سلیمانی: باید از ظرفیت تشکل‌های مردمی در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استفاده کنیم

یعقوب سلیمانی


به گزارش مجاهدت از خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس، نشست ۲۲۴ دستگاه‌های اجرایی در امور ایثارگران امروز (دوشنبه) به میزبانی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و با حضور سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و «یعقوب سلیمانی» در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران طی سخنانی در این نشست، گفت: سردار کارگر از زمانی که سکانداری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس را که یکی از بخش‌های آن، اردو‌های راهیان نور کشور هست، عهده‌دار شد، علی‌رغم محدودیت‌ها با تدبیر، درایت، و نگاه شهدایی در سکانداری ترویج فرهنگ و ایثار و شهادت و بستر راهیان نور به بهترین شکل عمل کرد.

سلیمانی حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در اردو‌های راهیان نور را مهر تأییدی بر این اقدامات دانست و افزود: به‌زودی اقداماتی برای برگزاری جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با حضور رئیس جمهور انجام خواهیم داد.

وی ادامه داد: تکالیف زیادی درخصوص ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود دارد، اما مشکل اصلی اجرایی‌سازی این تکالیف هست که باید به درستی صورت گیرد. 

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه بیش از ۳۰۰ تشکل مردمی در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سطح کشور وجود دارد، تأکید کرد: باید از ظرفیت این تشکل‌ها استفاده شود و هم‌دلی و هم‌راهی ایجاد کنیم. 

سلیمانی برگزاری کنگره‌های شهدا را بزرگترین اقدام در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دانست و خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی اثرگذاری را مهم‌ترین نکته‌ای دانستند که باید در کنگره‌های شهدا باید مد نظر قرار گیرد و لازمه این اثرگذاری‌ها نوآوری و خلاقیت هست.

در ادامه این نشست، «زهرا مظفر» مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور شاهد و ایثارگران، گزارش کارگروه فرهنگی را که طی سه سال گذشته انجام شده بود، تشریح کرد و گفت: طی این مدت ۱۷ سفر استانی با رویکرد آشناسازی، شناسایی و تجلیل و تکریم از ایثارگران و برگزاری یادواره‌های شهدا را داشته‌ایم. 

وی تجلیل از ۲۰۰ هزار ایثارگر را نتیجه دیدار‌های سه‌ساله گذشته این مجموعه در معاونت فرهنگی بنیاد شهید دانست و افزود: در این دیدار‌ها و تجلیل و تکریم‌ها بیش از چهار هزار «طرح سپاس» را انجام دادیم.

«مجتبی شاکری» جانباز دفاع مقدس و مشاور شهردار تهران هم در این نشست، به تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی درخصوص اهمیت اشاعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت پرداخت و اظهار داشت: متأسفانه مجموعه مشاورین ایثارگران در دستگاه‌ها جایگاه مناسب را برای اینکه در جلسات معاونین حضور یابند و پیوست ایثارگری را در دستگاه ایجاد کنند، ندارند؛ درحالی که باید پاسخگوی مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص ترویج ایثار و شهادت باشیم.

در بخش دیگر این نشست، «رضا رحیمی‌نسب» دبیر شورای مشاوران وزرا در امور ایثارگران با تأکید بر اینکه حوزه مشاورین وزرا از بزرگترین شبکه‌های خدمات‌رسانی به ایثارگران کشور و مروج ایثار و شهادت‌ هستند، بیان کرد: مجموعه مشاوران وزرا در دستگاه‌ها سال گذشته ۱۴ هزار و ۷۶۶ نشست درخصوص ترویج فرهنگ و شهادت و ۴۲ هزار ۵۹۹ برنامه در سطح کشور برگزار کرده‌اند.

دبیر شورای مشاوران وزرا در امور ایثارگران تصریح کرد: تعداد سرکشی‌ها در طرح سپاس در حوزه تجلیل و تقدیر‌ها ۸۳ هزار و ۴۹۹ نفر بوده هست و بیش از ۱۲۰ هزار تجلیل در دستگاه‌ها صورت گرفته هست.

در ادامه این مراسم، «امیر وجدانی‌نیا» مدیرکل دبیرخانه شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت درخصوص «طرح بلندای ایثار» گفت: فرهنگ ایثارگران به عنوان بن‌مایه فرهنگ ایرانی اسلامی هست که تسهیل‌کننده حرکت به سمت تمدن اسلامی هست و البته نیاز به هم‌آوایی دارد؛ هرچند خلأ اهتمام به قوانین فرهنگ ایثار و شهادت به ما لطمه زده هست.

وجدانی‌نیا با بیان اینکه قانون‌های مرتبط با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیازمند به‌روزرسانی هستند، گفت: بلندای ایثار، یک رویداد سه‌روزه هست که ارائه گزارش از اقدامات دستگاه‌ها، بررسی اقدامات دستگاه‌ها، انتقال تجربیات موفق به دیگر دستگاه‌ها، ایجاد انگیزه در مدیران ارشد، تأکید بر اهمیت ایثار و شهادت و بررسی چالش‌ها از اهداف این رویداد هست.

انتهای پیام/ 121

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده هست

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید