سفر وزیر خارجه عربستان به امارات در سایه تشدید اختلافات منطقه‌ای

سفر وزیر خارجه عربستان به امارات در سایه تشدید اختلافات منطقه‌ای



به گزارش خبرنگار مجاهدت به نقل از مشرق به نقل از الشرق الاوسط، «فیصل بن فرحان بن عبد الله» وزیر خارجه عربستان روز شنبه با شیخ  محمد بن زاید آل نهیان ولیعهد ابظبی درباره جدیدترین تحولات منطقه و بین‌المللی و مسائل مورد علاقه مشترک دو کشور دیدار و گفت‌وگو کردند. 

این دیدار که در کاخ الوطن در امارات برگزار شد دو طرف درباره گسترش روابط دوجانبه و نیز راههای تقویت آن در تمامی عرصه‌ها بحث و تبادل نظر کردند. 

سفر وزیر خارجه عربستان به امارات در شرایطی صورت گرفته که اختلافات دو کشور در پرونده‌های منطقه‌ای از جمله در حوزه یمن وارد مرحله جدیدی شده است.  

تشدید اختلافات ریاض و ابوظبی در پرونده‌های مختلف

حوادث اخیر منطقه عربی به ویژه تحولات مربوط به جنگ یمن و تلاش‌های ریاض برای تشکیل ائتلاف جدید با کشورهایی همچون ترکیه و نزدیکی آنکارا به قاهره پس از ۸ سال، اختلافات عربستان و امارات را وارد مرحله جدیدی کرده است.

اختلافات عربستان و امارات درباره یمن در سه سطح 

در یمن، اختلاف عربستان و امارات در سه زمینه قدرت در جنوب این کشور، حمایت از دولت مستعفی و همچنین در موضوع حمایت از حزب اصلاح است. اختلاف میان عربستان و امارات در جنوب یمن در قالب درگیری‌ میان نیروهای نیابتی دو طرف ( نیروهای دولت مستعفی تحت هدایت سعودی‌ها و شورای انتقالی جنوب تحت حمایت امارات) بروز پیدا کرده است. این اختلافات که طی دوره‌های اخیر به شکل درگیری نظامی نمود یافته اکنون به اوج خود رسیده و تبدیل به یک جنگ گسترده شده است.

چرخش عربستان به سمت ترکیه 

ز سوی دیگر مقامات سعودی که اختلاف و تنش با آنکارا را به تحریم کالاهای ساخت این کشور با هدف ضربه ۲۰ میلیارد دلاری به اقتصاد ترکیه نیز کشانده بودند، اکنون در چرخشی آشکار متمایل به بهبود روابط با دشمن پیشین خود شده‌اند.

این درحالی است که در سال‌های اخیر٬ ترکیه و امارات متحده عربی در مورد مسائل منطقه‌ای٬ همواره اختلاف نظر داشته‌اند و ابوظبی در اختلاف با آنکارا همواره تابع ریاض بوده است. به ویژه اینکه بیشترین تقابل سیاست‌های ترکیه و امارات در قطر و قضیه ترور «جمال خاشقجی» بود. در این پرونده ترکیه دوشادوش رسانه‌های قطری مانند الجزیره، رهبران سعودی از جمله بن سلمان که مورد حمایت اماراتی‌ها و شخص محمد بن زاید بود را به باد انتقاد گرفت.

آشتی عربستان با قطر بدون جلب رضایت امارات

اقدام عربستان به آشتی با قطر بدون جلب رضایت امارات نیز از جمله عوامل خشم ابوظبی از ریاض بود و این اختلافات در قالب پیام های توییتری از جانب شخصیت‌های دو کشور فاش شد.

جنگ اقتصادی دو کشور 

تنها چند هفته پس از پایان اختلاف چند ساله با قطر-که آن هم تبدیل به یکی دیگر از نقاط اختلاف ابوظبی و ریاض شد، عربستان طرح جدیدی را اعلام کرده که بر مبنای آن همه شرکت‌های تجاری خارجی باید دفتر مرکزی منطقه‌ای خود را در عربستان سعودی دایر کنند وگرنه ممکن است اجازه عقد هیچ گونه قراردادی با دولت سعودی را نداشته باشند. این تصمیم مستقیما امارات را هدف قرار داده و در نهایت می‌تواند باعث ایجاد درگیری میان ریاض و دبی شود.

ناصر الشیخ، وزیر دارایی سابق دوبی که در جریان بحران مالی ۲۰۰۸ سکان اقتصاد این امارت را در دست داشت، این اقدام عربستان را نقض بازار مشترک خلیج فارس می‌داند و می‌گوید «جذب اجباری» به نتیجه نمی‌رسد.

آیا امارات به دنبال نقش مستقل از عربستان است؟ 

در صورتی که اقدامات عربستان در پرونده‌های منطقه بر خلاف میل امارات ادامه یابد، ممکن است ابوظبی این فرصت را غنیمت شمرده و همانند قطر به دنبال استقلال از عربستان در زمینه‌های مختلف باشد که می‌تواند منجر به یک کودتای گروهی علیه رهبری عربستان در منطقه عربی شود.

منبع: تسنیم



منبع خبر

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید