یکی از رویکردهای مهم حضور گروه تحریرالشام در صحنه سیاسی سوریه، اعلام رسمی الجولانی در مورد رویگردانی از مقابله و درگیری با رژیم صهیونیستی است.
سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*********
علی شکوری راد یکی از چهره های جریان سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه سازندگی روی موضاع اصلاحطلبان و نسبت آنها با دولت نور تابانده است، در بخشی از این گفتگو آمده است:
پزشکیان یک رویکردی به نام رفاقت دارد که تمام کلیشه های سیاسی را می شکند. عالم رفاقت برای او بر عالم سیاست ارجح است. با کسانی که رفیق باشد خیلی گرایش های سیاسی شان برایش مهم نیست و فارغ از گرایش سیاسی، آنها را به کار می گیرد. حتی رفقایی که اصلا در حوزه سیاست و کارهای دولتی نبودند را هم به حوزه اجرا آورده است.
در بخش دیگری از این گفتگو آمده است:
من نمیتوانم بگویم در این شرایط سیاسی که ما داریم این رویکرد جواب میدهد یا نمیدهد. از نظر کلیشههای سیاسی این رویکرد غلط است. یعنی رویکرد رفاقت به لحاظ مباحث سیاسی اصلاً جایگاهی ندارد؛ اما خب پزشکیان این کار را انجام میدهد. اما شرایط سیاسی ما هم شرایط نرمالی نیست. همانطور که گفتم یکسری وجوهی در پزشکیان بود که از نظر سیاسی مثبت نبودند، ولی کارکرد مثبت برای ایشان پیدا کردند. خب پدیده یعنی همین، پدیدهها کلیشهها را میشکنند. به همین دلیل میگویم پزشکیان پدیده است. نمیدانم این رویکرد رفاقتش در آینده چگونه عمل خواهد کرد و چه نتیجهای به بار میآورد. اما من میگویم باید صبر کنیم و در ارزیابی آن عجلهای نمیکنم. خیلیها زود به این نتیجه میرسند که این رویکرد از همین ابتدا باطل است و به هیچ جایی هم نمیرسد.
گفتنی است پیش از این نیز منتقدان دولت چهاردهم به این رویکرد انتقاد داشتند. برای نمونه آنها معتقد بودند محمدجعفر قائم پناه، معاون اجرایی ۷۱ ساله آقای پزشکیان در بیست سال گذشته هیچ مسئولیت اجرایی نداشته و علاوه بر سن بالا، کاملا از حوزه مدیریت اجرایی دور است.
شهرام دبیری دیگر معاون رئیس جمهور نیز تا پیش از دولت چهاردهم هیچ سابقه اجرایی در هیچ دولتی نداشته است. ویژگی این افراد صرفا ارتباط نزدیک با شخص رئیس جمهور بوده است؛ آقای پزشکیان پسر و داماد خود را نیز در دولت چهاردهم منصوب کرده است.
تحولات سوریه همچنان در داخل داغ بوده و رسانههای اصلاحطلب با تحلیلهایی اغلب دور از واقعیت روی آن مانور میدهند. روزنامه آرمان ملی خواهان مذاکره با هیئت تحریرالشام شده و نوشته است:
باید دید تحولات داخلی سوریه به چه صورت خواهد بود و معارضین چه برنامهای دارند آیا میتوانند با هم کنار بیایند یا اینکه یک دورهای از جنگ داخلی مجددا فراگیر خواهد شد. از سوی دیگر این پرسش مطرح است که آیا واقعا ایران میتواند مجددا سوریه یا حداقل جبهه مقاومت را در این کشور فعال کند و زنجیره شکسته شده را مجددا وصل و تکمیل کند یا خیر که به نظر میرسد این کار نه در کوتاه مدت ولی در بلند مدت امکان پذیر است. آنچه که مسلم است شکی نیست که هر حکومتی در دمشق روی کار بیاید ضد اسرائیلی خواهد بود بدین علت که اسرائیل سرزمینهای سوریه را تصرف کرده است.
ادعای ضداسرائیلی بودن عناصر تحریری در شام در حالی مطرح میشود که یکی از رویکردهای مهم حضور گروه تحریرالشام در صحنه سیاسی سوریه، اعلام رسمی احمدالشرع، معروف به ابومحمد الجولانی در مورد رویگردانی از مقابله و درگیری با رژیم صهیونیستی بوده که این موضعگیری بعد از اقدام رژیم صهیونیستی درنابودی ۸۰درصد از توان نظامی این کشور از طریق بمبارانهای بدونوقفه در هفتروز اخیر بوده است.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است