زندانی معروف دوران پهلوی که در جریان انقلاب، ۶ سال از دوران محکومیت خود را در شکنجهگاه ساواک سپری کرده بود از سختترین شکنجههای خود میگوید.
به گزارش مجاهدت از مشرق، برنامه بدون تعارف این هفته میزبان یکی معروفترین زندانیانی بود که در دوران پهلوی دوم، در ۲۵ سالگی دستگیر و از زیر سنگینترین شکنجههای ماموران ساواک جان سالم به در برد. عزت شاهی که از سال ۱۳۶۳ نام خود را به عزتالله مطهری تغییر داده است، از بلاهایی که ماموران ساواک بر سر او آوردند، میگوید.
او که در طبقه نخست «زندان کمیته مشترک ضد خرابکاری» که حالا به نام «موزه عبرت» معروف شده است، کنار حوض قدیمی روبروی علی رضوانی، مجری این برنامه نشسته، از شکنجههایی که در آن دوران دیده است، یاد میکند.
او به حوضی که کنار آن نشسته اشاره میکند و میگوید که یادم است زمانی ما را برای شکنجه به این حیاط میآوردند. حوض را در سرمای زمستان پر از یخ میکردند و سر زندانیان را در آن نگه میداشتند، همینکه زندانی نزدیک بود که جان خود را از دست دهد، یک لحظه سر او را بیرون میآوردند و مجدد به زیر آب میکردند. این موضوع برای ما یادگاری است.
او که زمان دستگیری هفت گلوله خورده بود، از سختترین شکنجههای خود میگوید. «شوکهای برقی را در جاهای حساس بدن مانند لب، گوش و دیگر جاهای حساس میگذاشتند و آن را به برق میزدند» این ها را مطهری میگوید.
او عنوان میکند که یکی دیگر از شکنجههایی که ساواک روی زندانیان انجام میداد و برای خود من چندین بار اتفاق افتاده بود، داغ کردن سوزن زیر ناخن بود. به این ترتیب که سوزنهایی که از نوع معمول آن، بلندتر بود را به طور نصفه در زیر ناخن فرو میبردند و نصف دیگر سوزن را که بیرون بود با فندک یا شمع داغ میکردند. در آن حالت اگر شلاق را بهصورت ضربدری روی دستها میزدند، ناخنها میافتاد و اگر شلاق را به صورت مستقیم میزدند، انگشتان سیاه میشد.
او ادامه میدهد که به صلیب کشیدن زندانیان از دیگر شکنجههایی بود که انجام میشد. یک صندلی به زیر پای ما گذاشتند دستهای ما را با طناب به میلهها میبستند و صندلی را از زیر پای ما میکشیدند و ما به همان شکل میماندیم. همچنین ما را شش ماه به تخت بسته بودند و روزی یک بار فقط برای دستشویی رفتن باز میکردند در آن شش ماه حتی یکبار هم به حمام نرفتیم.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است