قرار است فردا برنامهها و صلاحیت گزینه پیشنهادی تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در صحن علنی مجلس بررسی شود.
به گزارش مجاهدت از مشرق، حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی پس از آنکه به عنوان رئیس جمهور کشورمان انتخاب شد، اعضای کابینه خود را جهت کسب رأی اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد. حجتالله عبدالملکی گزینه پیشنهادی رئیسی برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود. عبدالملکی در سوم شهریور ۱۴۰۰ با ۱۹۱ رأی موافق، ۵ رأی ممتنع و ۷۷ رأی مخالف و با کسب اعتماد نمایندگان مجلس یازدهم، به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رفت.
عمر عبدالملکی به عنوان وزیر کار کوتاه بود و اعتراضات گسترده به عملکرد وی و نارضایی بازنشستگان از میزان افزایش حقوقشان دست به دست هم داد تا عبدالملکی با ارائه نامهای به رئیسجمهور رسماً استعفای خود را اعلام کند.
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت با اشاره به استعفای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: عبدالملکی برای دومین بار استعفا داد که این بار مورد پذیرش رئیس جمهور قرار گرفت.
بلافاصله محمدهادی زاهدی وفا به عنوان سرپرست این وزارتخانه منصوب شد و سه ماه در این سمت باقی ماند. ۱۵ شهریور ماه بود که سید نظامالدین موسوی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس از دریافت نامه رئیسجمهور مبنی بر معرفی زاهدیوفا به مجلس برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد.
۲۹ شهریور ماه نیز نامه معرفی محمدهادی زاهدی وفا، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد. قرار است فردا (سهشنبه ۱۲ مهر ماه) جلسه بررسی سوابق و برنامههای زاهدی وفا در صحن علنی مجلس و با حضور رئیس جمهور برگزار شود.
طبق آئین نامه داخلی مجلس، در جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی ابتدا نظر کمیسیون تخصصی درباره برنامههای ارائه شده وزیر به نمایندگان ارائه میشود. طبق گفته ولی اسماعیلی، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی توانست نظر مثبت کمیسیون اجتماعی را کسب کند. بنابراین گزارش این کمیسیون در قالب اعلام نظر مثبت در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد.
زمان در نظر گرفته شده برای رئیس جمهور در دفاع از وزیر پیشنهادی یک ساعت است و وزیر پیشنهادی نیز نیم ساعت وقت دارد تا نظرات و دیدگاههای خود را برای نمایندگان تشریح کند.
طبق آئین نامه داخلی مجلس، در جلسه رأی اعتماد، دو نماینده به عنوان مخالف و دو نماینده به عنوان موافق وزیر پیشنهادی نظرات خود را بیان میکنند که هر کدام ۱۵ دقیقه وقت دارند. آنها میتوانند بخشی و یا کل وقت خود را به نماینده دیگر واگذار کنند. در مجموع، زمان برگزاری جلسه رأی اعتماد دو ساعت و نیم به طول میانجامد و رأیگیری در جلسه رأی اعتماد به صورت ورقهای است.
در سوابق مدیریتی زاهدیوفا، معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی در دولت نهم، نماینده وزارت اقتصاد در شوراها و کمیسیونهای تخصصی شورای عالی تحقیقات و فناوری، شورای اقتصاد، کمیسیون اقتصادی دولت، شورای پول و اعتبار و شورای عالی انرژی دیده میشود.
زاهدیوفا همچنین سابقه عضویت در کارگروه ویژه نفت، شورای عالی توسعه صادرات غیر نفتی، ستاد تنظیم بازار، ستاد تدابیر ویژه اقتصادی شورای عالی امنیت ملی، کارگروه طرح تحول اقتصادی، شورای عالی تدوین برنامه پنجم، شورای عالی رفاه و تأمین اجتماعی، شورای آمایش سرزمین، شورای عالی آمار، کمیته ملی اهداف توسعه هزاره و کارگروه تدوین ضوابط حمایت از صادرات غیر نفتی را در کارنامه خود دارد.
زاهدیوفا همچنین در دولت سیزدهم معاون اقتصادی معاونت اول رئیس جمهور را بر عهده داشت. از مسئولیتهای علمی و پژوهشی زاهدی وفا میتوان به استادیاری دانشگاه امام صادق (ع)، مدیر مسئولی دو فصلنامه مطالعات اقتصاد اسلامی و سردبیری مطالعات امنیت اقتصادی اشاره کرد.
یکی از انتقادات نمایندگان مجلس به زاهدی وفا آن است که وی در دورانی که سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود، ارتباط بسیار کمی با مجلس برقرار کرد. علی اصغر خانی، نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی در این زمینه، گفت: زاهدی وفا چندین ماه سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود و در آن مقطع ارتباطی با مجلس شورای اسلامی نداشت. حتی پس از آنکه وی به صورت رسمی برای تصدی این وزارتخانه به مجلس معرفی شد، باز هم ارتباط خود با مجلس را تقویت نکرد.
البته مجتبی توانگر، نماینده مردم تهران علت این مسئله را توضیح میدهد و میگوید: زاهدیوفا زمانی که سرپرست وزارت کار بود، تلاش کرد وزارتخانه را از التهاباتی که بر اثر استعفای وزیر ایجاد شده بود، خارج کند. به نظرم بر همین مبنا بود که زاهدیوفا رایزنیهای بیرونی را به حداقل ممکن رسانده بود. وی به دنبال آن بود که در وزارتخانه آرامش حاکم شود، چرا که مسائلی مثل افزایش حقوق بازنشستگان و حقوق آنان از جمله مسائل مهم این وزارتخانه بود که باید این مسائل را ساماندهی میکرد.
همچنین مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به برنامههای زاهدیوفا، گفت: محمدهادی زاهدی وفا هم تجربه اقتصادی و هم پختگی لازم را برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دارد.
به هر صورت باید منتظر ماند و دید آیا زاهدی وفا میتواند از مجلس رأی اعتماد بگیرد یا آنکه رئیس جمهور باید گزینه دیگری را برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس شورای اسلامی معرفی کند.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است