی از شهادت یک روحانی + عکس

به گزارش مشرق، محمدتقی توکلی در سال ۱۳۳۵ در گلپایگان متولد شد. او پس از طی تحصیلات ابتدایی و سال اول دبیرستان، در سال ۱۳۴۸برای تحصیلات دینی راهی قم شد. با توجه به برخورداری از هوش و نبوغ بالا، در مدت کوتاهی دروس سطح حوزه را به پایان رساند و موفق به حضور در دروس خارج فقه و اصول مراجع عظام شد. در طول تحصیلات حوزوی بارها مورد تشویق اساتید و علما قرار گرفت و از آن جمله با کسب رتبه اول در امتحانات دروس سطح حوزه تا پایان کفایه الاصول در میان کل طلاب حوزه علمیه قم، مفتخر به دریافت جایزه از دستان آیت الله العظمی گلپایگانی(ره) شد.

محمدتقی ضمن شرکت فعال در مبارزات انقلابی علیه رژیم طاغوت، در تهاجم مأمورین شاه به مدرسه فیضیه در خرداد ۱۳۵۴ دستگیر شده و به زندان اوین منتقل و پس ازمدتها شکنجه و آزار، به سربازخانه اعزام شد اما پس از مدت کوتاهی از سربازخانه گریخت و از آن زمان تا هنگام پیروزی انقلاب اسلامی همواره تحت تعقیب بود.

پس از این ماجرا، مجبور شد محل سکونت خود را از فیضیه به مدرسه حجتیه تغییر داده و به صورت مخفیانه و با اسم مستعار در دروس حوزه علمیه و مبارزات شرکت کند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به عضویت ستاد حفاظت از حضرت امام خمینی(ره) درآمد و مدتی نیز در اسلحه خانه آن ستاد در قم مشغول به خدمت بود. در ضمن دروس حوزوی، تحصیلات کلاسیک خود را به صورت متفرقه ادامه داد و موفق به اخذ دیپلم شد. در سال ۱۳۵۹ در آزمون مدرسه عالی قضایی (دانشگاه فعلی قم) شرکت کرد و رتبه اول را در میان حدود ۲۰۰۰ شرکت کننده در آزمون بدست آورد.

با توجه به مسئولیتهای متعدد و حضور در جبهه ها، موفق به حضور در بیشتر کلاسها نشد،اما امتحان های دوره را با نمرات بسیار عالی پشت سر گذاشت و این دوره را با موفقیت به اتمام رساند.

با آغاز جنگ تحمیلی، به دفعات جبهه رفت و در ابتدا به عنوان مسئول عقیدتی سیاسی هوانیروز مشغول به فعالیت شد و در درگیریهای کردستان با دکتر شهید چمران و شهید صیاد شیرازی همکاری داشت.

در سال۱۳۶۰ بر اساس دعوت دادستان کل وقت سپاه پاسداران، پس از طی دوره آموزش قضایی، ابتدا به عنوان سرپرست دادسرای انقلاب اسلامی منطقه ۹ (فارس،بوشهر وکهگیلویه) مشغول به کار شد. با توجه به ارائه عملکردی مثبت، در همان سال، به تهران فرا خوانده شد و سمت دادستانی کل سپاه پاسداران به وی پیشنهادشد. ولی محمدتقی آن را نپذیرفت؛ اما به سمت قائم مقامی دادستان کل سپاه، منصوب شد.

در اوایل اردیبهشت سال ۱۳۶۱، برای شرکت در عملیاتهای فتح المبین و بیت المقدس مجددا عازم جبهه های جنگ شد. ولی این بار او فقط برای تبلیغ و یا انجام وظایف دادستانی به منطقه نیامده بود؛ بلکه می خواست به همراه سایر رزمندگان در عملیات شرکت کند.

محمدتقی در مرحله دوم عملیات ظفرمند بیت المقدس، درست چند روز مانده به آزادی خرمشهر در پاسگاه کوت سواری جاویدالاثر شد و به یاران شهیدش پیوست.

منبع: ایسنا منبع خبر

خروج از نسخه موبایل