زیباکلام:دولت رئیسی گشایش صد در صدی ایجاد نکرد/ مسبب مشکلات موجود مخالفان برجام و FATF هستند

زیباکلام:دولت رئیسی گشایش صد در صدی ایجاد نکرد/ مسبب مشکلات موجود مخالفان برجام و FATF هستند


طیفی که در دولت روحانی مدعی بود که آواربرداری دولت حدود ۱۶ سال زمان می برد، حالا ادعا می کند که چرا دولت رئیسی در ۵ ماه اول، گشایش ۱۰۰ درصدی را رقم نزده است!

سرویس سیاست مشرق – روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌ استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه “ویژه‌های مشرق” نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با   «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** زیباکلام:دولت رئیسی گشایش صد در صدی ایجاد نکرد

روزنامه آرمان در یادداشتی با عنوان «تحقیق و تفحص یا مانور سیاسی؟» به قلم «صادق زیباکلام» فعال اصلاح طلب نوشت: «ظرف ۵ ماه گذشته که دولت و مجلس در دست اصولگرایان بوده گشایش صد در صدی در امور صورت نپذیرفته است. نه گرانی متوقف شده، نه بالارفتن تورم کندتر شده و نه سرخوردگی کاهش یافته است. بنابراین به تدریج حتی طرفداران جریان خاص نیز این پرسش را مطرح می‌کنند که پس اینها با داشتن قدرت توانسته‌اند چه گامی بردارند؟ ».

در ادامه این یادداشت آمده است: «بنابر این برای اقناع افکار عمومی و اینکه بگویند همه مصیبت‌ها و مشکلات بر گردن دولت روحانی بوده می‌خواهند این بساط تحقیق و تفحص(از نهاد ریاست جمهوری در دولت روحانی) را به راه بیندازند. در حالی که همه می‌دانیم که آنچه کشور را به این روز در آورده برخی سیاست‌ها، عملکردها و رویکردها در عرصه تصمیم‌گیری و اجرا بوده است».

هر وقت امور به نفع مردم در حال پیگیری است، صدای اعتراض افراطیون اصلاح طلب بلند می شود. آقای زیباکلام مدعی شده است که در این ۵ ماه گشایش ۱۰۰ درصدی رخ نداده است. این اظهارنظر توهین به شعور مردم است. گویا وی فراموش کرده است که دولت روحانی چه میراثی به دولت سیزدهم تحویل داد. تورم ۴۳ درصدی و بدهی سرسام آور، تنها بخش کوچکی از میراث «دولتِ اصلاح طلبان» است.

زیباکلام:دولت رئیسی گشایش صد در صدی ایجاد نکرد/ مسبب مشکلات موجود مخالفان برجام و FATF هستند

آقای رئیسی- ۱۹ دی- در صحن علنی مجلس گفت: «موفقیت‌های بعضی از کشورها و غربی‌ها را به رخ ما نکشند. به لطف خداوند امروز پایین‌ترین سطح ابتلا و پایین‌ترین سطح فوتی کرونا در کشور وجود دارد و این جای شکرگزاری به درگاه الهی دارد. امروز علی‌رغم شرایطی که همسایگان ما و برخی کشورهای غربی دارند با همت مردم و پیگیری مسئولان و در رأس آن با عنایت پروردگار متعال شاهد وضعیتی کاملاً متفاوت در ایران اسلامی هستیم».

رئیس جمهور افزود: «آمارها نشان می‌دهد که کنترل و سیر نزولی تورم آغاز شده است. نه فقط در چند سال اخیر، در تاریخ ۵۰، ۶۰ ساله کشور این میزان تورم بی‌نظیر بود، امروز سیر صعودی تورم تبدیل شده به سیر نزولی تورم و این سیر نزولی آغاز شده است و این آغاز، آغاز مبارکی است که بعداً به کاهش قیمت‌ها بیانجامد».

وی در ادامه گفت: «ما در این چند ماه افزایش ۴۰ درصدی صادرات غیرنفتی را شاهد بودیم… م. علی‌رغم برخی از سخنانی که گفته می‌شد که «پول یا امکان صادرات نفت نیست» یا «امکان صادرات است اما پولش برنمی‌گردد» اما این اتفاق افتاد، هم افزایش صادرات نفتی و هم بازگشت وجوه حاصل از صادرات…ظرف ۳ الی ۴ ماه گذشته روابط اقتصادی با برخی از کشورها در منطقه تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده است».

آقای رئیسی همچنین- ۱۴ آذر ۱۴۰۰- در گفت و گوی زنده تلویزیونی گفته بود: «دولت علاوه بر هزینه هایی که دارد فاکتورهایی از دولت قبل وجود دارد یعنی هزینه ها از قبل شده است و اکنون دولت باید پرداخت کند، یعنی ماهانه  ۱۰ هزار میلیارد تومان این بدهی ها پرداخت می‌شود».

بر اساس گزارش‌های رسمی منتشرشده، متوسط ماهیانه صادرات غیرنفتی در دولت سیزدهم ۱۶ درصد بیشتر از متوسط ماهانه در چهار ماه آخر دولت قبل و ۳۵ درصد بیشتر از میانگین هشت سال عملکرد دولت روحانی است. همچنین گزارش‌های مرکز آمار حکایت از آن دارد که رشد نرخ تورم ماهانه در ماه‌های اخیر سیر نزولی داشته است.

افزایش صادرات روزانه نفت و میعانات گازی، دسترسی به بخشی از منابع ارزی در کشورهای خارجی، عضویت ایران در پیمان اقتصادی شانگهای، واردات حدود ۱۵۰ میلیون دُز واکسن کرونا به کشور، امضا و اجرای قرارداد سوآپ گازی میان‌ترکمنستان، ایران و آذربایجان، افزایش ارتباطات اقتصادی با همسایگان، عملیاتی‌سازی پروژه خط آهن شلمچه- بصره و پروژه خط آهن اسلام‌آباد- تهران- استانبول و… تنها بخشی از اقدامات ایران در ماه‌های اخیر است.

طنز تلخ ماجرا اینجاست که طیفی که در دولت روحانی مدعی بود که آواربرداری دولت حدود ۱۶ سال زمان می برد، حالا ادعا می کند که چرا دولت رئیسی در ۵ ماه اول، گشایش ۱۰۰ درصدی را رقم نزده است!

** مسبب مشکلات موجود، مخالفان برجام و FATF هستند

«جواد امام» از افراطیون اصلاح طلب و از فعالین فتنه ۸۸ در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت: «مسبب اصلی اوضاع امروز اقتصاد، سیاست‌هایی همچون نپذیرفتن FATFو ممانعت از احیای برجام است و مقصر اصلی کسانی که چنان شعارهایی علیه این سازوکارهای جهانی می‌دادند».

وی در ادامه گفت: «ما سال‌هاست که بر همه درهای اقتصاد قفل زده‌ایم و تا گشایشی در این راستا صورت نگیرد، تا برجام احیا نشود، تا همچون همه کشورهای عادی جهان با سازوکارهای FATF همراه نشویم و دیگر قفل‌های اقتصاد را باز نکنیم، نمی‌توان به گشایشی در اوضاع معیشتی مردم امید داشت».

این فعال تندرو اصلاح طلب همصدا با ترامپ و نتانیاهو و بایدن و بیلنکن و نفتالی بنت، ایران را کشوری غیرعادی معرفی می کند. معمر قذافی- دیکتاتور سابق لیبی- هم همین تصور را درباره کشورش داشت و به همین خاطر برای عادی شدن لیبی، صنعت هسته ای خود را بار کشتی کرده و به آمریکا تقدیم کرد.

آیا در ادامه، کشور لیبی به کشوری عادی و پیشرفته در منطقه و جهان تبدیل شد!؟ پاسخ منفی است. لیبی سالها درگیر جنگ و بی ثباتی شد و قذافی نیز با حقارت مُرد و این کشور هیچگاه روی آسایش و آرامش به خود ندید.

از نظر ترامپ و بایدن و اوباما و نتانیاهو و نفتالی بنت، ایران در صورتی به کشوری عادی بدل خواهد شد که مرزهای خود را به روی تروریست های تکفیری باز کند و در صنعت موشکی خود بتن بریزد و غنی سازی ۲۰ درصد را متوقف کرده و برای تهیه داروی کودکان ایرانی از آمریکا گدایی کند و به واسطه FATF دانشمندان و مراکز علمی و حافظان امنیت را در داخل کشور تحریم کرده و به به بازوی وزارت خزانه داری آمریکا تبدیل شود.

جواد امام در مصاحبه مذکور با انتقاد از سیاست خارجی، مدعی شده است که «ما سال‌هاست که بر همه درهای اقتصاد قفل زده‌ایم». این در حالی است که در دولت روحانی بیش از ۹۰ درصد دستورات FATF اجرا شد. این در حالی است که خیلی از اعضای FATF اصلا به این میزان به دستورات عمل نکردند.

در دولت روحانی در قلب راکتور هسته ای بتن ریخته شد و چرخ سانتریفیوژها از حرکت ایستاد و بخش اعظم ذخایر اورانیوم غنی شده به خارج از کشور منتقل شد. در دولت قبل، ایران به صورت یکطرفه و پیش دستانه و با عجله در ظرف مدت ۲ ماه تمامی تعهدات خود را انجام داد. ظریف با جان کری به پیاده روی رفت. روحانی با اوباما تلفنی صحبت کرد و وی را مودب و باهوش نامید، عراقچی برای وندی شرمن کارت پستال کریسمس فرستاد و…آیا این اقدامات باعث بازشدن قفل اقتصاد ایران شد!؟ پاسخ منفی است.

علیرغم انجام تمامی این موارد در دولت روحانی دلار حدود ۱۰ برابر افزایش یافت. قیمت مسکن در تهران نیز حدود ۱۰ برابر گران شد. قیمت مرغ و تخم مرغ و خودرو و و لوازم خانگی و…به طرز سرسام آوری گران شد.

حالا مسببان و بانیان اصلی مشکلات موجود و جماعتی که در سال ۸۸ با «شورش علیه جمهوریت»، قطعنامه ۱۹۲۹ را به ملت ایران تحمیل کردند، قصور و تقصیرهای خود را به گردن دیگران می اندازند.

** در دولت روحانی مذاکرات روند کارشناسی طبیعی داشت، اما الان نه

روزنامه شرق در مطلبی نوشت: «در شش دور اول که مذاکره‌ها در دولت آقای روحانی انجام شد، بیشتر بازخوردها در داخل کشور بود؛ به‌خصوص رسانه‌هایی که به حزب رقیب دولت روحانی نزدیک‌تر بودند درباره مذاکره‌ها بیشتر سروصدا می‌کردند و اغلب هم لحن انتقادآمیز داشتند، اما در خارج از ایران، به ‌این علت که مذاکره‌ها روند کارشناسی طبیعی را طی می‌کرد، چندان جنجال خاصی ایجاد نمی‌شد».

در ادامه این مطلب آمده است: «در دولت آقای رئیسی برعکس شد؛ یعنی در ایران رسانه‌ها کمتر از تیم مذاکره‌کننده انتقاد کردند، ولی در خارج، با توجه به اینکه دولت رئیسی رویکرد جدیدی در پیش گرفت، جنجال بیشتری آفریده شد؛ به‌خصوص که تیم ایران هم به‌دنبال این بود که به‌ویژه در فضای رسانه‌ای غربی نقش‌آفرینی بیشتری کند، اما این کار را با ظرافت چندانی انجام نداد؛ این امر عکس‌العمل‌های تندتری را ایجاد کرد».

این روزنامه اصلاح طلب ادعا کرده است که در دولت روحانی مذاکرات روند کارشناسی طبیعی داشت و در دولت رئیسی از این روند خارج شده است. گویا تاکید دولت مبنی بر لغو کامل تحریم ها و اخذ تضمین و راستی آزمایی، از نظر این روزنامه اصلاح طلب مصداق خروج از روند کارشناسی است.

جالب است که روزنامه ای از روند کارشناسی سخن می گوید که در سال ۹۴ مدعی شده بود که «امضای کِری تضمین است و ایران از اجرای برجام اطمینان دارد»!

زیباکلام:دولت رئیسی گشایش صد در صدی ایجاد نکرد/ مسبب مشکلات موجود مخالفان برجام و FATF هستند

سردار شهید حاج قاسم سلیمانی- ۹ اسفند ۹۷- درباره نقشه دشمن در برجام گفته بود: «برای دشمن، این برجام، سه ضلعی است نه یک ضلعی. اوباما فکر می کرد به مرور زمان به دو ضلع دیگر می رسد، اما آدم عجولی که آمده(ترامپ)، اصرار دارد به سرعت برسد و تصورش این بود که می رسد. اینکه اصرار می کنند بر برجام ۲ در منطقه، برای این است که می خواهند این تحرکی را که از ایران اسلامی به جهان اسلام روح و جان داده، این خونی را که در عالم اسلامی جریان پیدا کرده، بخشکانند. اگر العیاذبالله ما رفتیم و در برجام ۲ شرکت کردیم، به همین تمام می شود؟ نه، برجام اصلی در داخل ایران است. تلاش آنها به اینجا منتهی نخواهد شد و برجام ۳ هم خواهند داشت، چون دشمنان معتقدند که چشمه باید خشکانده شود و این چشمه، ایران است».

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه فعلی و معاون سابق عربی و آفریقای وزارت خارجه پیش از این در گفت وگویی با اشاره به تماس تلفنی حاج قاسم با وی تصریح کرد: «فردای روزی که تصاویری از قدم زدن ظریف با جان کری منتشر شده بود، حاج قاسم با من تماس گرفت و در آن تماس، کمک تسلیحاتی و ارتباط مستقیم آمریکایی ها با داعش را گوشزد کرده و گفته بود این پیام به آقای ظریف منتقل شود».

رهبر معظم انقلاب در اولین روز سال ۱۴۰۰ در سخنرانی زنده تلویزیونی فرمودند: «آمریکا باید همه‌ تحریم‌ها را لغو کند، بعد ایران راستی‌آزمایی خواهد کرد و در صورت لغو واقعی تحریم‌ها، بدون هیچ مشکلی به تعهدات برجامی خود بازخواهیم گشت. قول آمریکایی‌ها معتبر نیست که بخواهند تحریم‌ها را روی کاغذ بردارند بلکه باید در عمل تحریم‌ها را بردارند و جمهوری اسلامی آن را راستی‌آزمایی کند».

ایشان در ادامه تاکید کردند: «برخی می‌گویند نباید فرصت‌سوزی کرد. این حرف درست است اما عجله هم نباید کرد. بعنوان نمونه، در قضیه‌ برجام عجله شد و در حالی که ما همه‌ تعهدات خود را انجام دادیم، طرف‌های مقابل، تعهداتِ روی کاغذِ خود را انجام ندادند… بحث «اول من، اول تو» نیست بلکه ما به تعهد آنها اطمینانی نداریم زیرا در زمان اوباما به آنها اعتماد و به تعهدات خود عمل کردیم اما آنها در حالی‌که روی کاغذ از برداشته شدن تحریم‌ها سخن می‌گفتند، به تعهدات خود عمل نکردند و عوامل‌شان هر شرکتی را که قصد کار کردن با ایران داشت، از سرمایه‌گذاری می‌ترساندند».



منبع

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید