ماجرای یک آزارگری جنسی که چند هفته پیش در یکی از شهرستانهای خراسان جنوبی اتفاق افتاد به اخبار و شایعات فراوانی در این باره دامن زد؛ اما واقعیت این رویداد چه بوده است؟
به گزارش مجاهدت از مشرق، حادثهای که برای چند دانشآموز دختر در شهرستان فردوس استان خراسان جنوبی اتفاق افتاده با تمام ابعاد و پیامدهای آزارنده آن برای خانوادههای درگیر در این ماجرا و در سطحی گستردهتر افکار و احساسات عمومی، نگاه بسیاری را به اخبار و شایعاتی دوخته که طی روزهای اخیر در رسانهها و شبکههای اجتماعی انتشار یافته است.
رسانهای مانند «ایراناینترنشنال» که منتشرکننده اخبار و ادعاهای مربوط به وقایع فردوس را خبرنگار اختصاصی خود معرفی کرده، از عنوان «تعرض جنسی یک معلم در خراسان جنوبی به ۱۸ دختربچه ۸ تا ۱۱ ساله» برای گزارش خود استفاده کرد.
همزمان، رسانههایی مانند «رادیو فردا» مدعی «پنهانکاری» مقامات آموزشی و «گزارش متناقض مقامهای رسمی» درباره آزارگری جنسی از سوی یک معلم ۵۵ ساله شدند.
مسئولان استانی چه توضیحاتی ارائه دادند؟
در شرایطی که دادستان شهرستان فردوس اظهار داشته توضیحات در این زمینه از سوی سخنگوی قوه قضاییه ارائه خواهد شد، قاضی «علی موحدی راد» رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی در گفتوگویی رسانهای عنوان داشت: خرداد گذشته در پی اعلام شکایت خانوادههای ۷ تن از دانشآموزان دختر، مبنی بر این که فرزندشان توسط معلمی هدف آزار و اذیت و بهرهکشی جنسی قرار گرفته است، بلافاصله پروندهای در این باره تشکیل شد و با طی روال قانونی در شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ مورد رسیدگی قرار گرفت.
یک مسئول محلی شهرستان فردوس: از نظر پزشک معاینهکننده معلم آزارگر، وی دارای بیماری روانی خاصی بوده که از هر هزار نفر تنها ۲ نفر دچار آن میشوند
به گفته رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی، مشخص شد که متهم ۵۵ ساله که هیچ سابقه محکومیت کیفری هم ندارد، به بهانه برگزاری کلاسهای تقویتی در پارکینگ منزل مسکونیاش و با نشان دادن فیلمهای مبتذل از طریق گوشی تلفن همراه به دختران خردسال و برخی رفتارهای غیراخلاقی، اقدام به آزار و اذیت و بهرهکشی جنسی از طریق در اختیار گرفتن کودکان خردسال کرده است؛ جرائمی که به خاطر آن به تحمل ۵ سال زندان و ۲ سال تبعید محکوم شده است.
علاوه بر این مسئول قضایی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی به «ایسنا» گفت: حکم انفکاک از خدمت معلم خاطی در فردوس که مرتکب آزار جنسی دانش آموزان شده بود، از سوی آموزش و پرورش خراسان جنوبی صادر شده و منتظر حکم قطعی دادگاه هستیم.
«سید علیرضا موسوی نژاد» با اشاره به این که این واقعه را معلمی با نام (م . د) دارای ۲۸ سال سابقه کار در اردیبهشتماه رقم زده اظهار داشت همیشه تاکید داریم این گونه کلاسهای خصوصی هیچ گاه مورد تایید آموزش و پرورش نبوده ولی متاسفانه این کلاس خصوصی بدون رضایت ما و با رضایت و هماهنگی اولیای هفت نفر از دانش آموزان برگزار شده است.
علاوه بر این مسئولان محلی، رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش توئیتی را در این زمینه منتشر کرد.
روایتی تکمیلی از آزارگری جنسی
با توجه به پرسشهای فراوان در افکار عمومی در خصوص پرونده آزار جنسی در بخش اسلامیه شهرستان فردوس و اطلاعات بعضا متفاوت درباره تعداد دانشآموزان مورد آزار قرار گرفته، سوابق معلم آزارگر و وضعیت کنونی وی، پژوهشگر ما از یکی از مسئولان شهری فردوس ماوقع این پرونده را جویا شد.
دانش آموزانی که به دلیل کرونا از درس و تحصیل عقب مانده بودند به کلاسهای خصوصی فرد آزارگر میآمدند؛ کلاسهایی آموزش و پرورش در آن دخیل نبود
این مسئول محلی که نخواست نامش انتشار یابد در پاسخ به این پرسش که واکنشهای عمومی در شهر به این مساله چگونه است؟ اظهار میدارد: متاسفانه شبکههای مجازی خواه ناخواه مواردی را بزرگ میکنند؛ آنقدری که در شبکههای اجتماعی به این مساله پرو بال داده شده، در فضای واقعی اینگونه نبودهاست.
به گفته وی، مساله تجاوز جنسی نبوده بلکه آزار جنسی بوده است. حتی پزشک قانونی هم این موضوع را تایید کردهاست. از نظر پزشک معاینهکننده معلم آزارگر، وی دارای بیماری روانی خاصی بوده که از هر هزار نفر تنها ۲ نفر دچار آن میشوند.
بر اثر این اتفاق، خانوادهها و دانشآموزان آسیب بسیار زیادی دیدند، به طوری که پدر یکی از دانشآموزان که قبلا اعتیاد داشت و ترک کرده بود به دلیل این مساله دوباره به اعتیاد روی آورده است. از آنجایی که این شهرستان کوچک است، پخش خبر به اشکال مختلف و دامنزدن به آن بر روحیه ساکنان تاثیر گذاشته است.
خاطی پیشینه سالمی نداشته است
این مسئول محلی در پاسخ به این پرسش که آیا فرد خاطی قبلا در این زمینه سوءسابقه داشته، میگوید: بله تقریبا داشته است، حتی برایش حبس هم در نظر گرفته بودند اما چون در سالهای پایانی بازنشستگیاش بوده، میخواستند که به حقوق او لطمهای وارد نشود زیرا واقعا دو دختر پاک و با ایمان دارد. به خاطر خانواده و فرزندان و آبروی خانوادهاش اجازه تدریس به او داده شد.
آنقدری که در شبکههای اجتماعی به این مساله پرو بال داده شده، در فضای واقعی اینگونه نبودهاست. اکنون آزاردیدگان تحت درمان سه روانشناسند
وی میافزاید: به من گفته شده که این فرد پروندهای داشته و مقرر شده در جاهای خاص از او استفاده نشود اما متاسفانه در همان سال در روستایی به نام فریدونی مشغول به کار میشود. این روستا جمعیت اندکی دارد و آن زمان فرد خاطی تنها با سه دانشآموز ۲ دختر و یک پسر به عنوان آموزگار آن مدرسه مشغول به کار شد.
ماجرای آزارهای جنسی به کلاسهای خصوصی او که در پارکینگ منزلش برگزار میشد، بازمیگردد. دانش آموزانی که به دلیل کرونا از درس و تحصیل عقب مانده بودند به کلاسهای خصوصی او میآمدند. کلاسها به صورت تکنفری و با وقت مشخص برگزار میشد. این کلاسها با شهریه اندک برگزار میشد و از آنجایی که خصوصی بود، اصلا آموزش و پرورش دخیل نبوده است.
واکنشهای محلی و انعکاس رسانهای
مسئول شهری شهرستان فردوس درباره تبعات عمومی ماجرا توضیح میدهد: ماجرا حدود یک ماه و نیم یا دو ماه قبل اتفاق افتاده است. به دلیل حفظ آبروی دانشآموزان سعی شد مساله زیاد در شهر پخش نشود زیرا برخی از خانوادهها در صدد به قتل رساندن این فرد خاطی بودند. ما سعی کردیم فضا و خانوادهها را آرام کنیم اما متاسفانه این مساله در همه جا و شبکههای اجتماعی منتشر شد.
به دلیل حفظ آبروی دانشآموزان سعی شد مساله زیاد در شهر پخش نشود و فضا و خانوادهها آرام شوند اما این مساله در همه جا و شبکههای اجتماعی منتشر شد
وی در پاسخ به این پرسش که این فرد اکنون چه وضعیتی دارد اضافه میکند: فرد خاطی آزاد نشده و حکم او زندان بوده، اما از آنجایی که جانش در خطر بوده و حتی زندانیان به او قصد تعرض داشتند، جایش را تغییر دادند. اگرچه برایش وثیقه تهیه شد و وکلایش به دنبال تبرئه بودند اما باز زندانی شد. حکمش هم پنج سال زندان تعزیری و ۲ سال تبعید از شهر بوده است تا در این منطقه سکونت نداشته باشد. خانواده و فرزندانش و همین طور خانوادهها و فرزندانشان از این ماجرا بسیار آسیب دیدند. حتی این خطر وجود داشت دختران خودش هم در معرض خطر و انتقام گیری قرار بگیرند.
جزئیاتی دیگر از واقعه
بر خلاف آنکه گفته میشود فرد آزارگر با یکی از مسئولان دادگستری ارتباط داشته است این مسئول محلی میگوید: این ادعا درست نیست. دادستان اهل گناباد است و اصلا روابط فامیلی با ایشان ندارد. در مورد تعداد و وضعیت آزاردیدگان هم باید گفت از میان این تعداد تنها یک نفر خراشیدگی کوچکی داشت آن هم با اجسام خارجی. البته مشکل اساسی صدماتی روانی است که این دانشآموزان با آن دست و پنجه نرم میکنند.
تا الان سه روانشناس با آن ها جلساتی برگزار میکنند اما متاسفانه شدت آسیب به خود خانوادهها بیشتر است. این دانشآموزان اکثرا محصل چهارم دبستان بودند. به دلیل مجازی بودن آموزش، چون از درس عقب افتاده بودند و اولیا نمیتوانستند به صورت مجازی با آنها کار کنند، به کلاسهای درس خصوصی این فرد میرفتند. اکثرا خانوادهها هم مستضعف و محروم هستند. این فرد حتی اگر آسیب جسمی به آنها وارد نکرده باشد، آسیب روحی و روانی به آنها وارد کرده است.
درباره فضای شهر هم باید گفت تقریبا یک ماه و نیمی که از ماجرا گذاشته فضا آرام است. فقط الان به دلیل گستردگی شبکههای اجتماعی بسیاری مطلع شدهاند و ماجرا را میپرسند.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است