نماد سایت مجاهدت

سفر سفیر ایران در مسکو به چچن و داغستان

سفر سفیر ایران در مسکو به چچن و داغستان



سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو در سفر به چچن و داغستان با مقامات این مناطق دیدار و درباره راه‌های گسترش همکاری‌ها بحث و تبادل نظر کرد.

به گزارش مجاهدت از مشرق، «کاظم جلالی»، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در راستای دیپلماسی استانی و گسترش همکاری فیمابین استان‌های ایران با مناطق مختلف روسیه، یکم تیر ماه به همراه هیأتی دیپلماتیک، از طریق مرز زمینی وارد جمهوری داغستان شد و مورد استقبال «قاضی محمدوف»، معاون نخست وزیر و مورزایف، معاون اول وزیر صنعت جمهوری داغستان قرار گرفت.  

سفیر ایران در روسیه و هیأت همراه، در ابتدای ورود خود به جمهوری داغستان از مسجد جامع خامنه در شهر ماخاچ قلعه، مرکز این جمهوری بازدید کرد. در این دیدار علاوه بر «نوری محمدزاده» امام جماعت این مسجد، وزیر امور ادیان و اقلیت‌ها این جمهوری نیز حضور داشتند. «امام نوری» از اهتمام و توجه مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری اسلامی ایران به منظور ترسیم وجهه مناسبی از اسلام تشکر و قدردانی کرد. جلالی نیز در جمع صمیمی تعدادی از شیعیان محب اهل بیت داغستان، روند همکاری‌های رو به توسعه ایران و روسیه را ترسیم و بر این نکته تاکید کرد که روسیه نمونه خوبی از زندگی مسالمت آمیز ادیان، مذاهب و اقوام مختلف در کنار هم است. این مسجد در سال ۱۳۱۰ هجری قمری توسط برادران خامنه‌ای که از شهروندان ایرانی بودند تاسیس شد و در مرکز این جمهوری حدود ۱۰ هزار شیعه حضور دارند.

سفیر ایران همچنین در سفر به جمهوری داغستان با «عبدالمسلم عبدالمسلم اف»، نخست وزیر این جمهوری، دیدار کرد. جلالی، داغستان را نه تنها به عنوان یک جمهوری مهم در روسیه، بلکه به عنوان مبدا ورودی کالاهای ایرانی به روسیه با اهمیت خواند و در ادمه افزود: همه راه‌های ارتباطی ایران به این کشور از مسیرهای ریلی، دریایی و زمینی از جغرافیای این جمهوری عبور می‌کند. عبدالمسلم عبدالمسلم اف نیز اعلام کرد که مقامات این جمهوری با اهتمام فراوان، بهبود زیرساخت‌های لجستیک در داغستان را با هدف تسهیل روابط تجاری و اقتصادی با ایران در دستورکار خود دارد.

هیات نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در مسکو به سرپرستی کاظم جلالی همچنین دوم تیرماه، با «سرگئی ملیکوف»، رئیس جمهوری داغستان دیدار کرد. ملیکوف ضمن مثبت ارزیابی کردن این سفر، سطح تعاملات دو کشور در حوزه‌های مخنلف به ویژه تجاری و اقتصادی را ارزشمند ارزیابی کرد. وی ایران را یکی از شرکای برتر روسیه و داغستان خواند و آمادگی این جمهوری را برای ارائه تسهیلات در حوزه‌های مختلف اقتصادی و سرمایه گذاری اعلام کرد. جلالی در این دیدار به اهتمام مقامات ارشد نظام به توسعه همه جانبه همکاری با روسیه اشاره و بر این نکته تاکید کرد که رویکرد دو کشور در همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی بسیار به هم نزدیک است. سفیر ایران ضمن اشاره به موقعیت جغرافیایی داغستان، به نقش این جمهوری در توسعه پایدار همکاری‌ها بویژه در مسیر کریدور بین‌المللی شمال- جنوب تاکید کرد.

* نشست سفیر ایران در روسیه با فعالان اقتصادی و تجاری جمهوری داغستان

«کاظم جلالی»، سفیر ایران در روسیه در ادامه دیدارهای خود در داغستان با حضور معاون نخست وزیر، وزیر صنعت و رئیس اتاق بازرگانی ماخاچ قلعه مرکز این جمهوری با تجار و کارآفرینان داغستان دیدار کرد. رئیس اتاق بازرگانی در این دیدار بر اهمیت کریدور شمال- جنوب تاکید و به برنامه‌های توسعه‌ای این جمهوری از جمله بهبود زیرساخت‌های لجستیک و تجهیز و بازگشایی گذرگاه‌های مرزی با جمهوری آذربایجان اشاره کرد. همچنین طرف روس پیشنهاد افتتاح خط هوایی مستقیم در مسیر ماخاچ قلعه با یکی از شهرهای ایران و بررسی امکان افتتاح سرکنسولگری ایران در این شهر را مطرح کرد.

جلالی، ضمن تشریح مسیرهای لجستیک بین ایران و روسیه، راه دریایی را مزیت همسایگی دو کشور برشمرد و از تدابیر دولت روسیه و جمهوری داغستان در تجهیز و نوسازی بندر دریایی ماخاچ قلعه و مسیرهای جاده‌ای تقدیر کرد. وی در ادامه ضمن اشاره به اهمیت اجرایی شدن لغو روادید گردشگری گروهی بین دو کشور، بر ارائه تسهیلات در بخش‌های مختلف از جمله مالی بانکی تاکید کرد.

* حضور و سخنرانی سفیر ایران در روسیه در دانشگاه دولتی جمهوری داغستان

سفیر ایران در روسیه در ادامه برنامه‌های خود در ماخاچ قلعه مرکز جمهوری داغستان، دوم تیرماه ۱۴۰۱ در جمع مسئولان، اساتید و دانشجویان دانشگاه دولتی داغستان حضور یافت. معاون این دانشگاه از مساعدت‌های رایزنی فرهنگی سفارت در توسعه همکاری‌های فیمابین در حوزه‌های علمی و دانشگاهی تشکر و قدردانی و به ارتباطات این دانشگاه با دانشگاه‌های ایران در چارچوب اتحادیه دانشگاه‌های ساحلی دریای خزر اشاره کرد.

کاظم جلالی، در سخنرانی خود در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه داغستان گفت: ساختار نظام بین‌الملل در حال تغییر است. جهان در حال عبور از یک ساختار تک قطبی است و ایران و روسیه باید برای این تغییر آماده شده و با یکدیگر هم افزایی داشته باشند. در این هم افزایی جمهوری داغستان نقش بسیار مهمی خواهد داشت.  

جلالی، در تشریح اهمیت داغستان در روابط دو کشور گفت: اهمیت این نقش آفرینی از دو منظر قابل بررسی است. نخست از منظر تاریخی؛ داغستان به واسطه سابقه و اشتراکات تاریخی با ایران می‌تواند نقش مهمی در روابط دو کشور ایفا کند. دوم از منظر اقتصادی؛ زیرا داغستان تنها بندر خزری روسیه را که در ماخاچ قلعه واقع است در خود جای داده. همچنین نقش داغستان در ارتباطات ریلی و جاده‌ای قابل توجه است، چرا که این مسیرها نیز از داغستان عبور می‌کنند.  

کاظم جلالی تاکید کرد که به همین دلیل است که نقش این جمهوری در روابط دو کشور به ویژه در شرایط جدید تا این اندازه حائز اهمیت است.

سفیر ایران در روسیه همچنین با ارزیابی مثبت از فعالیت‌های این دانشگاه در حوزه آموزش زبان فارسی، بر آمادگی ایران برای پذیرش دانشجویان جهت آموزش زبان فارسی تاکید و از پیشنهاد مسئولان دانشگاه در خصوص حفظ اکولوژی دریای خزر با همکاری صندوق ملی روسیه استقبال کرد.

گفتنی است دانشگاه داغستان قدمتی ۹۰ ساله داشته و بزرگترین مرکز آموزشی روسیه است و با مراکز علمی و دانشگاهی ۳۸ کشور از جمله ایران همکاری دارد و دانشکده شرق شناسی آن، بزرگترین محفل برای ایران شناسان است.

کاظم جلالی همچنین۳۰ خرداد به همراه هیاتی دیپلماتیک به شهر گروزنی رفت و مورد استقبال معاون نخست وزیر و مشاور رئیس جمهور چچن قرار گرفت.  

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در سفر به چچن با «رمضان قدیروف» رئیس جمهور چچن دیدار و گفت‌وگو کرد. طرفین در این دیدار بر توسعه همکاری‌های همه جانبه در حوزه‌های اقتصادی، صنعتی، تجاری، علمی، فرهنگی و گردشگری گفت‌وگو کردند. طرفین در این دیدار اعضای کارگروهی را به منظور تدوین نقشه راه همکاری‌ها در بخش‌های مختلف و پیگیری اجرای آنها تعیین کردند.

کاظم جلالی همچنین، با «مسلم خوچییف»، نخست وزیر جمهوری چچن دیدار کرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران همچنین در سفر به گروزنی، با معاون نخست وزیر و وزرای گردشگری، اقتصاد، توسعه منطقه‌ای و تجارت و همچنین قائم مقام اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی و تجاری جمهوری چچن دیدار و گفت‌وگو کرد.

جلالی در دیدار با «سعیدوف» رئیس دانشگاه دولتی چچن درخصوص همکاری‌های علمی و تبادل استاد و دانشجو به تبادل نظر پرداخت. طرفین توافق کردند نشست سالانه بین مورخان و اساتید دانشگاه‌های ایران و چچن در گروزنی و ایران برگزار شود.

سفیر ایران در روسیه همچنین در آخرین روز سفر خود به جمهوری چچن، از کارخانه خودروسازی «چابورز» بازدید کرد. در این کارخانه علاوه بر خودروهای آفرود مسابقه، خودروهای نظامی نیز تولید می‌شود.

منبع: فارس

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

خروج از نسخه موبایل