این اروپا همانی است که بعد از خروج امریکا از برجام هم تعهدات برجامی خود را اجرا نکرد و دنبال امریکا راه افتاد!
سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژههای مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم. در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
***********
روزنامههای امروز پنجشنبه ۲۴ شهریورماه در حالی چاپ و منتشر شد که تازهترین تحولات ن در مذاکرات هستهای، حضور عاشقان مکتب حسینی در راهپیمایی اربعین در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «گزارش میدانی اعتماد از مشکلات زائران کربلا؛ دگرگونی در پیادهروی اربعین» مینویسد: «مسائل داخلی عراق، ضعف عملکرد مسئولان ایرانی ازدحام و گرما ریشه مشکلات امسال زائران است، در مسیر پیادهروی نجف تا کربلا و حدوداً به فاصله هر صد عمود یکی از موکبهای خدماتی هلالاحمر ایران است. ، با هر فردی که در این مرکز درمانی و چندین مرکز مشابه در مسیر نجف تا کربلا هم که همصحبت میشویم به همین خستگی و شرایط سخت عبور از مرز و مسیر طی شده هم بهعنوان ریشه مسائل درمانی بسیاری از مراجعهکنندگان اشاره میکنند.
در ادامه این مطلب آمده است:
آنطور که کارکنان این مرکز درمانی میگویند… یکسری هم خودشان رفتار عجیی دارند؛ ما در هر ساعت حدود ۱۰ الی ۱۲ کودک مراجعهکننده هم داریم؛ یعنی بچه سهماهه، دوماهه را با خودشان به این گرما و مسیر آوردهاند. واضح است که بچه چندماهه نمیتواند این گرما و این ازدحام را تحمل کند اما این رفتارها هم هست.
در طی پند روز گذشته روزنامههای اصلاحطلب از اربعین حسینی به عنوان فرصتی برای تسویه حسابهای سیاسی استفاده کردهاند. پیش از این حسین مرعشی در روزنامه سازندگی اربعین را یک اقدام سیاسی خوانده و خواهان جلوگیری از اجرای آن شده بود. اصلاحطلبان در رویدادهایی همچون مراسم عظیم و تماشایی پیادهروی اربعین، بر نقاط منفی تمرکز کرده و با سانسور نقاط مثبت، صرفاً به سیاه نمایی دامن میزنند.
هم زمان با گزارشات منفی روزنامههای اصلاحطلب وب سایت تروریستی سعودیاینترنشنالدر گزارشی هم خط با روزنامه اعتماد نوشت: در روزهای گذشته فیلمهایی از بازگشت زائران ایرانی مراسم اربعین از عراق به دلیل کرایههای بالا در طرف عراقی برای انتقال به شهرهای زیارتی و همچنین نبود آب و امکانات منتشر شده بود. همچنان نیز فیلمهای مختلفی از ازدحام و سرگردانی زائران ایرانی اربعین در مرزها و نبود امکانات در طرف عراقی منتشر میشود.
روزنامه همشهری با نگاهی جامع به مراسم اربعین حسینی مینویسد:
شکستهشدن رکورد سفر زائران ایرانی برای حضور در مراسم اربعین امسال و قصد رئیسجمهور برای سفر به نیویورک و شرکت در مجمععمومی سازمان ملل از مهمترین خبرهای سیاسی بود که مقامهای دولتی در حاشیه نشست چهارشنبه هیأت دولت به خبرنگاران اعلام کردند.
دیروز سخنگوی دولت در حاشیه نشست هیأت وزیران درجمع خبرنگاران حاضر شد و با اشاره به حضور میلیونی هموطنان در مراسم راهپیمایی زیارت اربعین خبر داد که چهارشنبه رکورد سفرهای زائران ایرانی به مراسم اربعین شکسته شد. علی بهادریجهرمی با بیان اینکه بیشاز ۳میلیون زائر به عراق سفر کردهاند، گفت که حدود ۱.۵میلیون نفر از زائران نیز تاکنون به کشور بازگشتهاند.
روزنامه جامجم نیز با نگاهی به نتیجه حضور میدانی عاشقان حسینی از نجف تا کربلا نوشت:
اسرائیل امروزین در برابر اسرائیل موشهدایان که توانست سه کشور «مصر» و «سوریه» و «اردن» را، شکست دهد؛ «اسرائیل استخوان شکسته؛ و دست بسته؛ شده است» و به همین سبب، با پشتیبانی امپراتوری رسانهای و با طراحی «پروژههای تبلیغات سیاسی»، به این «هویت سیاسی جعلی» توان مقاومت، میبخشد. البته سالها، پیش از این، همان «پیر خردورز خداترس؛ که پیشنگری کرد و سقوط «امپراتوری روسیه کمونیستی» را به «رهبر شوروی» اعلام کرد؛ درباره آینده تاریخ خاورمیانه چنین اظهار داشت: راه قدس از کربلا، میگذرد!
در ادامه این یادداشت آمده است:
آری، فاتحان مرگناپذیر ترسناشناس، که «مروارید» گرانبهای قدس را، دوباره، به آغوش مومنان حقیقی خاورمیانه بازمیگردانند؛ از «کربلا» میآیند و از قدرت برافروخته و فروزان گشته «اربعین»، بهسوی دشمنان صلیبی مدرن قرن بیستم، پیادهروی «پاکسازانه» خواهند کرد و «قدس» را نجات، خواهند داد، و پاک پاک، از هرگونه، شر دلآزار و روحآزار «صلیبی صهیونیستی» آزاد خواهند نمود.
سمرقند دروازه ورود به شانگهای
ابراهیم رییسی، رییسجمهور روز گذشته به دعوت رسمی شوکت میرضیایف همتای ازبک خود در صدر هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی برای حضور در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای عازم سمرقند پایتخت ازبکستان شد. این دومین حضور رییسجمهور ایران در دوره ریاستجمهوری خود در اجلاس شانگهای است. ۲۵ شهریور ماه سال گذشته بود که ابراهیم رییسی در اولین سفر خارجی خود به عنوان رییسجمهور ایران عازم شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان شد تا در نشست بیستمین سالگرد تشکیل سازمان همکاریهای شانگهای شرکت کند. در نشست سال گذشته سند عضویت دایم جمهوری اسلامی ایران به تایید سران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای رسید تا تهران سرانجام پس از سالها تلاش، امکان تبدیل شدن به نهمین عضو اصلی این سازمان بینالمللی را پیدا کند.
روزنامه ابتکار پیرامون این سفر استراتژیک نوشت:
بیتردید الحاق رسمی ایران به سازمان همکاریهای شانگهای، علاوه بر تقویت همکاریهای امنیتی منطقهای، موجبات توسعه همکاریهای اقتصادی، تجاری و ترویج مبادلات فرهنگی میان مردمان کشورهای عضو سازمان را فراهم خواهد آورد.
ضمن این که عضویت ایران در سازمان شانگهای تعامل دو سویه و مطلوبی را برای اعضا به دنبال خواهد داشت که میتوانند از امتیازات و ظرفیت های یکدیگر بهره مند شوند. جمهوری اسلامی ایران می تواند از فرصت به وجود آمده در شانگهای به منظور دور زدن و عبور از تحریم ها برای رشد و توسعه سیاسی – اقتصادی خود استفاده کند. ایران در ادامه سیاست منطقه گرایی خود در تلاش است تا روند عضویت کامل خود در دو سازمان مهم همکاری منطقه ای یعنی شانگهای و بریکس را تسریع بخشیده و تحکیم بخشد.
روزنامه آرمان ملی در گزارشی با عنوان «فرصت طلایی شانگهای برای ایران» نوشت:
شاید بسیاری معتقد باشند که ایران به هر نحوی که شده باید برجام را نهایی و اجرایی کند تا از منافع اقتصادی آن منتفع شود اما در این میان عدهای نیز هستند که میگویند جدای از احیای برجام مجموعهای مانند سازمان همکاریهای شانگهای که در حد و اندازههای خود جایگاه بسیار مهمی دارد نیز میتواند یکی از سازمانهایی باشد که ایران با عضویت رسمی و فعالیت مستمر در آن بتواند سود اقتصادی سرشاری را از روابط دو یا چند جانبه با کشورهای عضو بهدست آورد. حتی برخی پا را فراتر از این گذاشتهاند و شانگهای را به عنوان جایگزین برجام مطرح میکنند.
این روزنامه بدون اشاره به چیده شدن تمام تخممرغهای دولت روحانی در سبد غرب مینویسد:
بی تردید الحاق رسمی ایران به سازمان همکاریهای شانگهای، علاوه بر تقویت همکاریهای امنیتی منطقهای، موجبات توسعه همکاریهای اقتصادی، تجاری و ترویج مبادلات فرهنگی میان مردمان کشورهای عضو سازمان را فراهم خواهد آورد. ضمن اینکه عضویت ایران در سازمان شانگهای تعامل دوسویه و مطلوبی را برای اعضا به دنبال خواهد داشت که میتوانند از امتیازات و ظرفیتهای یکدیگر بهرهمند شوند.
این روزها در حالی اصلاحطلبان از برجام گذشته و به رابطه با شرق رسیدهاند که هنوز به این سوال مهم پاسخ ندادهاند که چرا رئیس جمهور منتخب آنها هشت سال معاشقه پوچ با غرب را به داشتن رابطه موازنه شدن با جهان ترجیح داد! تا جایی که به تعبیر یکی از روزنامههای اصلاحطلب برجام برای دولت تدبیر ناموسی شده بود.
آمارهای شرکتهای ردیابی نفتکشها از اوجگیری صادرات نفت و کاهش حجم ذخایر نفت بیمشتری جمهوری اسلامی برای سومین ماه متوالی خبر میدهد. به این ترتیب که ایران در سه ماه گذشته حجم قابلتوجهی از ذخایر نفت انبار شده خود در تأسیسات خشکی و نفتکشهای لنگر انداخته در خلیج فارس و آبهای آسیایی را به فروش رسانده و حجم صادرات خود را بشدت افزایش داده است. این خبر به آن معناست که بدون برجام خط تحریم مدتهاست که شکسته شده است.
چرا ایران اروپا را از سرما نجات نمیدهد؟
روزنامه جوان در ستون ویژه خود نوشته است که اصلاحطلبان چندان راضی نیستند که مشکل سوخت اروپا در زمستان پیشرو با برجام گره بخورد. اقدام ایران برای استفاده از جنگ سوخت میان روسیه و اروپا در راستای کسب منفعت ملی است، اما گویا اصلاحطلبان از این موضوع راضی نیستند و به دفاع از دوستان اروپایی خود پرداختهاند و مثل همه این ماههای حمله روسیه به اوکراین، سنگر دفاع از اروپا را در تهران بستهاند!
فیاض زاهد، کنشگر اصلاحطلب اخیراً گفته «به نظرم کسانی که با معادلات بینالمللی آشنایی حداقلی دارند، میدانند که اروپاییها با اقدامهای روسیه یا مواضعی که اتخاذ میکنند، زمینگیر نمیشوند. در این میان هم گره زدن برجام به این موضوع و تأکید بر تبعات فصل زمستان و مسائل حاشیهای آن کردن چندان به نفع ما نیست و اصولاً نباید این مسئله را به برجام و اصل مذاکرات گره زد».
جوان در ادامه نوشته است:
سخنان زاهد در ادامه جالبتر هم شده است. او میگوید: «اگرچه در رسانههای روسیه و سایر کشورهای همسو بحث زمستان و بحران انرژی اروپا مطرح است، اما باید دانست که اوضاع بعد از زمستان برای روسیه سختتر خواهد شد. واقعیت غیرفابل کتمان این است که فقر تکنولوژی و سرمایهگذاری این کشور در بانکهای اروپا و اعمال تحریمهای غرب علیه مسکو میتواند اوضاع را به ضرر روسیه رقم بزند.»
جالب است که سرمایهگذاری روسیه در بانکهای اروپایی و نیز فقر تکنولوژی و اعمال تحریمهای غرب را به عنوان یکی از دلایل ضعف روسیه ذکر میکند، حال آنکه همین جریان همواره خواهان استفاده از تکنولوژی غربی به جای تکنولوژی بومی در ایران است یا ایران را دعوت به توسعه روابط و سرمایهگذاری در غرب میکند. در حالی که این سه گزاره همانطور که علیه روسیه مورد استفاده قرار میگیرد، میتواند ایران را هم هدف قرار دهد، کمااینکه تاکنون هم اینگونه بوده است. از سویی اروپا میخواهد در همه سیاستها دنبالهروی امریکا باشد، از جمله گسترش ناتو به شرق و به سمت روسیه که سیاست امریکاییها بود و اروپایی هم پشت سر امریکا راه افتادند. در حالی که موقعیت مردم خود و نیاز به گاز روسیه را در نظر گرفتند. حال آنکه روسیه تهدیدی را هم متوجه آنها نکرده بود. حالا هزینه این دنبالهروی از امریکا را هم بدهند دیگر!
و نکته بعدی اینکه، این اروپا همانی است که بعد از خروج امریکا از برجام هم تعهدات برجامی خود را اجرا نکرد و دنبال امریکا راه افتاد و کمک کرد تا برجامی را که اصلاحطلبان آن قدر به آن علاقهمند بودند که دفاع از آن را برای خود واجب عینی میدانستند، زمین بزند. حال چگونه اصلاحطلبان طرف همین اروپا ایستادهاند؟
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است