به گزارش خبرنگار مجاهدت به نقل از مشرق، دوران هشت سال دفاع مقدس، مظهر دفاع مشروع ملت مسلمان ایران در مقابل زورگویی قدرتهای استکباری دنیا بود. دشمنان خارجی و منافقان داخلی برای ناامید ساختن مردم در دفاع از میهن اسلامی، تمام توان خود را به کار گرفتند و با استفاده از تمام رسانههای تبلیغاتی استکبار و دست در دست آنان، به مقابله با ملت مظلوم ایران پرداختند؛ اما آنها از قدرت بینظیر ایمان مردم و وحدت کلمه آنان پیرامون کلمه حق غافل بودند.
در این بین بزرگان دین با حضور به موقع در صحنه و دادن پیام به مردم، مبنی بر اینکه دفاع از حریم و ناموس کشور اسلامی و جهاد در مقابل متجاوز، لازم و واجب است، نقش سترگی در این راه ایفا کردند. مراجع عظام تقلید با سخنان و رهنمودهای خود، مشروعیت این دفاع را تأکید کرده و حضور گسترده و مستمر مردم را در جبهههای نبرد رقم زدند
شوق جهاد و قرار گرفتن در شمار مجاهدان راه خدا و کسب رضایت حق در سایه ادای تکلیف، در وجود آحاد رزمندگان به ویژه روحانیان که دوشادوش بسیج مردمی، سپاه انقلابی و ارتش مکتبی در خطوط مقدم حاضر می شدند، موج میزد و روحانیان به عنوان پرچمداران حرکتهای انقلابی، بیشترین نقش را در حضور مردم در صحنههای مبارزه ایفا میکردند. تشویق و ترغیب مردم به حضور در میدانهای نبرد و ایجاد روحیه استقامت و مقاومت در دشواریهای ناشی از جنگ و دادن امید و اطمینان به تحقق وعدههای الهی، از جمله نقشهای روحانیت در حماسه دفاع مقدس است، نقشی که روحانیت به فرمان امام راحل آن را عهدهدار بودند.
رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار با دستاندرکاران کنگره شهدا و ایثارگران روحانی استان قم که در تاریخ ۹۶/۸/۲۲ برگزار شد با شاره به نقش روحانیت در جبهه نبرد حق علیه باطل فرمودند:
«این را مسلّم باید بدانیم که اگر در مبارزات اخیر یعنی مبارزاتی که منتهی شد به تشکیل نظام جمهوری اسلامی و انقلاب، روحانیت وارد نمیشد، این اتفاق هرگز نمیافتاد؛ یعنی هیچ حزبی، هیچ مجموعهای، هیچ گروهی از گروههای روشنفکر، تا گروههای سیاسی، تا گروههای چریکی، قادر نبودند بساط حکومت استبدادی و سلطنتی را در این کشور براندازی کنند و از بین ببرند و تسلّط دیرین استعمار را بر این کشور نابود کنند و زمینهاش را از بین ببرند. اگر روحانیّت در این میدان وارد نمیشد، امکان نداشت چنین اتّفاقی بیفتد. کار را مردم کردند، امّا حضور مردم ناشی بود از حضور روحانیّت. اگر روحانیّت نبود، مردم اینقدر، با این حجم، با این جدّیّت وارد نمیشدند؛ اگر روحانیّت نبود، جنبهی دینی این مبارزه و این مجاهدت پنهان میماند و مطرح نمیشد. بنابراین حضور روحانیّت در میدان مبارزه، یک پدیدهی بسیار مهمّ تاریخی است و این شهادت، نشانهی آن حضور است.»
استان دارالمجاهدین و دارالومنین همدان نیز همانند سراسر کشور از این قاعده مستثنی نبوده و روحانیون همدانی دوشا دوش دیگر رزمندگان و اقشار مختلف در دفاع مقدس حضوری چشم گیر و با صلابت داشتند.
یکی از این رزمندگان و مجاهدان روحانی همدانی که در طول ۸ سال دفاع مقدس در نبرد حق علیه باطل حضور داشت، حجت الاسلام والمسلمین سید جلال رضوی مهر بود که حضور در جبهه را چون ستاره ای در آسمان زندگی خود میداند.
حجت الاسلام والمسلمین رضوی مهر پس از حضور و شرکت در چندین عملیات، ۳ بار به توفیق جانبازی نائل گشت که عوارض ناشی از جراحات شیمیایی نیز هم اکنون در سینهاش به جا مانده است و ضمن اینکه در دوران جنگ نیز به عنوان بسیجی نمونه تشویق و ترفیعات دریافت نموده و پس از آن به محضر امام خمینی(ره) شرفیاب شد.
وی دوران دفاع مقدس را درخشندهترین تاریخ در نظام مقدس جمهوری اسلامی دانست و اظهار داشت: در دوران ۸ ساله دفاع مقدس وفاق ملی، انسجام، اتحاد، ولایت مداری، تعهد و مسئولیتپذیری مردم فهیم ایران اسلامی در مقابل دیدگان جهانیان به نمایش گذاشته شد.
نایب رئیس مجمع نمایندگان طلاب افزود: تمام اقشار ملت ایران اسلامی در دفاع مقدس، پیروزمندانه در میدان نبرد با دشمنان حضور پیدا کردند و دشمن را از میهن اسلامی بیرون راندند و لذا باید این موضوع را از افتخارات جمهوری اسلامی برشمرد که حتی یک وجب از خاک کشور به دست دشمنان نیفتاد.
وی با بیان اینکه به فضل الهی و ایثار و خون مقدس شهدا شاهد قراردادهای ننگینی همچون ترکمنچای، چالدوران، پل ذهاب و تحویل جزایر خلیج فارس به دشمن نبودیم، مطرح کرد: این رهبری و فرماندهی کل قوا و ولی فقیه زمان، امام راحل(ره) بود که با نفس مسیحایی خود توانست روحیه خود باوری، رشادت و شجاعت را در ایران اسلامی بدمد و با اقیانوسی از انسانهای رزمنده، شجاع و با ایمان، دشمنان زبون را خار و ذلیل نمایند.
رئیس مجمع نمایندگان طلاب استان همدان با اشاره به حمایتهای صورت گرفته از صدام در دوران جنگ، خاطر نشان کرد: ظاهر ماجرا این بود که دولت بعث عراق با ایران اسلامی درگیر جنگ شده، اما واقعیت آن بود که استکبار و قریب به سی و چند کشور در مقابل جمهوری اسلامی قد علم کرده بودند.
نباید از حضور روحانیون به عنوان تبیین گران معارف محمدی در دوران دفاع مقدس غافل شویم
وی تصریح کرد: گرچه در آن دوران با وجود ترورهای ناجوانمردانه مجاهدین خلق در داخل کشور، ایران اسلامی توانست با قدرت و توانمندی دشمن را مغلوب کند، اما نباید از حضور روحانیون به عنوان تبیینگران معارف محمدی(ص) در مرزها غافل شویم.
حجت الاسلام والمسلمین رضوی مهر با بیان اینکه طلاب و روحانیون در کنار دیگر رزمندگان حضوری پر قدرت داشتند، عنوان کرد: چه زیبا بود حضور طلاب رزمنده تبلیغی با عمامه و لباس رزم، همراه با بند و حمایل و تجهیزات نظامی که در یک دست اسلحه و در دست دیگر قرآن همراه داشتند و سنگر به سنگر دوشا دوش رزمندگان حضور داشتند.
وی با اشاره به اعزام روحانیون همدانی از مدرسه آیت الله آخوند، این اعزام را مایه فخر دانست و گفت: از مباهات این حوزه باید به حضور فعال مرحوم آیت الله سید ابوالحسن موسوی همدانی امام جمعه فقید همدان، این روحانی توانمندی که فعالیتهای بی شائبه و مدیریتهای مخلصانه و مجاهدانهاش در خاطر مردم است، اشاره کرد.
نایب رئیس مجمع نمایندگان طلاب با بیان اینکه از جای جای استان همدان روحانیون در دفاع مقدس حضوری فعال داشتند، مطرح کرد: چهره معصومانه شهدای روحانی همچون عبادینیا، روحالله بختیاری، معبودی، جواهری، بهرامچی، رمضانی منطقی از همدان و شهید یوسفی از اسدآباد، شهید مولوی، بحیرایی و موسیوند از نهاوند و تک تک شهدایی که از نقطه نقطههای استان به جبهه آمده بودند، در ذهنها نقش بسته است.
وی با اشاره به نزدیک بودن سالروز شهادت شهید همدانی، یادآور شد: هرگز نمیتوان فراموش کرد که این شهدای روحانی تحت تدبیر و فرماندهی شهید همدانی چه در غرب و چه در جنوب، در موقعیت شهید محرمی، جزیره مجنون، جوانرود، پل ذهاب، پل فلزی و سردشت و بانه خوش درخشیدند و به وظایف خود به خوبی عمل کردند.
این روحانی رزمنده با تاکید بر اینکه آمار صنفی روحانیت شهید دو برابر سایرین است، ابراز کرد: این از افتخارات روحانیت است که در کنار مرکب اجتهاد و فقاهت، مرکب خون را نیز ره گشا و راهبردی برای امداد و کمک به ملت محمد و آل محمد(ص) میدانستند.
وی با بیان اینکه امروز نیازمند داشتن دانش نامهای جامع از شهدای روحانی برای تبیین حضور آنها در دوران دفاع مقدس هستیم، گفت: بنده پیشنهاد میدهم که در مراکز حوزههای علمیه، دفتر جمعآوری خاطرات از شهدای روحانی ایجاد شود و بانک اطلاعات فردی شهدای روحانی ایجاد شود تا با جمعآوری آمار و اطلاعات میدانی و انضمام آن به داشتههای خود، بتوانیم دانشنامهای از شهدای روحانی را تدوین نماییم.
رئیس مجمع نمایندگان طلاب استان همدان با تاکید بر اینکه با جمعآوری دلنوشتهها، دست نوشتهها و خاطرات روحانیون شهید میتوان گنجینهای گرانبها از داشتههای معنوی را برای نسلهای آینده ذخیره سازی کرد، ابراز داشت: وظیفه مدیران و مسئولان حوزهها، فرماندهان دفاع مقدس و دفاتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه این است که این مهم را اهمیت ببخشند و در اجرایی نمودن این طرح بکوشند، تا دشمنان با قلمهای مسموم خود افکار نوجوان و جوانان ما را مسموم نسازند.
حضور رهبر معظم انقلاب در تمام صحنه های دفاع مقدس، پدیدهای درخشان در پرونده خدمات این مرد بزرگ الهی است
وی در پایان با اشاره به حضور رهبر معظم انقلاب در تمامی صحنههای دوران دفاع مقدس، بیان کرد: باید از حضور مقام معظم رهبری در جبههها با وجود آنکه خود هم رئیس جمهور بودند، هم امام جمعه تهران وهم تبلیغات جبهه و جنگ را با نمایندگی اداره میکردند، اما در کنار رزمندگان در جبهه حضور داشتند یاد کرد و آن را به عنوان یک پدیده درخشان در پرونده خدمات این مرد بزرگ الهی به ایران اسلامی و امت اسلامی ثبت کرد.
منبع خبر