مجاهدت

«شب موسیقی و سرود ایثار»؛ هم‌نوایی هنر با حماسه و شهادت


به گزارش خبرنگار نوید شاهد، مراسم باشکوه «شب موسیقی و سرود ایثار» بعدازظهر نهم دی‌ماه ۱۴۰۳ با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و هنری، از جمله «دکتر یعقوب سلیمانی» معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید، «غلامحسین نصراللهی» مدیرکل شهرستان‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران و «محمد کرم‌اللهی» مدیرکل امور هنری بنیاد شهید، در سالن سوره حوزه هنری تهران برگزار شد.

این مراسم، به مناسبت بزرگداشت نهم دی‌ماه و گرامیداشت شهدای گران‌قدر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، با اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری همراه بود که جلوه‌ای از پیوند عمیق هنر و ایثار را به نمایش گذاشت.

 

آغاز مراسم با قطعه «شهید من»

در ابتدای این رویداد معنوی، قطعه «شهید من»، با شعری از امیر شفیعی و خوانندگی هادی فیض‌آبادی، به شهدای والا مقام و حضار تقدیم شد. این اثر که با احساس و شور فراوان اجرا شد، ادای احترامی به مقام شهدا بود. همچنین تیزر قطعات «ایران جان» با صدای هنرمندانی چون حامد همایون، حجت اشرف‌زاده، رضا صادقی، و مهدی یغمایی پخش شد که فضایی روح‌انگیز در سالن ایجاد کرد.

 

«شب موسیقی و سرود ایثار»؛ هم‌نوایی هنر با حماسه و شهادت

موسیقی و سرود سکویی طلایی جهت انتقال پیام در حوزه ایثار و شهادت است

دکتر یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم با بیان اینکه در حوزه موسیقی باید تلاش شود و بنیاد شهید و امور ایثارگران در زمینه هنر در کنار سایر دستگاه‌ها اثر گذار باشد، اظهار کرد: موسیقی و سرود سکویی طلایی برای انتقال پیام در حوزه ایثار و شهادت است و در این حوزه پیام آن معنادار و با غنای فراوان خواهد بود. این پیام آغشته به غنای فرهنگی و از خودگذشتگی است که از صدر اسلام تحقق یافته است.

وی ادامه داد: امروزه موسیقی و سرود روایتگر زیبایی‌های اندیشه و عمل انسان‌های مجاهد است و اگر بنیاد شهید و امور ایثارگران به شعر و موسیقی نگاه و سیاست جدیدی دارد، در تلاش است در راستای کاری اثرگذار نگاهی بسیط داشته باشد. موسیقی رسانه‌ای اثرگذار در راستای انتقال پیام است که موجب تقویت روحیه و نشاط است که سلحشوری، مقاومت و ایستادگی به دنبال دارد.

 

ماندگاری دفاع مقدس با بهره‌مندی از ابزار هنر

در ادامه مراسم، «غلامحسین نصراللهی» مدیرکل شهرستان‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران، طی سخنانی ضمن گرامیداشت یوم‌الله نهم دی‌ماه، به اهمیت هنر در ماندگاری ارزش‌ها اشاره کرد. وی با بهره‌گیری از بیانات مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره) گفت: هنر هر ملتی زمانی ماندگار می‌شود که به ریسمان هنر آویخته شود. دفاع مقدس گنجینه‌ای است که باید از آن بهره‌برداری شود. اگر کشورهای غربی در برخی آثار ماندگار شده‌اند، این امر به دلیل پیوست فرهنگی آن‌ها بوده است.

نصراللهی به اقدامات بنیاد شهید نیز اشاره کرد و از تولید چهار آلبوم سرود، ۱۵ قطعه موسیقی، و چهار نماهنگ در اداره کل بنیاد شهید استان تهران خبر داد.

رونمایی از آثار هنری با محوریت ایثار و شهادت

در بخش دیگری از این مراسم، از چندین اثر هنری رونمایی شد، از جمله: آلبوم‌های «سه‌گانه شهدا»، «علمداران خورشید»، «سنگر ایران»، و «مردان خدا» و نماهنگ‌های «مسیر عشق» و «قصه‌های شهدا»

 

هنرمندان همچون شهدا، روشنی‌بخش جامعه هستند

«محمد کرم‌اللهی» مدیرکل امور هنری بنیاد شهید، در ادامه مراسم از تأثیر شهدا بر جامعه سخن گفت. او با تشبیه شهدا به ستارگانی در آسمان کشور بیان کرد: هر شهید ستاره‌ای است که در شب‌های سخت مسیر را روشن می‌کند. هنرمندان نیز، همچون شهدا، با نور وجود خود روشنی‌بخش جامعه هستند. هنر زیباترین ابزار برای ماندگاری ارزش‌های انسانی است و نباید به کیفیت پایین قانع شد.

 

برنامه‌های هنری و اجرای موسیقی

در بخش هنری مراسم، سرود «یاران ما» اجرا شد و نماهنگ «از ایران نگذشتیم» با صدای محمد معتمدی به نمایش درآمد. همچنین حسین علی شاه‌پور، خواننده آواز ایرانی و پژوهشگر موسیقی، ترانه «مثل عشق» را اجرا کرد که مورد استقبال حضار قرار گرفت.

 

رونمایی از آلبوم و پوستر ملی

یکی از مهم‌ترین بخش‌های مراسم، رونمایی از آلبوم «از ایران نگذشتیم» با حضور سردار یعقوب سلیمانی و غلامحسین نصراللهی بود. همچنین از سومین پوستر ملی موسیقی «نوای مهر» در این مراسم رونمایی و به حضار معرفی شد.

تجلیل از هنرمندان

در پایان مراسم، از جمعی از هنرمندان برجسته و تأثیرگذار در عرصه هنر و ایثار، از جمله عبدالجبار کاکایی، مصطفی محدثی خراسانی، میلاد عرفان‌پور، امیرحسین سمیعی، امیر سهیل سرافرازی، بامداد فلاحتی، احمد رمزی، حسین علی شاه‌پور، و خواننده نوجوان سبحان منکشف تقدیر به عمل آمد.

 

انتهای پیام/



منبع خبر
خروج از نسخه موبایل