«ملک فاضلی» عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار اخبار داخلی دفاعپرس، با اشاره به اظهارات رئیس جمهوری خطاب به هیأت حاکمه افغانستان در خصوص حقآبه هیرمند اظهار داشت: آنچه رئیس جمهوری محترم در سفر خود به استان سیستان و بلوچستان فرمودند، از نظر بنده نمیتوان هشدار به کشور برادر و دوست افغانستان تلقی کرد، بلکه یک اعلام برادر و همبستگی با نگاه به گذشته دو کشور بود.
فاضلی تصریح کرد: متأسفانه برخی تفسیر دیگری به بیانات رئیس جمهوری دارند که این نظر خودشان است و ربطی به موضع اصلی جمهوری اسلامی ایران ندارد، حجتالاسلام رئیسی در سخنرانی خود اشاره داشتند به آنچه دو کشور در گذشته تحت عنوان ارتباط قوی و برادرانه داشتهاند.
نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران علاوه بر افغانستان ارتباط بسیار خوبی هم با دولت پاکستان داشته است، تأکید کرد: ضرورت دارد دولتها این برادری را با یکدیگر حفظ کنند و اجازه ندهیم افراد خاصی که در صدد خدشهدار کردن رابطه دو کشور هستند، چه در قالب آب و چه در قالب مرز به هدف پلید خود دست پیدا کنند.
وی افزود: همانطوری که بنده در گذشته بارها به آن اشاره داشتهام، در کشورهای مختلف به خصوص رودخانههای مرزی موضوعی مشترک است، در خصوص هیرمند هم هر دو ملت ایران و افغانستان حقوق مشترکی نسبت به آن دارند، ما باید ضمن اینکه شرایط را فراهم کنیم تا هر دو ملت از هیرمند بتوانند بهره ببرند، ضرورت دارد، تجارت، مراوده و روابط حسنه خود را حفظ کنیم.
فاضلی بیان کرد: آنچه رئیس جمهوری به آن اشاره داشتند، حفظ گذشتهها و ارزشگذاری برای آیندهها است، زیرا ما اگر صلح و دوستی را در جوار مرزها داشته باشیم، منافعی را که دو کشور از آن منتفع میشود را به مراتب از شرایط فعلی و ظاهری بیشتر است.
نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حادثه تروریستی اخیر در مرز سراوان، تصریح کرد: سراوان به تنهایی 400 کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان دارد، این درحالی است که کل مساحت استان سیستان و بلوچستان 920 کیلومتر است، در طول تاریخمردم کشور به قدری رابطه برادری و دوستانه داشتند که مرزها را خودجوش حفظ کردهاند.
وی تأکید کرد: بازاچههای مرزی نماد تجارت و اقتصاد ایران و افغانستان است، حتی این پتاسنیل وجود دارد که با کشور 250 میلیونی پاکستان مرودات تجاری بسیار خوبی داشته باشیم، ما نزدیک به یک میلیارد دلار با پاکستان مراده تجاری داریم، در حالی که به راحتی میتوانیم این رقم را با استفاده از مرزنشینان و بازارچههای مرزی به بیش از 20 میلیارد دلار افزایش دهیم.
فاضلی با بیان اینکه خوشبختانه احداث60 بازارچه مرزی تا کنون مصوب شده است، گفت: از این میزان تا کنون سه بازارچه در دست ساخت قرار دارد و امیدواریم که مابقی هم هر چه زودتر به مرحله ساخت برسد. همچنین ضرورت دارد که ارتباط ریلی و گمرکی بین ایران و پاکستان تقویت شود، گرچه ارتباط ریلی وجود دارد، اما نیاز است به چند برابر افزایش پیدا کند.
انتهای پیام/371
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است