رییس مرکز امور قرآنی اوقاف: قاریان قرآن با اخلاق‌مداری در جامعه امیدآفرینی کنند

رییس مرکز امور قرآنی اوقاف: قاریان قرآن با اخلاق‌مداری در جامعه امیدآفرینی کنند


به گزارش مجاهدت از دفاع‌پرس از کرمانشاه، «حمید مجیدی‌مهر» رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور امروز در آیین اختتامیه چهل و هشتمین دوره مسابقات استانی قرآن کریم در تالار انتظار کرمانشاه، اظهار داشت: روزگاری ما نیز همانند شرکت‌کنندگان مسابقات قرآن بر روی صندلی همین رقابت‌ها می‌نشستیم و اکنون باید به خودمان تلنگر بزنیم که اگر هدف مشخصی از تلاوت قرآن نداشته باشیم، این مسیر به سکوت و بی‌ثمر شدن ختم خواهد شد.

وی تصریح کرد: در قرآن کریم هرجا سخن از قرائت آمده، بلافاصله استعاذه و پناه بردن به خدا ذکر شده هست. این موضوع معنایش آن نیست که تنها در آغاز تلاوت‌های مسابقاتی گفته شود اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بلکه حقیقت آن هشداری هست که بدانیم هرجا قرآن خوانده می‌شود شیطان نیز حضوری فعال دارد. اگر تلاوت ما تنها برای کسب نمره نزد داور یا گرفتن رتبه باشد، در حقیقت قرآن نخوانده‌ایم بلکه صرفاً در یک رقابت زمینی شرکت کرده‌ایم.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به برخی آسیب‌ها در فضای قرآنی بیان کرد: برخی قاریان هنگام دعوت به شهرها شرط و شروطی برای تلاوت می‌گذارند؛ از محل اسکان گرفته تا میزان دستمزد. این رفتار با روح قرآنی سازگار نیست. حتی اگر کسی روزانه جزئی از قرآن را تلاوت کند اما دچار غرور و خودبینی شود، به حقیقت فاذا قرأت القرآن فاستعذ بالله عمل نکرده هست.

این مطلب را از دست ندهید :  برگزاری یادواره شهید کشوری در سیمرغ

مجیدی‌مهر ادامه داد: در مسابقات نیز اگر نگاه قاری به قلم داور باشد تا ببیند نمره‌اش چگونه ثبت می‌شود، هدف اصلی تلاوت را فراموش کرده هست. چنین نگاهی باعث می‌شود که حتی خوشحالی از خطای یک رقیب به سقوط یک قرآنی بینجامد و این فاجعه‌ای هست که باید از آن پرهیز کنیم.

وی همچنین تأکید کرد: قاریان و حافظان قرآن تنها وظیفه‌شان تلاوت و کسب رتبه نیست، بلکه باید در جامعه امیدآفرین باشند. در شرایطی که شایعات و اخبار نادرست منتشر می‌شود، رسالت جامعه قرآنی این هست که روشنگر و آرامش‌بخش باشد. قاریان باید بدانند که پیام‌رسان واقعی آنان هستند، همان‌گونه که در گذشته در هر محله حرف عالم و روحانی مسجد فصل‌الخطاب مردم بود.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور خاطرنشان کرد: تکریم قهرمانان قرآنی لازم هست اما اشراف امت اسلامی تنها به قاریان مسابقاتی محدود نمی‌شود بلکه هر کسی که عامل به قرآن باشد در این جایگاه قرار دارد. قرآن‌خواندن باید با نیت خالص، اخلاق‌مداری و خدمت به جامعه همراه باشد وگرنه تلاوتی که به خودنمایی یا معامله بدل شود، از مسیر حقیقی فاصله خواهد گرفت.

در انتهای این مراسم از برگزیدگان استانی در بخش های حفظ، قرائت ترتیل، قرائت تحقیق، اذان و دعاخوانی تجلیل و قدردانی شد.

انتهای پیام/

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده هست

رییس مرکز امور قرآنی اوقاف: قاریان قرآن با اخلاق‌مداری در جامعه امیدآفرینی کنند

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید